
Χριστουγεννιάτικα αστεράκια μαρέγκας!
Τα Χριστουγεννιάτικα αστεράκια μαρέγκας είναι ένα πρωτότυπο και γευστικό γλυκό,που θα ευχαριστήσει πολύ τους καλεσμένους σου. Για ένα ξεχωριστό εορταστικό μενού.
Χριστουγεννιάτικα αστεράκια μαρέγκας
Για τα Χριστουγεννιάτικα αστεράκια μαρέγκας θα χρειαστείς:
Για 6 μερίδες
Για τη μαρέγκα
- 3 ασπράδια αυγών
- 4 με 5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- Λίγο αλάτι
Για την κρέμα
- 3 κρόκους αυγών
- 100 γρ. ζάχαρη
- 1 κουταλιά στιγμιαίο καφέ
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές λικέρ καφέ
- Κακάο σε σκόνη
Για το σερβίρισμα
Γλυκό μανταρίνι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε στο τέλος την άχνη ζάχαρη. Βάζουμε τη μαρέγκα στο κορνέ και σχηματίζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα, 6 αστεράκια. Τα ψήνουμε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία στους 100 βαθμούς για περίπου 2 ώρες μέχρι να σκληρύνουν οι μαρέγκες. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Ζεσταίνουμε σε μπαιν μαρί την κρέμα γάλακτος (προσέχουμε να μη βράσει γιατί θα κόψει). Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τους προσθέτουμε στη ζεστή κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας συνέχεια με το σύρμα των αυγών, μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον στιγμιαίο καφέ και το λικέρ. Βάζουμε την κρέμα στο ψυγείο.
Μόλις κρυώσουν οι μαρέγκες, τις πασπαλίζουμε με τη σκόνη του κακάο, τις γεμίζουμε με την παγωμένη κρέμα και σερβίρουμε, αφού τις γαρνίρουμε με ένα κομμάτι γλυκό μανταρίνι.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
- Κέικ Χριστουγέννων με άρωμα από λεμόνι και ρούμι!
- Χριστουγεννιάτικα γλυκά από όλο τον κόσμο
- Χριστουγεννιάτικα Red Velvet Cupcakes: Δοκιμάστε την τέλεια σπιτική συνταγή
- Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με νουγκατίνα και πικραμύγδαλο
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ