Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου

Πως να αποφύγετε τα μικρόβια της τουαλέτας…

Πως να αποφύγετε τα μικρόβια της τουαλέτας...

Πως να αποφύγετε τα μικρόβια της τουαλέτας…

Ένα από τα ερωτήματα που έχουμε όλοι είναι αν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τις δημόσιες τουαλέτες όπου τις χρησιμοποιούν δεκάδες άλλοι άνθρωποι προηγουμένως, όσο και αν φαίνονται καθαρές, πρέπει να μείνουμε στον αέρα άμα τις χρησιμοποιήσουμε ή να καλύψουμε το κάθισμα της τουαλέτας με χαρτί για να καθίσουμε κανονικά.
Παρά το γεγονός ότι το να αποφύγετε πλήρως τα μικρόβια είναι αδύνατο, καλύτερα να μην βάζετε χαρτί τουαλέτας στο κάθισμα της λεκάνης. Είναι προτιμότερο να αιωρείστε πάνω από το κάθισμα. Και το καζανάκι που θα τραβήξετε αναδεύει αερομεταφερόμενα βακτήρια οπότε το χαρτί τουαλέτας είναι πιθανώς ήδη μολυσμένο.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος μόλυνσης είναι πιο πιθανό να προέλθει από ανεπαρκές πλύσιμο των χεριών, που ακολουθείται με το άγγιγμα στο στόμα, τα μάτια, ή σε άλλα ανοίγματα στο σώμα. Ένας γενικός κανόνας για τις δημόσιες τουαλέτες είναι ότι εάν φαίνονται καθαρές με το μάτι, είναι ΟΚ.

Το κουβούκλιο της τουαλέτας μπορεί να είναι καθαρότερο από τα άλλα αντικείμενα στις δημόσιες τουαλέτες. Αν και τα βακτήρια όπως το Ε coli μπορεί να επιβιώσουν στο κάθισμα της τουαλέτας επ’ αόριστον, άμα δεν έχετε κάποια ανοιχτή πληγή στο δέρμα που ακουμπάει στην λεκάνη, τα βακτήρια δεν μπορούν να εισέλθουν στο σώμα σας.

Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο, αλλά σε ένα τυπικό σπίτι, το ξύλο κοπής στην κουζίνα έχει κατά μέσο όρο περίπου 200 φορές περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας.

Ακόμα και το σφουγγάρι για τα πιάτα έχει 200.000 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

 

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *