Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου

Τι είναι μεταβολισμός; Η βάση της ζωικής δραστηριότητας

Τι είναι μεταβολισμός; Η βάση της ζωικής δραστηριότητας

Τι είναι μεταβολισμός; Η βάση της ζωικής δραστηριότητας

Τι είναι μεταβολισμός; Έτσι ονομάζουμε γενικά το σύνολο των χημικών μετατροπών διάφορων ουσιών που εισέρχονται στον οργανισμό μας από το εξωτερικό περιβάλλον, με διάφορους τρόπους. Το σύστημα του μεταβολισμού που διαθέτει ο άνθρωπος, μετατρέποντας αυτές τις ουσίες στα κύτταρα, προκαλεί τη δημιουργία ενέργειας που είναι απαραίτητη για τη σωστή πραγματοποίηση των λειτουργιών των διάφορων οργάνων μας.
Ωστόσο, ο μεταβολισμός είναι η βάση της ζωικής δραστηριότητας, όχι μόνο του ανθρώπου, μα κι όλων των ζωντανών πλασμάτων. Ουσιαστικά, το σύστημα μεταβολισμού στον οργανισμό συντελεί στη σταθερή και αδιάκοπη ανανέωση των διάφορων οργάνων και ιστών του σώματος.

Οι βασικές ομάδες ουσιών που υποβάλλονται στη διαδικασία του μεταβολισμού είναι τα λιπίδια, τα λευκώματα, οι υδατάνθρακες και άλλα μεταλλικά στοιχεία, καθώς και οι ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες.

Για να γίνει τελικά σωστά ο μεταβολισμός των ουσιών και της ενέργειας λειτουργούν εξασφαλίζοντας τη νευρική ρύθμιση αυτών των διεργασιών, το κεντρικό νευρικό σύστημα, καθώς και το νευροφυτικό σύστημα.

Διαταραχές του μεταβολισμού επέρχονται όταν το άτομο δεν διατρέφεται σωστά (είτε τρώει υπερβολικά, είτε λίγο, είτε λείπουν από την τροφή του κάποιες απαραίτητες ουσίες) οπότε επέρχονται αλλοιώσεις στο βασικό μεταβολισμό, που μετριούνται κάτω από ειδικές εξετάσεις, για να διορθωθούν οι υπερβολές ή οι ελλείψεις.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *