Παρασκευή, 2 Ιουνίου

Πως θα κάνεις σωστά την προετοιμασία του κήπου για φύτεμα

Προετοιμασία κήπου για φύτεμαΠροετοιμασία κήπου για φύτεμα

Το μυστικό για έναν πετυχημένο κήπο;Θέλεις να κάνεις την σωστή προετοιμασία του κήπου σου για φύτεμα;Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το τέχνασμα των κήπων παλιότερων εποχών.Ποιο είναι αυτό;Πρέπει να παρατηρείς καλά τον χώρο του κήπου σου,να φυτέψεις σε σωστά σημεία,γιατί όπως καταλαβαίνεις το κάθε φυτό πρέπει να είχε τη θέση του.


Φυτεύοντας με επιτυχία

Σκέπασε το χώμα

Πρέπει να ξέρεις πώς να οργανώνεις τη δουλειά σου.Να αποφεύγεις τις βαριές δουλειές του τσαπίσματος και του ξεχορταριάσματος σε σημεία που θέλεις να διαμορφώσεις και να μετατρέψεις σε ανθόκηπους. Το μόνο που χρειάζεται είναι να σκεπάσεις το χώμα με χαρτόνια και να προσθέσεις
από πάνω λίγο χώμα, κομμάτια γκαζόν και σπασμένα κλαδιά.

Αυτή η στρώση, με την αποσύνθεσή της, θα καταστρέψει τα αγριόχορτα και θα διαμορφώσει το χώμα μέσα στο οποίο τελικά θα ενσωματωθεί. Στη συνέχεια, μπορείς να φυτέψεις πάνω σε αυτό το χώμα και να προετοιμάσεις τον ανθόκηπο σου.

Προσάρμοσε το χώμα για το φύτεμα

Σε υγρά μέρη: διαμόρφωσε την ποιότητα του χώματος προσθέτοντας αμμοχάλικο πάχους 10-15 εκ. και φύτεψε. Τα αγρωστώδη φυτά θα βρουν εκεί τροφή και θα ριζώσουν.Για τα πολυετή φυτά, που είναι πιο λαίμαργα, μέσα στο αμμοχάλικο πρόσθεσε λίγο φυτόχωμα. Το χώμα θα στεγνώνει πιο γρήγορα μετά τις βροχές και τα φυτά δεν θα μουχλιάζουν. Μπορείς να αντικαταστήσεις το αμμοχάλικο με λεπτά κομμάτια σχιστόλιθο ή με κονιάματα ποζολάνης.Ο κήπος σου θα είναι όμορφος και θα νιώθεις ότι είσαι στην εξοχή.

Αντίστροφα: εκμεταλλέψου τα σημεία με υγρασία (κάτω από τις βρύσες, στις γούβες, στο κάτω μέρος των τοίχων όπου σχηματίζονται κανάλια από τη βροχή και φύτεψε φυτά που διψάνε πάντα για νερό. Η φτέρη, η χόστα, η λυσιμαχία και άλλα φυτά σίγουρα θα ευτυχήσουν στα σημεία αυτά.

Η Προετοιμασία κήπου για φύτεμα θέλει υπομονή

Το να φυτεύουμε μικρά φυτά είναι σχεδόν απίθανο στις μέρες μας. Τα θέλουμε όλα εδώ και τώρα και αναγκάζουμε τη φύση να ακολουθεί τους όρους μας. Παλιότερα, ο σταδιακός εγκλιματισμός εγγυόταν ένα καλό αποτέλεσμα.

Επέστρεψε στο παρελθόν και φύτεψε νεαρά φυτά θα προσαρμοστούν καλύτερα στο χώμα, θα αναπτύξουν τις ρίζες τους και θα βλαστήσουν γρηγορότερα.

Αν σου αρέσουν τα άρθρα του beauty secrets κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεσαι καθημερινά!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *