Παρασκευή, 1 Μαρτίου

Πρόληψη κατά της τριχόπτωσης αποτελεσματικά!

κατά της τριχόπτωσης Πρόληψη κατά της τριχόπτωσης αποτελεσματικά!

Η τριχόπτωση είναι ένα απολύτως φυσιολογικό φαινόμενο. Καθημερινά χάνουμε ένα συγκεκριμένο αριθμό τριχών, αλλά. συγχρόνως βγαίνουν νέες για να τις αντικαταστήσουν. Ο κύκλος συνεχίζεται με την ανάπτυξη νέας τρίχας.Κάποιες φορές όμως υπάρχει κάποια διαταραχή που αλλάζει αυτή την ισορροπία, με αποτέ­λεσμα την αραίωση των μαλλιών.Η διαταραχή αυτή μπορεί να οφείλεται σε κληρονομικούς παράγοντες, στο έντονο στρες,και στην κακή διατροφή.Η πρόληψη κατά της τριχόπτωσης είναι καλύτερη από τη θεραπεία, μπο­ρούμε να λάβουμε κάποια μέτρα για να περιο­ρίσουμε το πρόβλημα της τριχόπτωσης .

Διατροφή κατά της τριχόπτωσης

Καταναλώνετε άφθονα ψάρια, φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Επιπλέον, ιδιαίτερα πολύτιμες είναι και οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη Η ή βιοτίνη, όπως το γάλα, το συκώ­τι και η μαγιά της μπίρας.Το ρύζι, επίσης, είναι από τις πιο θρεπτικές τροφές για την υγεία των μαλλιών.

Συμπληρώματα διατροφής κατά της τριχόπτωσης

Κάποιες φορές είναι αναγκαίο να καταφύγουμε σε κάποια συμπληρώ­ματα διατροφής. Κατάλληλα για την τριχόπτωση είναι τα θειούχα αμινο­ξέα (κυστέίνη, μεθειονίνη, ταυρίνη), βιταμίνες συμπλέγματος Β, μέταλλα και ιχνοστοιχεία (σίδηρος, ψευδάρ­γυρος).

Φυσικά καλλυντικά κατά της τριχόπτωσης

Το δαφνέλαιο, παραδοσιακό όπλο κατά της τριχό­πτωσης. Απλώστε μικρή ποσότητα στα μαλλιά κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Το αφήνετε να δράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ξεβγάζετε με χλιαρό νερό ή λούσιμο. Έχει την ιδιότητα να τονώνει την κυκλοφορία του αίμα­τος, ενώ παρέχει άμεση λάμψη και φροντίδα στα μαλλιά. Η δράση του μπορεί να ενισχυθεί με λίγες σταγό­νες αιθέριου ελαίου δεντρολίβανου.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι για την καλή υγεία των μαλλιών πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσε­κτικοί και με τα καθημερινά προϊόντα χτενίσματος, βαφές, περμανάντ κλπ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

 

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *