Κυριακάτικες γεύσεις
Ξεκινήστε με μια απλή συνταγή ψητών λαχανικών, που αν και αποτελεί ένα πολύ γευστικό πιάτο από μόνο του, εσείς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως βάση για να φτιάξετε πεντανόστιμα γεύματα.
Χρόνος προετοιμασίας 5”
Χρόνος Ψησίματος 40”
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ
118,25 Θερμίδες
7 γρ λιπαρά
2,9 φυτικές ίνες
Υλικά:
400 γρ. ψίχα κίτρινης κολοκύθας (κομμένη 4κύβους)
12 μικρά κρεμμδια στιφάδου(κομμένα σε τέαρτα)
200 γρ. καρότα (καθαρισμένα)
1 μεγάλο βολβό από μάραθο (καθαρισμένο και κομμένο σε 8 κομμάτια)
2 κολοκυθάκια (κομμένα σε ροδέλες)
στο φούρνο
3-4 σκελίδες σκόρδο
3 κλωναράκια θυμάρι
1 κουταλιά ξίδι μπαλσάμικο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200° C. Απλώνετε τα λαχανικά, το σκόρδο και το Θυμάρι σε ένα ταψί, το οποίο έχετε στρώσει με λαδόχαρτο.
Ραντίζετε με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε ελαφρά, ώστε να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και να πάει παντού το λάδι και το ξίδι. 3 Τα ψήνετε για περίπου 4Ο λεπτά μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μια ξύλινη σπάτουλα. Τα ψητά λαχανικά διατηρούνται μέχρι και 4 ημέρες στο ψυγείο.