Οι παρακάτω υγιεινές τροφές έχουν διεκδικήσει και έχουν κερδίσει τον τίτλο των Superfoods είναι υγιεινές τροφές που θωρακίζουν τον οργανισμό μας. Μπορούν να προλάβουν σοβαρές ασθένειες όπως ο διαβήτης , ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες. Ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Προστατεύουν το δέρμα, ακόμα βοηθούν στο χάσιμο βάρους και στην διατήρηση του.Αν βάλουμε τις περισσότερες από αυτές τις υγιεινές τροφές στην καθημερινή μας διατροφή θα κάνουμε πολύ καλό στον εαυτό μας! Τώρα είναι η ώρα να φορτώσουμε το καλάθι αγορών μας για να προστατέψουμε την υγεία μας .
Σήμερα θα σας μιλήσουμε για 5 Superfoods υγιεινές τροφές και κάθε εβδομάδα θα σας μιλάμε για ακόμα 5 αν και μερικοί από εσάς τις γνωρίζουν ήδη.
Αυγό
Το αυγό αποτελεί μια καλή πηγή πρωτεϊνών.Έχει θρεπτικά συστατικά , συμπεριλαμβανομένης της χολίνης , η οποία συνδέεται με τα χαμηλότερα ποσοστά καρκίνου του μαστού. Έχει αντιοξειδωτικά που μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ωχράς κηλίδας και καταρράκτη. Αν και πολλοί από εμάς αποφεύγουν τα ολόκληρα αυγά , λόγω της σχέσης τους με αυξημένο κίνδυνο στεφανιαίας νόσου , υπάρχουν πραγματικά ουσιαστικές αποδείξεις ότι , τα αυγό δεν είναι επιβλαβή, αλλά υγιεινό .Τα άτομα με καρδιακή νόσο πρέπει να περιορίσουν τους κρόκους αυγών σε δύο την εβδομάδα , αλλά οι υπόλοιποι μπορούν να τρώνε ένα ολόκληρο αυγό καθημερινά. Η έρευνα δείχνει ότι δεν θα αυξήσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής ή εγκεφαλικού επεισοδίου . Κάντε ομελέτες με ένα ολόκληρο αυγό και δύο ασπράδια. Παράλληλα, τα λιπαρά που βρίσκονται στον κρόκο χορταίνουν για περισσότερη ώρα.
Γιαούρτι
Γιαούρτι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να πάρετε το ασβέστιο , επίσης βοηθάει στην τόνωση του ανοσοποιητικού. Επίσης φτιάχνει ένα γερό σώμα : Μελέτες δείχνουν ότι το ασβέστιο δεν κάνει απλά καλό στα οστά , αλλά είναι ένας μαχητής κατά του λίπους. Πρόσφατη έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι άνθρωποι που κατανάλωναν τροφές χαμηλές σε θερμίδες ,και άλλοι πλούσιες σε ασβέστιο αυτοί που κατανάλωναν περισσότερο ασβέστιο έχασαν 70 % περισσότερο βάρος από εκείνους που κατανάλωναν τις λιγότερες θερμίδες. Η βιταμίνη D βοηθάει τον οργανισμό να απορροφήσει το ασβέστιο , είναι επίσης ένα σούπερ θρεπτικό συστατικό από μόνη της .Οι έρευνες δείχνουν ότι τα επαρκή επίπεδα βιταμίνης D μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο καρδιακής νόσου και ορισμένους τύπους καρκίνου , να ανακουφίσει τον πόνο στην πλάτη , και ακόμη και να βοηθήσει στην πρόληψη της κατάθλιψης.Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν .Λίγο γάλα στον πρωινό μας καφέ δεν είναι αρκετή για να προσφέρει το ασβέστιο και η βιταμίνη D που χρειαζόμαστε .
Σολομός
Σολομός είναι μια πλούσια πηγή βιταμίνης D και μία από τις καλύτερες πηγές ωμέγα –3.Αυτά τα απαραίτητα λιπαρά οξέα καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ασθενειών- πρόληψη καρδιακών παθήσεων – εξομάλυνση του δέρματος – απώλειας βάρους- ενίσχυση της διάθεσής- ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων της αρθρίτιδας. Τα Ωμέγα -3 λιπαρά οξέα επιβραδύνουν την πέψη,για αυτό μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες την ημέρα .
Άπαχο βοδινό κρέας
Άπαχο βοδινό κρέας μια από τις καλύτερες πηγές σιδήρου. ( Η Πολύ – μικρή ποσότητα σιδήρου μπορεί να προκαλέσει αναιμία . ) Προσθέτοντας μόλις 30γρ βοείου κρέατος κάθε ημέρα αυξάνει την ικανότητα του σώματος να απορροφήσει το σίδηρο από άλλες πηγές.Το σίδηρο κάνει θαύματα στο θέμα των αντοχών του οργανισμού και ένας πολύ καλός τρόπος για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας.
Φασόλια
Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι τα φασόλια είναι μια από τις πιο τέλειες τροφές.Ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα φασόλια μπορεί να προσφέρει 17 g φυτικές ίνες .Έχει , επίσης, πρωτεΐνες και δεκάδες βασικά θρεπτικά συστατικά, συμπεριλαμβανομένων ασβέστιο , κάλιο και μαγνήσιο . Μελέτες λένε ότι τα φασόλια μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων , διαβήτη τύπου β , υψηλή αρτηριακή πίεση , καθώς και καρκίνους όπως του μαστού και του παχέος εντέρου . Οι τελευταίες διατροφικές έρευνες συνιστούν την κατανάλωση τουλάχιστον 3 φλιτζάνια φασόλια την εβδομάδα.
Σχετικά άρθρα:
Υγιεινή διατροφή μια όμορφη καθημερινή συνήθεια!