Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου

3 συνταγές για γευστικά “σναπς”

3 συνταγές για γευστικά “σναπς”

Σας αρέσει το λικέρ και μάλιστα το σπιτικό;Εμπρός λοιπόν,στις συνταγές μας!

Λικέρ γλυκάνισου

 


liker-glykanisoy

Βάζετε σε ένα μπουκάλι ενός λίτρου φλούδα από ένα λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι, 1 γλυκάνισο,4 κομμ. ξηρή πιπερόριζα, από 2 γεμάτα κουταλάκια τσαγιού γλυκάνισο και σπόρους μάραθου, 6 κομμ. κάρδαμου, 1 κουταλάκι τσαγιού κύμινο, 200 γρ. καφέ ζάχαρη μαύρη και γεμίζετε με μπράντι. Κλείνετε χαλαρά το

μπουκάλι με φελλό και το αφήνετε στην κουζίνα, στον ήλιο,
περ. 3-4 εβδομάδες για να τραβήξει. Μετά το περνάτε από
σουρωτήρι και το βάζετε σε ένα άλλο μπουκάλι.

Λικέρ βερίκοκου

liker-berikokoy

Πλένετε καλά 500 γρ. φρέσκα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι. Ανοίγετε τα κουκούτσια και βγάζετε τους σπόρους. Βάζετε σ’ ένα μπουκάλι τα φρούτα, τους σπόρους, περ. 6 φύλλα βερίκοκου ή ροδάκινου, λίγο κύμινο, 150 γρ. άσπρη ζάχαρη, 1 βανίλια και 1/2 λ. μπράντι, κλείνετε με φελλό. Αφήνετε το μπουκάλι στην κουζίνα, στον ήλιο περ. 4 εβδομάδες να τραβήξει. Μετά περνάτε το μίγμα από σουρωτήρι και το βάζετε σε άλλο μπουκάλι. Τα φρούτα μπορείτε να τα χρησι­μοποιήσετε για να γαρνίρετε παγωτό.

Λικέρ κασίς

liker-kasis (2)

Βάζετε σ’ ένα μπουκάλι ενός λίτρου 250 γρ. πλυμένα και καθαρισμένα βατόμουρα. Προ­σθέτετε 4 γαρίφαλα, 1 μπαστουνάκι κανέλας, 1 κουταλάκι τσα­γιού γλυκάνισο και γεμίζετε με 375 ml μπράντι. Κλείνετε χαλα­ρά το μπουκάλι με φελλό. Το αφήνετε στην κουζίνα, στον ήλιο, περ. 5-6 εβδομάδες να τραβήξει. Μετά περνάτε το μίγ­μα από σουρωτήρι . Βράζετε 375 γρ. ζάχαρη με φλούδα από 1 πορτο­κάλι και με 375 ml κόκκινο κρασί, όταν κρυώσει το μίγμα το περνάτε από σουρωτήρι και το προσθέτετε στο χυμό βατόμου­ρου, βάζετε το ποτό σε μπουκά­λι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *