Σας αρέσει το λικέρ και μάλιστα το σπιτικό;Εμπρός λοιπόν,στις συνταγές μας!
Λικέρ γλυκάνισου
Βάζετε σε ένα μπουκάλι ενός λίτρου φλούδα από ένα λεμόνι και 1/2 πορτοκάλι, 1 γλυκάνισο,4 κομμ. ξηρή πιπερόριζα, από 2 γεμάτα κουταλάκια τσαγιού γλυκάνισο και σπόρους μάραθου, 6 κομμ. κάρδαμου, 1 κουταλάκι τσαγιού κύμινο, 200 γρ. καφέ ζάχαρη μαύρη και γεμίζετε με μπράντι. Κλείνετε χαλαρά το
μπουκάλι με φελλό και το αφήνετε στην κουζίνα, στον ήλιο, περ. 3-4 εβδομάδες για να τραβήξει. Μετά το περνάτε από σουρωτήρι και το βάζετε σε ένα άλλο μπουκάλι.
Λικέρ βερίκοκου
Πλένετε καλά 500 γρ. φρέσκα βερίκοκα, τα κόβετε στη μέση, αφαιρείτε το κουκούτσι. Ανοίγετε τα κουκούτσια και βγάζετε τους σπόρους. Βάζετε σ’ ένα μπουκάλι τα φρούτα, τους σπόρους, περ. 6 φύλλα βερίκοκου ή ροδάκινου, λίγο κύμινο, 150 γρ. άσπρη ζάχαρη, 1 βανίλια και 1/2 λ. μπράντι, κλείνετε με φελλό. Αφήνετε το μπουκάλι στην κουζίνα, στον ήλιο περ. 4 εβδομάδες να τραβήξει. Μετά περνάτε το μίγμα από σουρωτήρι και το βάζετε σε άλλο μπουκάλι. Τα φρούτα μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να γαρνίρετε παγωτό.
Λικέρ κασίς
Βάζετε σ’ ένα μπουκάλι ενός λίτρου 250 γρ. πλυμένα και καθαρισμένα βατόμουρα. Προσθέτετε 4 γαρίφαλα, 1 μπαστουνάκι κανέλας, 1 κουταλάκι τσαγιού γλυκάνισο και γεμίζετε με 375 ml μπράντι. Κλείνετε χαλαρά το μπουκάλι με φελλό. Το αφήνετε στην κουζίνα, στον ήλιο, περ. 5-6 εβδομάδες να τραβήξει. Μετά περνάτε το μίγμα από σουρωτήρι . Βράζετε 375 γρ. ζάχαρη με φλούδα από 1 πορτοκάλι και με 375 ml κόκκινο κρασί, όταν κρυώσει το μίγμα το περνάτε από σουρωτήρι και το προσθέτετε στο χυμό βατόμουρου, βάζετε το ποτό σε μπουκάλι.