Συνταγή για ριζότο με γαρίδες!
Το ριζότο με γαρίδες είναι ένα γευστικό πιάτο που προσφέρει μεγάλη θρεπτική αξία. Εδώ είναι μια εκτίμηση της θρεπτικής αξίας για μια μερίδα (περίπου 1 μερίδα) ριζότο με γαρίδες:
Θερμίδες: Περίπου 400-450 θερμίδες
Πρωτεΐνες: Περίπου 20-25 γραμμάρια
Υδατάνθρακες: Περίπου 40-50 γραμμάρια, κυρίως από το ρύζι.
Λίπη: Περίπου 10-15 γραμμάρια, κυρίως από το βούτυρο, το ελαιόλαδο και τις γαρίδες.
Φυτικές ίνες : Η ποσότητα των φυτικών ινών είναι συνήθως χαμηλή στο ριζότο με γαρίδες.
Βιταμίνες και μέταλλα: Το πιάτο περιέχει βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη Β12 από τις γαρίδες, βιταμίνη D, ασβέστιο, φώσφορο, και σελήνιο από τα συστατικά του. Επίσης, παρέχει βιταμίνη C και βιταμίνη A από τα λαχανικά και τα μυρωδικά.
Σίδηρο: Οι γαρίδες περιέχουν μικρές ποσότητες σιδήρου.
Σημείωση: Οι παραπάνω τιμές είναι εκτιμήσεις και ενδέχεται να ποικίλουν ανάλογα τις ποσότητες που χρησιμοποιούνται. Επιπλέον, η θρεπτική αξία ενός πιάτου μπορεί να επηρεαστεί από τις επιλογές σας ως προς τα λαχανικά και τα μυρωδικά που προσθέτετε.
Συνταγή για ριζότο με γαρίδες!:
Ένα πεντανόστιμο ριζότο με γαρίδες είναι ένα αγαπημένο πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε στο σπίτι. Ακολουθεί μια βασική συνταγή:
Υλικά:
- 1 1/2 φλ. αρμπόριο ρύζι
- 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες και αφαιρεμένες από το κέλυφος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/2 φλ. λευκό κρασί
- 4 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1/2 φλ. φρέσκο μυρωδικό (π.χ., σέλερι)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι κατά το γούστο
Οδηγίες:
Σε ένα μεγάλο κατσαρόλι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα μέχρι να γίνουν μαλακά, χωρίς να πάρουν χρώμα.
Προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθεί με το λάδι και το βούτυρο. Σοτάρετέ το για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διαφανές.
Προσθέστε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αρχίστε να προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών μικρές ποσότητες τη φορά. Ανακατεύετε συχνά και περιμένετε να απορροφηθεί ο ζωμός προτού προσθέσετε περισσότερο.
Προσθέστε τις γαρίδες στο ριζότο περίπου 5 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος. Οι γαρίδες θα πρέπει να γίνουν ροζ και να είναι μαλακές.
Αφαιρέστε το ριζότο από τη φωτιά και ανακατέψτε μέσα τον φρέσκο μυρωδικό σέλερι. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν σερβίρετε.
Σερβίρετε το ριζότο με γαρίδες ζεστό, παράλληλα με φρέσκο σέλερι και λίγο τυρί παρμεζάνα αν το επιθυμείτε. Καλή όρεξη!
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
- 4 Συνταγές Για Sushi Βήμα Βήμα!
- Το Πιο Νόστιμο Ριζότο Με Γαρίδες
- 5 Συνταγές Με Μανιτάρια Για Υπέροχα Πιάτα!
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ