Σάββατο, 5 Οκτωβρίου

4 συνταγές για sushi βήμα βήμα!

συνταγές για sushi4 συνταγές για sushi βήμα βήμα!

Το επόμενο, τεράστιο food trend στις ΗΠΑ είναι το «custom made sushi» rolls κομμένα και τυλιγμένα σύμφωνα με τις επιθυμίες,συνδυάζοντας τόσο παραδοσιακά όσο και νέα αναπάντεχα υλικά, όπως maki με καλαμπόκι και guacamole. Αν και στην Ελλάδα, προς το παρόν τουλάχιστον, παραμένουμε πιστοί στις πιο κλασικές γεύσεις,θα θέλαμε να σου παρουσιάσουμε 4 συνταγές για σούσι βήμα βήμα για να δοκιμάσεις!



 Ταρτάρ σολομού

ταρτάρ σολομού

Προετοιμασία: περίπου 10 λεπτά

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 500 γρ. σολομός ωμός, χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 4 μικρά άσπρα κρεμμύδια
  • 4 κ.σ. γιαπωνέζικη μαγιονέζα
  • 4 κ.σ. μαϊντανό
  • 10 κλαράκια κόλινδρο
  • γιαπωνέζικο χαβιάρι
  • λίγη κάπαρη
  • 2 κ.σ. κέτσαπ

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Ψιλοκόβουμε την κάπαρη. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο. Ψιλοκόβουμε τον σολομό με μαχαίρι και τον βάζουμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε τη την κέτσαπ, τα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και την κάπαρη και ανακατεύουμε ξανά. Διατηρούμε το μείγμα στο ψυγείο και την ώρα του σερβιρίσματος μοιράζουμε το ταρτάρ σε τέσσερα μικρά πιάτα και πασπαλίζουμε με χαβιάρι.

4 συνταγές για sushi βήμα βήμα!

Cut n roll

CUT N ROLL

Προετοιμασία: περίπου 20 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 φύλλα ρυζιού
  • 1 μικρο αγγούρι
  • 150 γρ. καρότα
  • 1/2αβοκάντο
  • 100 γρ. μπαστουνάκια σουρίμι
  • σος σόγιας και wasabi

Εκτέλεση:

Ξεφλουδίζουμε το καρότο και το αβοκάντο και κόβουμε το αβοκάντο σε λωρίδες I εκ. Τρίβουμε το καρότο και το αγγούρι σε ψιλό τρίφτη. Μουσκεύουμε τα φύλλα ρυζιού ένα-ένα και τα βάζουμε στην ειδική ψάθα για σούσι. Μοιράζουμε από πάνω λίγο τριμμένο καρότο και αγγούρι, Ι φέτα αβοκάντο, τα μπαστουνάκια σουρίμι, και τυλίγουμε πιέζοντας για να είναι σφιχτά τα ρολά. Τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά και τα κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ. Συνοδεύουμε με σος σόγιας και wasabi.

4 συνταγές για sushi βήμα βήμα

Sushi-sant-jaques

SUSHI-SANT-JACQUES

Προετοιμασία: περίπου 1 5 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 κοχύλια Σεν Ζακ
  • 1 κ.σ. σος miso ή σάλτσα λεμονιού yuzu
  • 100 γρ. ρύζι για sushi
  • 3 κ.σ. ξίδι ρυζιού1 κ.γ.ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Ξεπλένουμε και στραγγίζουμε το ρύζι, το βράζουμε για 10 λεπτά, ιδανικά σε ατμομάγειρα ρυζιού. Εάν δεν έχουμε, το αφήνουμε να βράσει σε μία κατσαρόλα για 4 λεπτά, μετά το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά να φουσκώσει. Βράζουμε το ξίδι με τη ζάχαρη και το αλάτι, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, το ρίχνουμε στο χλιαρό ρύζι και ανακατεύουμε.

Ξεπλένουμε και σκουπίζουμε καλά τα κοχύλια και κόβουμε το καθένα σε τρεις φέτες. Σχηματίζουμε στη χούφτα ρυζιού, σκεπάζουμε με ένα κομμάτι Σεν Ζακ, καίμε ελαφρά με ένα φλόγιστρο, περιχύνουμε με τη σος miso και σερβίρουμε αμέσως.

Extra tip: Εάν δεν έχεις φλόγιστρο, μπορείς να περάσεις τα κοχύλια Σεν Ζακ για πέντε δευτερόλεπτα από πολύ ζεστό τηγάνι, πριν τα βάλεις επάνω στο ρύζι.

Hawaian rolls

HAWAIAN ROLLS

Προετοιμασία: 20 λεπτά

Ψήσιμο:10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  • 4 φύλλα από φύκια nori
  • 8 γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
  • Ι αβοκάντο
  • 1/2 πράσινο μήλο Granny
  • 1 κ. σ. πικάντικη μαγιονέζα
  • 100γρ. σολομός
  • 1 ακτινίδιο
  • 150 γρ. ρύζι για sushi
  • 3 κ.σ. ξίδι ρυζιού
  • I κ.σ. σάλτσα λεμονιού yuzu
  • 8 φύλλα βασιλικού
  • 1 κ.γ.ζάχαρη
  • 5 γρ.άνθος αλατιού
  • άσπρο και μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση:

Αφού πλύνουμε το ρύζι, το βράζουμε για 10 λεπτά στον ατμομάγειρα. Αν δεν έχουμε ατμομάγειρα, το αφήνουμε να βράσει σε μία κατσαρόλα για 4 λεπτά, και μετά το σκεπάζουμε και το αφήνουμε 10 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά για να φουσκώσει. Βράζουμε το ξίδι με τη ζάχαρη και το αλάτι, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και περιχύνουμε με αυτό το ρύζι.

Ξεφλουδίζουμε το αβοκάντο και το μήλο, και τα κόβουμε σε κομμάτια Ι εκ Καλύπτουμε την ψάθα για την παρασκευή σούσι με διάφανη μεμβράνη, απλώνουμε ένα στρώμα ρυζιού, πάχους Ι εκ. και πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Από πάνω απλώνουμε ένα φύλο non και μοιράζουμε ομοιόμορφα το αβοκάντο, το μήλο, τις γαρίδες, τον βασιλικό και λίγη μαγιονέζα.

Τυλίγουμε σφιχτά και κόβουμε το ρολό σε 3 κομμάτια. Επάνω σε κάθε κομμάτι βάζουμε μία φέτα σολομού και μία φέτα ακτινίδιο. Συνοδεύουμε με σάλτσα yuzu.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Αστακοκαραβίδα με σάλτσα μαγιονέζας σε ροδέλες!

Λαβράκι με ξινόχοντρο μια θαυμάσια συνταγή!

Ταϊλανδέζικο μοσχάρι με κάρυ & γλυκοπατάτα

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *