Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Τι να προσέξετε πριν από μία πλαστική επέμβαση

plastiki-epemvasi

Τι να προσέξετε πριν από μία πλαστική επέμβαση

Πριν από μία προγραμματισμένη επέμβαση πλαστικής χειρουργικής θα πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές του γιατρού σας. Πριν την επέμβαση ο αναισθησιολόγος θα επικοινωνήσει με εσάς για να σας ενημερώσει για την αναισθησία που θα χρησιμοποιήσει και να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οποιεσδήποτε ανησυχίες έχετε. Κάθε επέμβαση είναι μία μεμονωμένη περίπτωση γι αυτό θα πρέπει να επικοινωνείτε τακτικά με τον γιατρό που σας έχει αναλάβει. Ωστόσο, γενικά υπάρχουν κάποιοι κανόνες που ισχύουν για όλους. Εμείς ρωτήσαμε τον πλαστικό χειρούργο Φίλιππο Παπαθεοδωράκη και να ενημερωθήκαμε για το πρέπει να κάνετε πριν την επέμβαση σας με στόχο τη γρήγορη ανάρρωση.

  • Κάποια από τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε καλό θα ήταν να τα σταματήσετε πριν την επέμβαση. Φυσικά, κάθε ασθενής ενημερώνεται σε αυτό το κομμάτι προσωπικά από το γιατρό του. Επιπλέον, τα διαιτητικά συμπληρώματα διατροφές πρέπει να σταματήσουν για τουλάχιστον 2 εβδομάδες καθώς μπορούν να επηρεάσουν τη κυκλοφορία του αίματος.
  • Το κάπνισμα απαγορεύεται. Ειδικά για κοιλιοπλαστική ή ανόρθωση στήθους ο ασθενής θα πρέπει να διακόψει το κάπνισμα για 4 εβδομάδες πριν την επέμβαση και 2 μετά.
  • Καλό θα ήταν να λάβετε κάποια συμπληρώματα. Σίδηρο και βιταμίνες πάντα με βάση τις οδηγίες τους γιατρού σας.
  • Μία μέρα πριν από την επέμβασή σας θα πρέπει να τραφείτε σωστά. Αποφύγετε οτιδήποτε πικάντικο και αποφύγετε να φάτε αργά το βράδυ. Εάν παίρνετε κάποια άλλη φαρμακευτική αγωγή όπως χάπια για θυρεοειδή ενημερώστε το γιατρό σας.
  • Το βράδυ πριν από την επέμβαση κάντε ένα ντουζ. Αποφύγετε την εφαρμογή λοσιόν σώματος.
  • Η άσκηση πριν από την επέμβαση θα μπορούσε να σας ωφελήσει. Ένα υγιές σώμα θα αναρώσει γρηγορότερα μετά την επέμβαση. Η άσκηση για 6 εβδομάδες μετα την χειρουργική επέμβαση αντενδείκνυται.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *