Πέμπτη, 18 Απριλίου

Τι είναι το BPA; Και πως να διαλέξετε BPA Free τάπερ

Όλοι μας κατά καιρούς χρησιμοποιούμε  ή συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τάπερ, προκειμένου να αποθηκεύσουμε ή να μεταφέρουμε τρόφιμα. Οι θερμοί φαγητού έχουν την ιδιότητα να διατηρούν την θερμοκρασία των τροφίμων γα αρκετές ώρες είτε πρόκειται για ζεστά είτε για κρύα φαγητά.

Με την βοήθεια του θερμού θα αποθηκεύετε το φαγητό σας χωρίς να απαιτείτε ξανά ζέσταμα και έτσι εξοικονομείτε χρόνο αλλά και ενέργεια. Χρησιμοποιήστε τα τάπερ και τους θερμούς για να γευματίσουν όλα τα μέλη της οικογένειες σε διαφορετικές στιγμές. Επίσης μία άλλη επιλογή είναι να απολαύσετε ζεστά γεύματα κατά την διάρκεια πικ νικ και το φαγητό σας θα μοιάζει σαν να βγήκε μόλις από τον φούρνο σας.

Κατά την αγορά θερμού-τάπερ θα πρέπει να προσέξετε να είναι κατασκευασμένο από πλαστικό υλικό στο εξωτερικό του τμήμα και εσωτερικά από χάλυβα ώστε να διατηρείτε η θερμοκρασία του φαγητό όπως επιθυμείτε. Ανάμεσα στο εξωτερικό και το εσωτερικό του τάπερ να υπάρχει μόνωση για να εμποδίζεται τη θερμότητα να φύγει ή να εισέλθει.

 

Διαλέξτε τάπερ BPA Free!

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με μία ουσία που ονομάζεται BPA και έχει ανιχνευτεί σε εκατοντάδες πλαστικά προϊόντα και σκεύη καθημερινής χρήσης. Όλοι μας λαμβάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ουσίας αυτής από την κατανάλωση τροφών που βρίσκονται σε δοχεία κατασκευασμένα με BPA. Παράλληλα, ο ανθρώπινος οργανισμός να απορροφήσει αυτή την ουσία μέσω του αέρα, της σκόνης και του νερού.

Η συγκεκριμένη ουσία προκαλεί διαταραχές στην ενδοκρινική ισορροπία του οργανισμού με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλές παθήσεις.  Η ουσία αυτή έχει επιβλαβείς συνέπειες αφού ενοχοποιείται για  βλάβες στο ήπαρ, στον θυρεοειδή αδένα και στο αναπαραγωγικό σύστημα, ενώ παράλληλα προκαλεί  νευρολογικές ασθένειες.

Οφείλετε, επομένως, να επιλέγετε πλαστικά σκεύη τα οποία  είναι εγκεκριμένα από την Ε.Ε (CE) και την FDA (Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Η.Π.Α.) για είστε σίγουροι για την ποιότητα τους.

Τα τάπερ και οι θερμοί και άλλα πλαστικά είδη που χρησιμοποιείτε καθημερινώς θα πρέπει να είναι ελεγμένα και  πιστοποιημένα κυρίως όταν μιλάμε για αντικείμενα  που έρχονται σε επαφή μικρά παιδιά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *