Πέμπτη, 18 Απριλίου

Βιταμίνες για την αϋπνία

Βιταμίνες για την αϋπνία
Μήπως σι παρουσιαστές των μεταμεσονύχτιων tαlk shows σας κάνουν παρέα κάθε βράδυ; Καλώς ήλθατε στο κλαμπ τος αϋπνίας! Μελέτες δείχνουν ότι περίπου το 30% των ενηλίκων δεν κοιμούνται ποιοτικά, κάτι που δεν τους επιτρέπει να λειτουργούν σωστά την επόμενη μέρα. (Μάλιστα, αυτό είναι το κριτήριο σύμφωνα με το οποίο οι ειδικοί διέγνωσαν αν ο αϋπνία είναι προσωρινή ο αποτελεί πρόβλημα υγείας). Τα πιο γλυκά όνειρα όμως, είτε το πιστεύετε είτε όχι, μπορεί να είναι θέμα καλύτερης διατροφής. Δοκιμάστε, λοιπόν,2 βιταμίνες για την αϋπνία   για να εξασφαλίσετε έναν ξεκούραστο καλό βραδινό ύπνο.

«Χάλκινο» μετάλλιο στην διατροφή σας

χαλκός-

Η πρώτη από τις βιταμίνες για την αϋπνία είναι ο χαλκός.Μελέτες έδειξαν ότι η ανεπαρκής λήψη χαλκού, συνδέετε με την κακή ποιότητα ύπνου στις γυναίκες πριν την εμμηνόπαυση.Οι γυναίκες που η διατροφή τους περιλαμβάνει ποσότητα χαλκού μικρότερη από 1mg ημερησίως αργούσαν περισσότερο να κοιμηθούν και αισθάνονταν κουρασμένες το πρωί,σε σχέση με εκείνες που ακολουθούσαν την ίδια διατροφή αλλά λάμβαναν κι ένα συμπλήρωμα χαλκού 2mg ημερησίως.

Μαγνήσιο για όνειρα γλυκά

Μαγνήσιο-

Η δεύτερη από τις βιταμίνες για την αϋπνία είναι το μαγνήσιο.  Κάποιοι ερευνητές ισχυρίζονται ότι όσοι έχουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου ταλαιπωρούνται από αϋπνίες. ‘Έχει αποδειχθεί ότι ο έλλειψη μαγνησίου στον οργανισμό οδηγεί σε κακής ποιότητας ύπνο και πολλές φορές σε συχνό ξύπνημα κατά το διάρκεια της νύχτας.

Συνταγή για θεραπεία από την αϋπνία
Γιατροί συνιστούν τις παρακάτω θρεπτικές ουσίες που εξασφαλίζουν καλύτερο ποιότητα ύπνου.

Βιταμίνη        Δόση ανά Ημέρα
Χαλκός                       2mg
Μαγνήσιο                  400mg σε μοιρασμένες δόσεις

Περισσότερες βιταμίνες για την αϋπνία
Το ασβέστιο,η βιταμίνη D και οι βιταμίνες του συμπλέγματος B παίζουν βασικό ρόλο στο νευρικό σύστημα και μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλύτερα. Λαμβάνετε καθημερινά από 800 έως 1400 mg ασβεστίου και 100 mg βιταμίνης D και ένα συμπλήρωμα του συμπλέγματος Β που να περιέχει και σίδηρο.

Προσοχή:

Οι γιατροί επισημαίνουν. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με την καρδιά ή τα νεφρά, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν πάρετε βιταμίνες μαγνησίου. Δόσεις μαγνησίου μεγαλύτερες από 35 mg μπορούν να προκαλέσουν διάρροια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *