Τρίτη, 21 Μαΐου

10 μαθήματα αυτοπειθαρχίας για να ελέγξεις το θυμό σου

10 μαθήματα αυτοπειθαρχίας για να ελέγξεις το θυμό σου!

10 μαθήματα αυτοπειθαρχίας για να ελέγξεις το θυμό σου!

Προσπαθείτε να ελέγξετε τον θυμό σας, αλλά τα κάνετε άνω κάτω στο λεπτό; Είστε θυμωμένη με όλους και με όλα και δεν μπορείτε να το κρύψετε; Μην πανικοβάλλεστε. Η περίπτωσή σας χρειάζεται εντατικά μαθήματα αυτοπειθαρχίας

Κοιτάξτε γύρω σας και θα δείτε 2 κατηγορίες ανθρώπων: αυτούς που λένε ότι σκέφτονται και αστούς που σκέφτονται, αλλά δεν λένε τίποτα. Οι πρώτοι κάνουν κακό στους άλλους αλλά καλό στον εαυτό τους (δεν θα πάθουν έλκος ποτέ), οι δεύτεροι κάνουν καλό στους άλλους αλλά κακό στον εαυτό τους (καζάνι που βράζει θα εκραγεί).

Και οι δύο κατηγορίες πάντως έχουν πρόβλημα αυτοπειθαρχίας. Πολλές φορές, πιστεύουμε ότι η
αυτοπειθαρχία απαιτεί έλεγχο των αντιδράσεων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για την ικανότητα να λέμε αυτά που θέλουμε, όταν θέλουμε, εκεί που θέλουμε. Αν είστε έξαλλη με τον διευθυντή σας δεν εξυπηρετεί να του πετάξετε στα μούτρα ότι είναι άχρηστος (έχετε χάσει το παιχνίδι}.Πάρτε μια βαθιά ανάσα, ανασυντάξτε ης δυνάμεις σας και επιστρέψτε με επιχειρήματα. Αυτό που χρειάζεται είναι μαθήματα αυτοπειθαρχίας και καλή τεχνική…

1.ΕΠΙΛΕΤΕ ΣΤΟΧΟ

Πολλές φορές αυτό που βλέπετε είναι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει. Αντί να βγάλετε λοιπόν τα νεύρα σας σε αυτόν που έχετε μπροστά σας αναζητήστε τον πραγματικό ένοχο (που, συνήθως ξέρει να κρύβεται καλά). Αν αισθάνεστε έτοιμη να εκραγείτε, προσπαθήστε να βρείτε τον σωστό αποδέκτη. Σκεφτείτε επίσης σοβαρά αν θέλετε να πείτε αυτά που έχετε μέσα στο μυαλό σας. Πολλές φορές η διπλωματική επίθεση είναι πιο αποτελεσματική από μια απευθείας σύγκρουση (και σας σώζει από το έμφραγμα!)

2.ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ

Μεγάλο λάθος είναι να λειτουργούμε με το ένστικτο. Μερικές φορές μάς οδηγεί σωστά, άλλες αποδεικνύεται μοιραίο. Αυτοπειθαρχία, σημαίνει αποφασίζω συνειδητά τις κινήσεις μου. Κάνοντας κάτι πάνω στα νεύρα σας χάνετε το δίκιο σας με αποτέλεσμα η κατάσταση να γυρνάει σε βάρος σας. Ο καλύτερος τρόπος να απαντήσετε είναι να δείξετε ότι η αντίδρασή σας είναι ελεγχόμενη και γι’ αυτό και πιο επικίνδυνη.

3.ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αν αρχίσετε τις βρισιές στη μέση της Εθνικής Οδού επειδή αυτός που ερχόταν από πίσω σας έκανε αντικανονική προσπέραση, το πιο πιθανό είναι να βρεθείτε στο νοσοκομείο. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν είναι να μπορείτε να σταθμίζετε τις αντιδράσεις σας και τις επιπτώσεις που θα προκαλέσουν. Δεν εξυπηρετεί σε τίποτα να πείτε στον” διπλανό σας στο γραφείο ότι σας υπονομεύει αν έχει ιδιαίτερη μεταχείριση από τη διεύθυνση. Θα χάσετε τη δουλειά σας και θα μείνετε με το παράπονο γιατί δεν καταφέρατε να κερδίσετε αυτά που σας ανήκουν. Πριν την επίθεση μετρήστε τις απώλειες σκεφτείτε τι θα κερδίσετε και ακολουθήστε το συμφέρον και όχι το θυμό σας. 

4.ΑΝΑΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ

Όσο και αν φαίνεται ότι είστε μόνη σας στον προσωπικό σας πόλεμο με αυτά που σας θυμώνουν. Υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται όπως εσείς αλλά δεν έχουν το θάρρος να το υποστηρίξουν. Αν o διευθυντής σας λειτουργεί μεροληπτικά, θα πετύχετε περισσότερα αν απευθυνθείτε στον ιδιοκτήτη της εταιρείας ως ομάδα και όχι ως άτομο. Αυτό σημαίνει βέβαια μια συλλογική συνείδηση που δεν τη διαθέτουν όλοι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσπαθήσετε. 

5.ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΠΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

 Η επίθεση χρειάζεται στρατηγική και στόχο. Πολλές φορές για να αποδείξουμε το δίκιο μας πρέπει να έχουμε υπομονή και επιμονή. Πράγμα που σημαίνει ότι, αντί να τσακωθείτε πρόσωπο με πρόσωπο με τον άντρα σας επειδή δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του, είναι προτιμότερο να τον αφήσετε να εκτεθεί μόνος του, μεταφέροντας το μπαλάκι στο δικό του γήπεδο. Έτσι θα γλιτώσετε από την ψυχική φθορά της αντιπαράθεσης και θα αντιληφθεί το λάθος του στην πράξη.

6.ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΙΗ ΣΤΙΓΜΗ

Μπορεί να έχετε μάθει να λειτουργείτε συναισθηματικά, αλλά κανείς δεν κέρδισε το δίκιο του παρακαλώντας αλλά διεκδικώντας. 

7.ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ

Είστε αυτό που είστε χωρίς να χρειάζεστε την άδεια των άλλων. Δεν είναι απαραίτητο λοιπόν
να παίζετε ρόλους για να γίνεστε αποδεκτή. Πράγμα που σημαίνει ότι δεν είστε περισσότερο
γυναίκα αν βάλετε υστερικά τις φωνές. Η αυτοπειθαρχία, είναι αποτέλεσμα μιας βαθιάς διαδικασίας αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης. Για να μπορούμε να έχουμε τον έλεγχο των αντιδράσεών μας πρέπει να ξέρουμε καλά τον εαυτό μας και να πιστεύουμε στις δυνάμεις του. 

8.ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΝΙΚΕΣ

Η αυτοπειθαρχία δεν είναι μια υπόθεση που κατακτάται από τη μια μέρα στην άλλη. Αν είστε παρορμητική από τη φύση σας, χρειάζεται μια επιπλέον προσπάθεια για να τα καταφέρετε. Προσπαθήστε λοιπόν να βάλετε ένα πρόγραμμα εξάσκησης όπως στο γυμναστήριο. Το πρώτο βήμα είναι να αποφεύγετε την αντίδραση της στιγμής. Υποχωρήστε και σκεφτείτε για δυο-τρία
λεπτά τι πρέπει να κάνετε το οτιδήποτε. Αν δεν ηρεμήσετε, επιστρέψτε αλλά προσπαθήστε να μην πείτε πράγματα για τα οποία είστε σίγουρη ότι θα μετανιώσετε. Σιγά-σιγά αυτή η καθημερινή
εξάσκηση θα σας επιτρέψει να έχετε μεγαλύτερο αυτοέλεγχο την επόμενη φορά (αρκεί να μην τα εγκαταλείψετε στο τρίτο μάθημα).

9.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ

Αν υποφέρετε για τον συνάδελφο που σας την… έφερε για να φανεί καλός στον διευθυντή σας, επιστρέψτε του την ίδια του την πράξη σαν μπούμερανγκ. Συγκρατήστε τα νεύρα, το θυμό και την απογοήτευσή σας και απαντήστε του όπως θα απαντούσατε σε έναν άγνωστο που θα σας έπαιρνε τη θέση. Από την ψυχραιμία σας θα καταλάβει ότι δεν είστε τόσο εύκολο θύμα και την επόμενη φορά θα το σκεφτεί διπλά πριν σας επιτεθεί.

10.ΑΝΑΚΑΛΥΨΤΕ ΠΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΤΡΟΠΟΠ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μπορεί η εκδίκηση να είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά ορισμένες φορές πέφτει βαριά στο
στομάχι… Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της αυτοπειθαρχίας είναι να ξέρετε πότε πρέπει να φεύγετε από μια σχέση που οδηγεί σε αδιέξοδο. Αντί λοιπόν να προσπαθείτε να αλλάξετε πρόσωπα και πράγματα που δεν αντιλαμβάνονται αυτά που συμβαίνουν γύρω τους, το καλύτερο είναι να προστατεύσετε τον εαυτό σας προχωρώντας μπροστά. Αυτό δεν σημαίνει υποχώρηση αλλά ωριμότητα. Κάτι που ορισμένοι άνθρωποι δεν θα αποκτήσουν ποτέ. Και αυτό είναι μια ικανοποίηση (τουλάχιστον για αρχή).

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *