Δευτέρα, 14 Ιουνίου

3 Συνταγές για Muffins γλυκά & αλμυρά!

3 Συνταγές για Muffins γλυκά & αλμυρά!

3 Συνταγές για Muffins γλυκά & αλμυρά!

Τα Muffins είναι παρόμοια με τα cupcakes αλλά η διαφορά τους είναι ότι τα cupcakes είναι γλυκά αλλά τα Muffins μπορούν να γίνουν και αλμυρά και γλυκά. Σήμερα θα σας δώσουμε 3 συνταγές για Muffins γλυκά & αλμυρά!


 

Muffins με μπισκότο

Muffins με μπισκότο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 25 λεπτά

Για 6 τεμάχια

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 1/4 κούπας ηλιέλαιο
  • 1/4 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 αυγό 
  • 1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟ

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ.βούτυρο
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 3 κ.σ. κρύο νερό

Εκτέλεση:

1.Ετοιμάζουμε το κραμπλ, ομογενοποιώπας στο μικρό μίξερ το αλεύρι μαζί με τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να γίνει ψίχουλα, και στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό μέχρι να γίνει λεία ζύμη.

2.Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

3.Στη συνέχεια τρίβουμε τη ζύμη σε ψίχουλα, στον τρίφτη, και πασπαλίζουμε τα muffins προτού τα φουρνίσουμε.

4.Χτυπάμε το αυγό με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτουμε το γάλα και το λάδι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

5.Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά (το μείγμα χρειάζεται να είναι λείο, γι’ αυτό κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν).

6.Βουτυρώνουμε ένα ειδικό ταψάκι για muffins και τα γεμίζουμε μέχρι λίγο πιο πάνω από τη μέση.

7.Ψήνουμε στους 1800 για περίπου 20′-25′, μέχρι να ροδίσουν καλά.

8.Αφήνουμε να κρυώσουν καλά σε μια σχάρα

Αλμυρά muffins με σπανάκι

Αλμυρά muffins με σπανάκι

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Για 12-14 τεμάχια

  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 ml γάλα
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέικιν

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

  • 400 γρ. ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 150 γρ. φέτα τριμμένη
  • βούτυρο για το άλειμμα των θηκών

Εκτέλεση:

1.Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι να γυαλίσει για ένα λεπτό, προσθέτουμε το σπανάκι, το αφήνουμε για πέντε λεπτά να μαραθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.

2.Στραγγίζουμε το σπανάκι για να φύγουν τα υγρά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

3.Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με το αυγό και το γάλα, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν.

4.Προσθέτουμε το τυρί και το σπανάκι.

5.Ανακατεύουμε με μια σπατουλα από κάτω προς τα πάνω.

6.Γεμίζουμε έως τα 3/4 κάθε θήκη για muffin και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 175 C.

Muffins με σταφίδες

Muffins με σταφίδες

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά

Για 12 τεμάχια

  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σταφίδα
  • 150 ml γάλα
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

1.Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει.

2.Προσθέτουμε το γάλα, το αβγό και στο τέλος τμηματικά το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένο. Ανακατεύαμε απαλά και προσθέτουμε τις σταφίδες.

3.Βουτυρώνουμε τις θήκες muffn, γεμίζουμε τα 3/4 από κάθε θήκη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 20 λεπτά.

4.Αφήνουμε να κρυώσουν σε σχάρα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη κατά το σερβίρισμα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *