Κυριακή, 14 Ιουλίου

3 σούπερ νόστιμες συνταγές με γιαούρτι!

3 σούπερ νόστιμες συνταγές με γιαούρτι!

Η γεύση, η βελούδινη υφή, τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία και οι χαμηλές θερμίδες είναι μερικοί από τους λόγους για να εντάξουμε το γιαούρτι στην καθημερινότητά μας. Και δεν είναι δύσκολο! Εκτός από σκέτο, γίνεται εύκολα συνοδευτικό ντιπ λαδερών και κρεατικών, μαλακώνει και νοστιμίζει κοτόπουλο και κρεατικά σε μαρινάδες, μπαίνει σε σούπες και σάλτσες, αντικαθιστά την μπεσαμέλ στο «αβγόκομμα». Οι χρήσεις του σε γλυκίσματα είναι εξίσου απολαυστικές, ενώ σκέτο συνδυάζεται με ό,τι χωράει ο νους και η επιθυμία σας.




Σας παρουσιάζουμε 3 σούπερ νόστιμες συνταγές με γιαούρτι που θα σας ξετρελάνουν!

ΜΠΟΥΚΕΤΑΚΙΑ ΜΠΡΟΚΟΛΟΥ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

Υλικά

  • 1 κιλό μπρόκολο κομμένο σε μέτρια μπουκετάκια
  • 1 λεμόνι πλυμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες μέ τη φλούδα
  • 1/3 φλιτζάνι τσαγιού εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γ. ροζ πιπέρι σπασμένο
  • 1 κ.γ. σουσάμι
  • 2 κ.σ. κουκουνάρι ελαφρώς καβουρδισμένο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού:

  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. ταχίνι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σκ. σκόρδου τριμμένη αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Σε ένα πυρίμαχο απλωτό σκεύος αραδιάζουμε τα μπουκετάκια του μπρόκολου, τοποθετώντας ανάμεσα τις φέτες του λεμονιού, ρίχνουμε 1/2 φλιτζ. νερό με το σπασμένο ροζ πιπέρι, αλατίζουμε ελαφρά και ραντίζουμε με το παρθένο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 160C και ψήνουμε έως ότου το μπρόκολο μαλακώσει παραμένοντας τραγανό, για περίπου 10λ.

Φτιάχνουμε τη σάλτσα γιαουρτιού: Χτυπάμε ελαφρά το γιαούρτι με το ταχίνι, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδου πιπέρι και ελάχιστο αλάτι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

Τοποθετούμε τα κομμάτια του μπρόκολου σε μία πιατέλα μαζί με τις φέτες λεμονιού και το λάδι τους. Περιχύνουμε τη σάλτσα γιαούρτι-ταχίνι επάνω στα κομμάτια του μπρόκολου, σκορπίζουμε το κουκουνάρι και σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

3 σούπερ νόστιμες συνταγές με γιαούρτι!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΨΗΤΟ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Υλικά

  • 1,700 κιλό κοτόπουλο χωρισμένο σε 8 κομμάτια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες απλό
  • 3 σκ. σκόρδου λιωμένες
  • 1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
  • 1/2 κ.γ. σπόρους κύμινου
  • 1/2 κ.γ. σπόρους κόλιανδρου
  • 1/2 κ.γ. κουρκουμά
  • 1/2 καυτερή πιπερίτσα χωρίς τους σπόρους ψιλοκομμένη
  • 2 κ.σ. χυμό λάιμ ή λεμονιού
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε σκέτα το κύμινο και τον κόλιανδρο, ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 μέχρι να μυρίσουν. Ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, να πάρει το άρωμα, και τα αποσύρουμε. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά με το γιαούρτι [τους σπόρους μαζί με το ελαιόλαδο με ανάλογο αλάτι και πιπέρι και χτυπάμε το μείγμα για λίγα δευτερόλεπτα στο μπλέντερ.

Σε ένα βαθύ και ευρύχωρο σκεύος τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το μείγμα του γιαουρτιού, ώστε να πάει παντού. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες το λιγότερο. Ενδιάμεσα, ανακατεύουμε 2-3 φορές τα κομμάτια. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Βγάζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα και αφαιρούμε το περίσσευμα.

Τα τοποθετούμε απλωτά σε μία σχάρα επάνω από ταψάκι με 1/2 φλιτζ. νερό και τα ψήνουμε για 30-40 λ γυρίζοντάς τα ενδιάμεσα 1-2 φορές. Σερβίρουμε επάνω σε ρύζι μπασμάτι και συνοδεύουμε με ραΐτα, ένα δροσερό ντιπ γιαουρτιού.

3 σούπερ νόστιμες συνταγές με γιαούρτι!

ΡΑΙΤΑ ΙΝΔΙΚΟ ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ ΜΕ ΑΓΓΟΥΡΙ

Υλικά

  • 1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
  • 1 φλιτζ. τσ. αγγούρι κομμένο με τη φλούδα σε λεπτά φετάκια ή κομματάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. φύλλα φρέσκου δυόσμου ψιλοκομμένα (εναλλακτικά, φρέσκου κόλιανδρου
  • 1/3 κ.γ. κύμινο τριμμένο
  • 1/2 πράσινη καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Αν το αγγούρι έχει πολλούς σπόρους, τους αφαιρούμε και το κόβουμε σε κομματάκια. Αφήνουμε το κομμένο αγγούρι να στραγγίζει σε ένα σουρωτήρι αρκετή ώρα. Κατόπιν, ανακατεύουμε όλα τα υλικά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, μέχρι το σερβίρισμα.

Tip: Χρησιμοποιούμε φρέσκο κόλιανδρο αντί για δυόσμου για πιο δροσερή γεύση.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *