Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου

Ψητό κοτόπουλο με ντομάτες και εστραγκόν!

Ψητό κοτόπουλο με ντομάτες και εστραγκόν!

Ψητό κοτόπουλο με ντομάτες και εστραγκόν!

Αυτή η συνταγή με κοτόπουλο με εστραγκόν κατάγεται από τη Λιόν, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας και γαστρονομική της πρωτεύουσα, που βρίσκεται κοντά στους αμπελώνες της Βουργουνδίας.

Χρόνος προετοιμασίας 20 λεπτά

Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 45 λεπτά

Για το κοτόπουλο εστραγκόν θα χρειαστείς:

  1. 1 κοτόπουλο, 1 , 2 κ.
  2. λάδι ή βούτυρο, για μαγείρεμα
  3. 200 ml ξίδι με εστραγκόν
  4. 1 κ. ντομάτες
  5. 1 5 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  6. 1 5 γρ. αλεύρι
  7. 1 κλωνάρι εστραγκόν, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

1 Κόβετε το κοτόπουλο σε τέσσερα ή οκτώ κομμάτια, και αλατοπιπερώνετε. Ζεσταίνετε λίγο λάδι ή
βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο, πρώτα από την πλευρά με την πέτσα. Μη γεμίζετε πολύ το τηγάνι, αν χρειαστεί τσιγαρίζετε σε δόσεις. Βγάζετε το κοτόπουλο και πετάτε το λάδι.




2 Βάζετε ξανά το κοτόπουλο στο τηγάνι και προσθέτετε το μισό ξίδι. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 10 λεπτά. Το γυρίζετε και συνεχίζετε για άλλα 10 λεπτά ή ώσπου να βγουν καθαροί οι χυμοί τον αν το τρυπήσετε με ένα πιρούνι. Βγάζετε το κοτόπουλο, σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι και διατηρείτε ζεστή τη σάλτσα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Κοτόπουλο Τεριγιάκι καραμελωμένο & νόστιμο!

3 Χαράσσετε ένα σταυρό στη βάση κάθε ντομάτας και τις βυθίζετε για 10 δευτερόλεπτα σε βραστό νερό. Ξεπλένετε με κρύο νερό και τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε στα οχτώ. Βάζετε το υπόλοιπο ξίδι σε ένα κατσαρολάκι και βράζε-τε για 4 λεπτά. Αναμιγνύετε το μαλακωμένο βούτυρο με το αλεύρι, το ρίχνετε στο ξίδι και μετά όλα μαζί στη σάλτσα.

4 Βάζετε και το κοτόπουλο στη σάλτσα, προσθέτετε τις ντομάτες και σιγοβράζετε για 10 λεπτά ή ώσπου η, σάλτσα να είναι τόσο πηχτή πού ίσα να σκεπάζει το κοίλο ενός κουταλιού. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Τεμαχίζετε το εστραγκόν πριν σερβίρετε, το πασπαλίζετε στο φαγητό και συνοδεύετε με ρύζι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Λιγκουίνι με κοτόπουλο ραγού

Συμβουλή: Φτιάχνετε το δικό σας ξίδι με εστραγκόν βάζοντας ένα κλωνάρι σε ένα μπουκάλι κοινό κόκκινο ή λευκό ξίδι από κρασί. Ύστερα από μια εβδομάδα αφαιρείτε το εστραγκόν και το ξίδι σας είναι έτοιμο. Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να προσθέσετε όλα τα αγαπημένα σας μυρωδικά.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *