Τετάρτη, 19 Ιουνίου

3 συνταγές με κοτόπουλο νόστιμες και οικονομικές

3 συνταγές με κοτόπουλο νόστιμες και οικονομικές

Οι συνταγές με κοτόπουλο είναι μια εύκολη γευστική και οικονομική λύση για κάθε τραπέζι. Το κοτόπουλο είναι μια από τις καλύτερες πηγές ζωικής πρωτεΐνης και προσφέρει στον οργανισμό μας και άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, όπως σίδηρο, μαγνήσιο, σελήνιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Συγκεκριμένα, 100 γρ. κοτόπουλο περιέχουν περίπου 165 θερμίδες, 31 γρ. πρωτεΐνης, 3.6 γρ. λίπους και 0 γρ. υδατάνθρακες.

Παρακάτω ακολουθούν 3 συνταγές με κοτόπουλο:


01/Κοτόπουλο στο φούρνο με λεμόνι και μέλι:

Κοτόπουλο στο φούρνο με λεμόνι και μέλι

Κοτόπουλο ψημένο στο φούρνο με ένα μείγμα από λεμόνι, μέλι και διάφορα μυρωδικά, όπως θυμάρι και δεντρολίβανο.

Υλικά:

  • 4 κοτόπουλα μπούτια
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. χυμός λεμονιού
  • 1/4 φλ. μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 2 κουταλιές της σούπας θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κουταλιές της σούπας μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, τον δυόσμο, το μαϊντανό, το θυμάρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.
  3. Βάζετε τα μπούτια σε ένα ταψί και ανακατεύετε με το μείγμα από το μπολ.
  4. Ψήνετε τα μπούτια στο φούρνο για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να ψήσετε καλά και να κάνετε μια ωραία χρυσαφί σκούρα επιφάνεια.
  5. Ανακατεύετε μερικές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος, για να δείτε ότι θα ψηθούν ομοιόμορφα.
  6. Αφαιρέστε τα μπούτια από το φούρνο και αφήστε τα να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά πριν τα σερβίρετε. Καλή όρεξη!

02/Κοτόπουλο με σάλτσα από κρέμα γάλακτος και μουστάρδα:

Κοτόπουλο με σάλτσα από κρέμα γάλακτος και μουστάρδαΜια σάλτσα με βάση την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα, που συνοδεύει το κοτόπουλο στο φούρνο.

Υλικά:

  • 4 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρετε τα για λίγο.
  3. Προσθέστε τη μουστάρδα και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να βράσει για λίγο.
  5. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, ανακατέψτε και αφήστε να βράσει για λίγο.
  6. Προσθέστε την πιπεριά, την αλάτι και την πιπέρι.
  7. Προσθέστε τo κοτόπουλo συνέχιζoντας  να ανακατεύετε.
  8. Αφήστε να βράζeι για 10 λεπτά.
  9. Σερβίρετε. Καλή όρεξη!

03/Κοτόπουλο στο τηγάνι με καρότα και κρεμμύδια:

Κοτόπουλο στο τηγάνι με καρότα και κρεμμύδιαΚοτόπουλο κομμένο σε μικρά κομμάτια και σοταρισμένο με καρότα και κρεμμύδια.

Υλικά:

  • 1 κοτόπουλο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 καρότα, κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέτετε το κοτόπουλο και το σοτάρετε μέχρι να ροδίσει.
  3. Προσθέτετε τα καρότα και τα κρεμμύδια και συνεχίζετε να σοτάρετε για περίπου 10 λεπτά.
  4. Αλατίζετε και πιπερώνετε σύμφωνα με τη γεύση σας. Και έχουμε ένα υγιεινό γεύμα!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *