Παρασκευή, 2 Ιουνίου

4 Μύες που ευθύνονται για την ομορφιά του στήθους

4 Μύες που ευθύνονται για την ομορφιά του στήθους

Για την ομορφιά του στήθους ευθύνονται 4 μύες και ένα σύνολο από άλλα πράγματα: μια επιδερμίδα υγιής και απαλή, μια αρμονία στις αναλογίες, μια σάρκα σφιχτή και τονική, μια ευκολία στις κινήσεις. Κύριο σημείο αυτού του ιδανικού θέματος: τέσσερεις μύες. Που μπορούν να καλοσχηματιστούν, να τονωθούν, να τονιστούν, να λεπτύνουν και να σας χαρίσουν ένα υπέροχο στήθος, καλοσχηματισμένους ώμους, σφιχτά και λεπτά μπράτσα, ίσια και τονισμένη πλάτη.

Οι Θωρακικοί Μύες.

Καταλαμβάνουν το επάνω μέρος του μπούστου προς τα έξω. Ο μικρός στηθιαίος μυς βρίσκεται πιο βαθιά και σκεπάζεται από τον μεγάλο στηθιαίο μυ. Σχηματίζουν ένα «κάλυμμα» μεταξύ του στέρνου και των πλευρών και τελειώνουν σε έναν τένοντα, στο επίπεδο της κλείδωσης (άρθρωσης) των ώμων. Είναι οι μόνοι σοβαροί υποστηρικτές του στήθους. Αν δεν είναι ανεπτυγμένοι δεν παίζουν πια το ρόλο τους, του «στηρίγματος» του στήθους. Και αφήνουν συχνά να φαίνεται το στέρνο και μερικές φορές και οι άνω πλευρές.


Ο Μεγάλος Πλατύς Μυς της Πλάτης.

Καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της πλάτης και αναπτύσσεται σε σχήμα βεντάλιας, ξεκινώντας από την κεφαλή του βραχιόνιου οστού, για να επεκταθεί κατά μήκος της σπονδυλικής στήλης, μέχρι τους λαγώνες. Είναι ο κύριος μυς της ραχιαίας μυϊκής οικοδομής. Αν είναι υποτονικός αφήνει την πλάτη να καμπουριάζε1 και τον λιπώδη ιστό να την σκεπάσει. Επειδή εμμέσως υποστηρίζε1 το στήθος, αν τονωθεί με κατάλληλες ασκήσεις, ανορθώνει το στήθος και δίνει πλάτη τριγωνικό ισόμορφο σχήμα.

Ο Δελτοειδής Μυς.

Είναι ο επιφανειακός μυς που καλύπτει τελείως τον ώμο. Αποτελείται από 3 δέσμες μυών: ο εσωτερικός συνδέεται με το κλειδοκόκκαλο που ενώνει τον κάθε ώμο με το στέρνο. Ο εξωτερικός και ο οπίσθιος μυς συνδέονται πάνω στην ωμοπλάτη. Και οι τρεις ενώνονται μεταξύ τους για να καταλήξουν σε σχήμα «V» στο εξωτερικό τμήμα των μπράτσων. Αν είναι ατροφικός, η άρθρωση προεξέχει, οι ώμοι και το ντεκολτέ είναι οστεώδη. Αν είναι μυώδης, καλύπτει το πάνω μέρος του μπράτσου δίνοντάς του σφρίγος και τονικότητα, το πάχος του και η ισχύς του καλύπτουν το επάνω
μέρος του μπούστου, παραγεμίζοντας την κοιλότητα του στέρνου για να μην έχει εμφάνιση οστεώδη.

Ο Τρισχιδής Μυς του Βραχίωνα, ή Τρικέφαλος.

Καταλαμβάνει το εσωτερικό και πίσω μέρος του μπράτσου, μεταξύ του ώμου και του αγκώνα. Αποτελείται από 3 δέσμες μυών που τελειώνουν και ενώνονται σε έναν τένοντα πάνω στον αγκώνα. Αν είναι αγύμναστος και υποτονικός, δίνει σ’ αυτήν την περιοχή ένα θέαμα πλαδαρό, άτονο, χαλαρό, είναι το μπράτσο «κουρτίνα». Φαινόμενο που τονίζεται από την αντίθεση με τον ανταγωνιστικό του μυ, τον διχαλωτό, που είναι πιο τονικός επειδή χρησιμοποιείται συχνότερα.

Πάνω σ’ αυτούς τους 4 μυς, είστε ο αφέντης. Μπορείτε να τους ενισχύσετε, να τους τονώσετε, να τους επιμηκύνετε, να τους καλοσχηματίσετε, να τους ομορφήνετε. Πράγματι! Και αυτό δεν είναι καθόλου δύσκολο.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *