Τετάρτη, 16 Ιουνίου

4 Συνταγές από τη μεξικάνικη κουζίνα!

4 Συνταγές από τη μεξικάνικη κουζίνα!

4 Συνταγές από τη μεξικάνικη κουζίνα!

Η μεξικάνικη κουζίνα είναι σαν να έχει φτιαχτεί για βράδια με μουσική και φίλους που γελάνε δυνατά και μοιράζονται ζουμερά finger food γύρω από το τραπέζι.

Ψητό καλαμπόκι

Ψητό καλαμπόκι

Σου άρεσε αυτό που μόλις διάβασες, ε; Για την ακρίβεια, συγκλονιστικά νόστιμο.




Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζεις τα καλαμπόκια πάνω σε αλουμινόχαρτο και τα αλείφεις με λίγο ελαιόλαδο. Τα τυλίγεις και τα ψήνεις στο γκριλ για περίπου 40 λεπτά. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύεις 1/2 φλ. μαγιονέζα, 2 φλ. (περίπου) sour cream και μερικά φύλλα κόλιανδρου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Πολέντα με μανιτάρια και πανσέτα

Όταν τα καλαμπόκια είναι έτοιμα, τα βγάζεις από το αλουμινόχαρτο και, όσο είναι ακόμα ζεστά, τα περιχύνεις με τη σος. Ρίχνεις από πάνω χυμό από 1 lime, αλατοπιπερώνεις, προσθέτεις 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα και διακοσμείς με τα κομμάτια από lime.

Μανιτάρια με λιωμένο τυρί

Μανιτάρια με λιωμένο τυρί

Φήμες λένε ότι ήδη με την πρώτη μπουκιά νιώθεις ότι βρίσκεσαι στον παράδεισο.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα τηγάνι βάζεις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και, πριν κάψει, ρίχνεις 180 γρ μανιτάρια. Προσθέτεις αλάτι, πιπέρι και 3 σκελίδες σκόρδο και τα τσιγαρίζεις 5-6 λεπτά.

Όταν είναι έτοιμα, τα απλώνεις σε ένα ταψί, προσθέτεις 2 μικρές ντομάτες (κομμένες σε κυβάκια), ρίχνεις από πάνω 140 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο και ψήνεις, στους 170 βαθμούς, για 3 λεπτά ακόμα (μέχρι να λιώσει το τυρί). Μόλις είναι έτοιμο, σερβίρεις σε ένα βαθύ πιάτο και γαρνίρεις με την ντομάτα και μερικά φύλλα κόλιανδρου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Γεμιστά μανιτάρια

Γουακαμόλε

Γουακαμόλε

Ώρα να λατρέψεις το αβοκάντο.

Σε ένα ρηχό πιάτο λιώνεις 3 ώριμα αβοκάντο με ένα πιρούνι και τα βάζεις σε ένα μπολ. Προσθέτεις 2 κοτσάνια και λίγα φύλλα από κόλιανδρο, 1/2 κρεμμύδι, 3 κ.σ. χυμό lime και ανακατεύεις. Στη συνέχεια ρίχνεις 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι (ψιλοκομμένη), αλάτι, πιπέρι και ανακατεύεις ξανά. Λίγο πριν σερβίρεις προσθέτεις μία ντομάτα (ψιλοκομμένη), ώστε να μη βγάλει ζουμιά και κάνει πιο υγρή τη σάλτσα.

Μαργαρίτα 

Μαργαρίτα 

Μεξικάνικος μπουφές χωρίς μαργαρίτα γίνεται; Στην ουσία, για να φτιάξεις μια μαργαρίτα χρειάζεσαι τρία συστατικά:

  • 2 μέρη τεκίλα
  • 1 μέρος Triple Sec
  • 1 μέρος χυμό λεμονιού

Για να σταθεί το αλάτι στο χείλος του ποτηριού, το περνάς με μια φέτα από λεμόνι και το βουτάς σε ένα σκεύος με αλάτι.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Το πιο νόστιμο ριζότο με γαρίδες

Ας δούμε τώρα μερικούς τρόπους να την απογειώσεις:

Με φρέσκα φρούτα

Για κάθε ποτήρι λιώσε 3-4 φράουλες ή 1 λεπτή φέτα καρπούζι και ρίξε το μείγμα μέσα στη μαργαρίτα, Μην ξεχάσεις να γαρνίρεις με μερικά φύλλα βασιλικού.

Με αγγούρι

Εναλλακτικά, μπορείς να λιώσεις 1 μικρό αγγούρι και να γαρνίρεις με φύλλα μέντας.

Με κόκκινη πιπεριά

Το να προσθέσεις δύο φέτες κόκκινη πιπεριά και μερικά κόκκινα μούρα μέσα στη μαργαρίτα σου θα οδηγήσει σε ένα αναπάντεχα γευστικό αποτέλεσμα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *