Σάββατο, 12 Οκτωβρίου

Πολέντα με μανιτάρια και πανσέτα

Πολέντα με μανιτάρια και πανσέταΠολέντα με μανιτάρια και πανσέτα

Η Πολέντα με μανιτάρια και πανσέτα είναι μια εύκολη γρήγορη και εύκολη συνταγή, χωρίς πολλά υλικά. Η παρακάτω συνταγή είναι για 4 άτομα,με χρόνο προετοιμασίας μόνο 20′ λεπτά και χρόνο ψησίματος μόλις 15′ λεπτά.




Για την πολέντα με μανιτάρια και πανσέτα πρέπει να αγοράσεις

  • 8 λεπτές παντσέτες
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 125 γρ. φέτα
  • 2 κλωνάρια μαϊντανό
  • 55 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. πολέντα
  • 40 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
  • 1 κύβο κοτόπουλου
  • 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • πιπέρι

ΕΚΤΕλΕΣΗ

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180C. Μουσκεύεις τα αποξηραμένα μανιτάρια για να τα ενυδατώσεις σε ένα μεγάλο μπολ με ζεστό νερό. Αλλάζεις το νερό πολλές φορές για να φύγει όλο το χώμα που έχει παραμείνει.

Μοιράζεις τα κομματάκια πανσέτας σε μια πλάκα με χαρτί ψησίματος και ψήσε περίπου για 10′ έτσι ώστε οι παντσέτες να γίνουν τραγανές.

Ζεσταίνεις 1,25 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτεις τον κύβο και ρίχνεις την πολέντα σιγά-σιγά. Ψήνεις στη συνέχεια σύμφωνα με τον προτεινόμενο χρόνο στο πακέτο.

Πολέντα με μανιτάρια και πανσέτα

Προσθέτεις 30 γρ. βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Τα διατηρείς ζεστά. Πλένεις γρήγορα τα φρέσκα μανιτάρια και κόβεις τα σε λεπτές φέτες. Σοτάρεις γρήγορα σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο.
Προσθέτεις τα αποξηραμένα μανιτάρια και συνεχίζεις το ψήσιμο για 5′.

Αλατοπιπερώνεις και περιμένεις. Κόβεις τη φέτα σε κυβάκια. Για να σερβίρεις μοίρασε την πολέντα σε βαθιά πιάτα.

Προσθέτεις από πάνω τα μανιτάρια τα κυβάκια φέτας δύο φέτες παντσέτα και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Επιτυχία & Καλή Όρεξη!!!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *