Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου

6 γυναικεία γαμήλια λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

6 γυναικεία γαμήλια λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

6 γυναικεία γαμήλια λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

Κι όμως, μπορεί να δυναμιτίζεις μόνη σου τη σχέση σου. Μάθε ποια γαμήλια λάθη πρέπει να αποφεύγεις και κάνε τον έγγαμο βίο σου (μόνιμα) ανθόσπαρτο.

Γυναίκες, προσοχή! Όσα δεν γνωρίζουμε για τη ζωή μετά το γάμο, μπορεί τελικά να εξελιχθούν σε σοβαρό πρόβλημα. Για παράδειγμα, αν δεν μιλάς καθαρά για το τι θέλεις, μην περιμένεις από το σύντροφό σου ούτε να το μαντέψει ούτε βέβαια να σου το προσφέρει έτοιμο στο πιάτο. Σημασία έχει κι ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώνεις τις προσδοκίες και τις ανάγκες σου. Όπως άλλωστε και το πού και πότε επιλέγεις να το κάνεις και, φυσικά, αν αφήνεις τις αψιμαχίες σας έξω από την κρεβατοκάμαρα.

Με άλλα λόγια, το να παντρευτείς είναι εύκολο: το να παραμείνεις όμως παντρεμένη κι ευτυχισμένη είναι λίγο πιο περίπλοκο.

Διάβασε λοιπόν τις συμβουλές των ειδικών για το πώς να αποφύγεις ή και να διορθώσεις τα έξι πιο κοινά (γυναικεία) γαμήλια λάθη, τα οποία μπορούν να βάλουν σε σκληρή δοκιμασία ή και να καταστρέψουν μια σχέση. Εξάλλου, μία γυναικεία παρέμβαση μπορεί να κάνει τη διαφορά, ακόμα κι αν τα λάθη βαραίνουν την αντρική πλευρά.

1.Είσαι υπερβολικά ευπροσάρμοστη

Αρκετές σύζυγοι παραμερίζουν, μετά το στεφάνι, την προσωπικότητά τους. Επί της ουσίας, παραδίδονται άνευ όρων στον άντρα τους. Ενώ θα έπρεπε να είναι ίσες απέναντι του, μεταμορφώνονται σε εξάρτημά του.

Στις περιπτώσεις αυτές, η γυναίκα δεν κρατά σχεδόν τίποτα για τον εαυτό της και λειτουργεί σαν να περιστρέφονται τα πάντα γύρω από το σύζυγό της, φοβούμενη ίσως ότι οποιαδήποτε δυσαρέσκεια ή καβγάς θα δημιουργούσε επιπλέον προβλήματα ή πεπεισμένη ότι, μειώνοντας τις δικές της επιθυμίες, θα εξασφαλίσει σίγουρα ένα καλύτερο αύριο μαζί του. Οι συνεχείς συμβιβασμοί δημιουργούν μια αίσθηση αδυναμίας, η οποία μετατρέπεται σταδιακά σε θυμό, που αναμφισβήτητα κάποια στιγμή θα ξεσπάσει.

Μάθε να εκφράζεις ανοιχτά τις ανησυχίες σου, είτε αυτές αφορούν στις δουλειές του σπιτιού είτε σε πιο σοβαρά θέματα, είτε στον προσωπικό σου ελεύθερο χρόνο. Αν, για παράδειγμα, o σύζυγός σου συνηθίζει να περνά το πρωινό της Κυριακής παίζοντας μπάλα με τους φίλους του ενώ εσύ θέλεις να πάτε μία οικογενειακή εκδρομή, με τη συζήτηση μπορείτε να βρείτε τη χρυσή τομή.

2.Είσαι ασαφής σε ό,τι αφορά στις προσδοκίες σου

Τα ζευγάρια που λειτουργούν καλά μαζί ξέρουν εξαρχής τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο καθένας στο σπίτι, στα έξοδα, στην ανατροφή των παιδιών. Υπάρχουν, ωστόσο, ζευγάρια που ποτέ δεν διευκρίνισαν τι προσδοκούν από ένα γάμο θεωρώντας πως έχουν στο μυαλό τους το ίδιο πράγμα. Για παράδειγμα, κάποιες γυναίκες πιστεύουν ότι ο ερχομός ενός μωρού δένει τους συζύγους κι ότι μπορεί να αλλάξει ριζικά τον άντρα. Στην περίπτωση, όμως, που οι υπάρχουσες ισορροπίες είναι ήδη εύθραυστες, το μωρό δεν θα μπορέσει να κάνει και πολλά πράγματα. Κι αυτό γιατί ο δύσκολος ρόλος του γονιού αναδεικνύει τις υπαρκτές αλλά καλά κρυμμένες αδυναμίες μας, επιφέροντας πολλές φορές επιπλέον εντάσεις, κρίσεις κι εκδηλώσεις πανικού, ιδιαίτερα όταν δεν έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα.

3.Δεν αντιλαμβάνεσαι ότι φωνάζεις

Μην το ξεχνάς: ο τόνος της φωνής μαρτυρά τα συναισθήματά μας. Ακόμα δε και η πιο ανεπαίσθητη αρνητική χροιά μπορεί να βάλει τον άλλο σε θέση άμυνας. Αντί, λοιπόν, να μιλάς με εξαγριωμένη ή έστω απογοητευμένη φωνή: Μάθε να συζητάς ήρεμα και να χρησιμοποιείς λέξεις που δεν θίγουν το σύντροφό σου και δεν τον κάνουν να νιώθει ότι του ασκείς κριτική.

6 γυναικεία γαμήλια λάθη που πρέπει να αποφύγεις!

4.Μιλάς, αλλά δεν επικοινωνείς

Πολλές γυναίκες νομίζουν ότι, επαναλαμβάνοντας συνεχώς τα παράπονά τους, θα εισακουστούν επιτέλους από τον άντρα τους. Αλλά κάνουν λάθος. Πρόκειται για μία διαφορετική μορφή επικοινωνίας, που οι άντρες, από τη δική τους μεριά, αποκαλούν απλώς γκρίνια. Οι ειδικοί, μάλιστα, ορίζουν αυτήν την κατάσταση ως «δυναμική της απαίτησης-απόσυρσης». Περιγράφοντας έτσι την ανάγκη του ενός να συζητά εξαντλητικά τα πάντα, την ίδια ώρα ο άλλος, μη γνωρίζοντας πώς ν’ αντιδράσει, προτιμά να κατεβάσει ρολά. Αυτή η κατάσταση δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο, με δυσαρεστημένα και τα δύο μέτωπα.

Αν ζεις κάτι παρόμοιο, είναι καιρός να βάλεις τελεία και να αφήσεις το σύζυγό σου να απορροφήσει όσα έχει ακούσει, να τα εμπεδώσει και να οδηγηθεί τελικά σε όσες αλλαγές θέλει και
μπορεί.

5.Δεν νιώθεις σέξι

Είτε λόγω κούρασης είτε λόγω βαρεμάρας ολοένα και περισσότερες παντρεμένες βάζουν το σεξ χαμηλά στη λίστα με τις προτεραιότητές τους. Αυτό είναι λάθος… γιατί το σεξ ανεβάζει την ψυχολογία ολόκληρης της οικογένειας, καθώς τα παιδιά έχουν ανάγκη να είναι οι γονείς τους δεμένοι κι ευτυχισμένοι.

Η γυναίκα πρέπει να φροντίζει τον εαυτό της, να ασχολείται με την εμφάνισή της, να αφιερώνει χρόνο στο σύντροφό της, να αφήνει ελεύθερες τις φαντασιώσεις της -ώστε να μην πέσει στην παγίδα της ανίας- και να δημιουργεί ευκαιρίες για ρομαντικές περιπτύξεις.

6.Τον παραμελείς

Ακόμα ένα λάθος επίσης κάνουν οι περισσότερες παντρεμένες είναι ότι επικεντρώνονται τόσο στα παιδιά, στο σπίτι και πιθανόν στην καριέρα τους, ώστε βάζουν σε δεύτερη μοίρα εκείνα τα μικρά πράγματα, που θα βοηθούσαν να ανθήσει ο γάμος τους. Αυτά είναι ένα χαμόγελο, μία αγκαλιά, ένα βλέμμα, μια κουβέντα δείχνει ότι στηρίζεις το σύντροφό σου, ένας περιποιημένος καφές ή ένα αναπάντεχο δώρο.

Να τον ακούς, να τον σέβεσαι, να τον εκτιμάς, να τον νοιάζεσαι, να τον φροντίζεις. Η ικανότητα να μπαίνει κανείς στη θέση του άλλου) αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά των ισορροπημένων κι ευτυχισμένων σχέσεων και μαζί με τις καθημερινές κινήσεις αγάπης έχουν θετικό αντίκτυπο και στους δυο σας.

Tip

Ξάφνιασε τον αγαπημένο σου με ένα παθιασμένο φιλί. Με αυτήν την κίνηση θα σπάσεις την
καθημερινή ρουτίνα της σχέσης σας. Παράλληλα, θα ενισχύσεις τον ερωτισμό και θα διατηρήσεις το στοιχείο της έκπληξης.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *