Πέμπτη, 20 Ιουνίου

Αιθέρια έλαια και συναισθήματα: Μπορούν να τα επηρεάσουν;

Αιθέρια έλαια και συναισθήματα: Μπορούν να τα επηρεάσουν;

Αιθέρια έλαια και συναισθήματα: Μπορούν να τα επηρεάσουν;

Τα αιθέρια έλαια άραγε μπορούν να επηρεάσουν τα συναισθήματα μας; Τα αιθέρια έλαια είναι ζωντανά και δυναμικά και όχι αδρανείς ουσίες. Επειδή περιέχουν την ενεργή δύναμη της ζωής του φυτού από το οποίο προέρχονται.

Τα φυτά έχουν αύρα

Πειράματα με τη μέθοδο φωτογραφίας αποκάλυψαν αυτή την ενεργή αρχή ως μια αύρα φωτός γύρω απ’ το φυτό. Παρόμοια με τις δικές μας αύρες (η αύρα είναι το λεπτό ενεργειακό πεδίο γύρω απ’ το φυσικό μας σώμα, γνωστό και ως αιθερικό σώμα).
Τα φυτά και οι άνθρωποι είναι όλα παιδιά της φύσης και στηρίζονται όλα από την ίδια δύναμη της ζωής. Η λεπτή, ντελικάτη περιπλοκότητα των αιθέριων ελαίων δεν μπορεί να αντιγραφεί με τεχνητούς τρόπους χρησιμοποιώντας ανόργανα χημικά συστατικά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αιθέρια έλαια επηρεάζουν τις διαθέσεις και τα συναισθήματά μας. Ενώ κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τα συνθετικά αρώματα.

Οι πρόγονοί μας είχαν μια έντονη αίσθηση της οσμής, που έμοιαζε πολύ με αυτή των σκύλων. Μπορούσαν να μυρίσουν τον κίνδυνο, το φαγητό και ένα σύντροφο, επειδή η επιβίωσή τους εξαρτιόταν από αυτό. Εκείνο που μύριζαν δημιουργούσε έντονα συναισθήματα φόβου, πείνας και σεξουαλικής έλξης. Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν χάσει ένα μέρος της οσφρητικής τους συνείδησης με την εξέλιξη του πολιτισμού, η οποία όμως μπορεί να αναπτυχθεί με την εξάσκηση.

Καταπραΰνοντας το νου και ισορροπώντας το σώμα

Όταν μυρίζετε ένα αιθέριο έλαιο που σας είναι ευχάριστο, νιώθετε μια ευχαρίστηση που γίνεται αντιληπτή από το νου και τον καταπραΰνει. Ταυτόχρονα, καθώς μυρίζετε το έλαιο, μέσω της εισπνοής υπάρχει και μια επίδραση στη φυσιολογία του σώματός σας, ανεξάρτητη απ’ την αίσθηση της οσμής.

Αυτό δείχνει και τη σημασία της χρήσης αιθέριων ελαίων, τα οποία σας είναι ευχάριστα. Αν το άρωμα ενός αιθέριου ελαίου σας δυσαρεστεί. Παρά την εν δυνάμει ευεργετική του δράση στο σώμα σας, η γενικότερη αποτελεσματικότητά του θα μειωθεί.

Η δράση των αιθέριων ελαίων στα συναισθήματα

Η δράση των αιθέριων ελαίων στο νου και στα συναισθήματα είναι περίπλοκη και λεπτή. Τα έλαια τείνουν να ισορροπούν και να φέρνουν το σώμα σε μια κανονική κατάσταση. Αντί απλώς να το τονώνουν ή να το ηρεμούν, ενώ υπάρχει και μια παρόμοια δράση των ελαίων στα συναισθήματα. Τα αιθέρια έλαια έχουν μια συμπληρωματική σχέση και εγγύτητα με κάποια μέρη του σώματός σας, του νου και των συναισθημάτων σας.

Για παράδειγμα, ένας άνθρωπος με “σκληρή καρδιά”, που έχει την τάση να είναι σκληρός και κακός, αναπτύσσει συχνά καρδιακά προβλήματα, όπως σκλήρυνση των αρτηριών. Η θεραπεία του ανθρώπου αυτού με αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου έχει τονωτική δράση. Πάνω στο όργανο της καρδιάς, ενώ ταυτόχρονα μαλακώνει τα συναισθήματα και ανυψώνει το νου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *