Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

Αντλήστε ενέργεια με τις πιο απλές τεχνικές!

Αντλήστε ενέργεια με τις πιο απλές τεχνικές!

Αντλήστε ενέργεια με τις πιο απλές τεχνικές!

Οι ανθρώπινοι κιρκάδιοι ρυθμοί (το εσωτερικό ρολόι του σώματός μας) ορίζουν διαφορετικές ώρες της ημέρας. Ρυθμίζονται από συμπληρωματικές ενορμήσεις, την ανάγκη για εγρήγορση και για ύπνο. Η ενέργεια κυμαίνεται επίσης ανάλογα με τις εποχές, προσαρμόζεται δηλαδή στις μακριές, σκοτεινές χειμωνιάτικες νύχτες και στις μακριές, ελαφριές καλοκαιρινές μέρες. Η φυσική ενέργεια προέρχεται από τον συντονισμό και την προσαρμογή της ζωής, ώστε να ταιριάζει με τις μεταβαλλόμενες εσωτερικές και εξωτερικές μορφές ενέργειας.


Ζήστε με τις εποχές

Περιστασιακά προσπαθήστε να παρακάμψετε τους τεχνητούς ρυθμούς του ρολογιού. Εάν οι υποχρεώσεις σας το επιτρέπουν, κοιμηθείτε αργά τον χειμώνα και ξυπνήστε μόνο αφού ο ήλιος έχει
ανατείλει. Αφήστε το ρολόι του σώματος να μετατοπιστεί προς τα πίσω κατά τη διάρκεια της άνοιξης, έτσι ώστε μέχρι το καλοκαίρι να συνηθίσετε να ξυπνάτε και να σηκώνεστε νωρίς, και πάλι βέβαια μετά την ανατολή. Αξιοποιήστε στο έπακρο τον επιπλέον χρόνο που προσφέρουν τα καλοκαιρινά πρωινά με διαλογισμό και ασκήσεις γιόγκα.

Ενεργειακός έλεγχος

Κλείστε τα μάτια σας και ελέγξτε όλο το σώμα σας, για να τσεκάρετε τα ενεργειακά σας επίπεδα όταν ξυπνάτε και κοιμάστε, πριν από την εργασία και την άσκηση και όταν ξαπλώνετε, στέκεστε και κάθεστε. Πού αισθάνεστε να σφύζετε από ενέργεια και μια αίσθηση εγρήγορσης; Παρατηρήστε αν υπάρχουν περιοχές ακαμψίας. Ποιες περιοχές δεν ανταποκρίνονται στον συντονισμό; Πώς αισθάνεστε τα δάχτυλά των χεριών και των ποδιών σας; τι γίνεται με τον λαιμό, το μέτωπο και την κοιλιά; Η καρδιά σας αισθάνεται βαριά ή ελαφριά; Μην κρίνετε τον εαυτό σας, παρατηρήστε απλώς νοερά τα επαναλαμβανόμενα μοτίβα. Μετά από άσκηση, διαλογισμό ή γιόγκα, επαναλάβετε τον έλεγχο. Νιώθετε πιο τονωμένοι, έχουν χαλαρώσει οι περιοχές με ένταση, υπάρχουν νέα σημεία που φέρουν μια νέα ζωντάνια;

Τονωτική αναπνοή

Ξαπλώστε με τα χέρια σας ακουμπισμένα στην κοιλιά. Ελέγξτε το σώμα σας για να δείτε πώς αισθάνεστε. Καθώς αναπνέετε, φανταστείτε την ενέργεια να επαναφορτίζει μια δεξαμενή ενέργειας βαθιά μέσα στην κοιλιά σας. Περιμένετε ένα ή δύο λεπτά μέχρι να γεμίσετε πλήρως αυτό
το πηγάδι ενέργειας. Πάνω στην εκπνοή, στείλτε κάποια ενέργεια από αυτό το απόθεμα στις περιφέρειές σας, τα χέρια, τα πόδια και τον εγκέφαλο και σε περιοχές του σώματος που τις νιώθετε αδύναμες, πονεμένες, πυκνές και απαθείς. Κάντε το για 3-5 λεπτά. Σταματήστε και αξιολογήστε πόσο ανανεωμένοι αισθάνεστε από άποψη ενέργειας.

Ταν τιέν

Όταν κάνετε γυμναστική, περπατάτε, ποδηλατείτε ή σηκώνετε βάρη, νιώστε την κίνηση να ξεκινά από το ενεργειακό κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο της κοιλιάς. Η κίνηση αυτή μπορεί να μεταμορφώσει τη στάση του σώματος και τα επίπεδα ενέργειας. Στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική, η περιοχή αυτή θεωρείται μία από τις κύριες αποθήκες ενέργειας του σώματος και είναι γνωστή ως Ταν τιέν.

Αλλάξτε θέσεις

Οι περισσότεροι άνθρωποι στα μαθήματα γυμναστικής επιλέγουν ένα συγκεκριμένο σημείο και κολλάνε σε αυτό βδομάδα μπαίνει, βδομάδα βγαίνει. Στο επόμενο μάθημά σας βγείτε μπροστά, εάν συνήθως κρύβεστε στην πίσω σειρά ή μετακινηθείτε αριστερά ή δεξιά. Δείτε τη διαφορά που επιφέρει αυτό στα ενεργειακά σας επίπεδα και στη συγκέντρωσή σας.

Αναζωογονητική άσκηση

Εάν αισθάνεστε υποτονικοί τα απογεύματα ή μετά τη δουλειά, δοκιμάστε λίγη αναζωογονητική άσκηση κάνοντας μια γρήγορη βόλτα ή λίγο τρέξιμο γύρω από το τετράγωνο. Το ξόδεμα ενέργειας σε άσκηση βοηθά στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας, διότι ενισχύει την ικανότητα της καρδιάς να επεξεργάζεται και να στέλνει οξυγονωμένο αίμα σε όλο το σώμα. Αυτό με τη σειρά του αυξάνει την ικανότητά σας να επεξεργάζεστε και να χρησιμοποιείτε το οξυγόνο, μια ικανότητα η οποία φθίνει με την ηλικία, ακόμα κι αν κατά τα άλλα είστε σε καλή φόρμα και υγιείς.

Αιχμαλωτίστε την ενέργεια του ήλιου

Διαλογιστείτε στο ύπαιθρο, καθώς ο ήλιος ανατέλλει. Φανταστείτε ότι ο ήλιος γεμίζει μια δεξαμενή ενέργειας μέσα σας, που θα σας κρατήσει σε εγρήγορση όλη την ημέρα.

Βάδισμα προς τα πίσω

Όταν έχετε επικεντρωθεί στη δουλειά σας για ώρες ολόκληρες και αρχίζετε να μην καταλαβαίνετε πια τίποτε, κάντε λίγα βήματα προς τα πίσω. Αυτή η μικρή άσκηση μπορεί να είναι αρκετή για να οδηγήσει τον εγκέφαλο σε νέες λύσεις.

Μασάζ στα αφτιά

Ζουλήξτε το αφτί σας ανάμεσα στον αντίχειρα και στο δείκτη και μετά αφήστε το, ξεκινώντας από τον λοβό μέχρι το πλάι και στη γύρω περιοχή μέχρι εκεί όπου το αυτί συναντά το τριχωτό της κεφαλής. Αν συναντήσετε σημεία έντασης, πιέστε απαλά. Τέλος, τρίψτε τον λοβό ανάμεσα σε ένα δάχτυλο και στον αντίχειρα και δώστε του μερικά γρήγορα τσιμπήματα. Επαναλάβετε στο άλλο αφτί.

Τραβήξτε τα μαλλιά σας

Για άμεση αφύπνιση, χτυπήστε ελαφρά τα ακροδάχτυλά σας πάνω στο τριχωτό της κεφαλής, από μπρος προς τα πίσω. Τυλίξτε τούφες μαλλιών γύρω από τους δείκτες και τραβήξτε τα ελαφρά, ξεκινώντας πίσω από το μέτωπό σας και τους κροτάφους μέχρι τον αυχένα σας.

Εγρήγορση στο τιμόνι

Η εισπνοή κανέλας σχετίζεται με βελτιωμένη εγρήγορση κατά την οδήγηση, σύμφωνα με μία έρευνα σε πανεπιστήμιο της Δυτικής Βιρτζίνια, στις ΗΠΑ. Στάξτε 2 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε ένα μαντίλι και έχετε το κοντά σας κατά τη διάρκεια των ταξιδιών.

Κλείδωμα ενέργειας

Μετά από γιόγκα ή διαλογισμό, ξαπλώστε ανάσκελα, με τα πόδια πιο ανοιχτά από το πλάτος του ισχίου, τα δάχτυλα των ποδιών προς τα έξω, τα χέρια μακριά από τα πλευρά σας, τις παλάμες
προς τα πάνω. Κλείστε τα μάτια και συγκεντρωθείτε στην αναπνοή σας μέχρι να νιώσετε καλύτερα.
Σκεφτείτε ότι έχετε ένα κομμάτι κιμωλία στο αριστερό σας μεγάλο δάχτυλο.

ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΗ ΆΣΚΗΣΗ

Φανταστείτε τώρα ότι σχεδιάζετε ένα προστατευτικό λευκό περίγραμμα γύρω από το σώμα σας με την κιμωλία. Ξεκινήστε από το εσωτερικό του αριστερού σας ποδιού πολύ αργά, γύρω από το δεξί πόδι και χέρι, πάνω από το κεφάλι σου και πάλι πίσω στο σημείο εκκίνησης, στο αριστερό σας μεγάλο δάχτυλο. Ξαπλώστε μέσα στο σημάδι από κιμωλία νιώθοντας ασφάλεια, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να διαφύγει καθόλου ενέργεια.

Τσιμπήστε ηλιόσπορους

Απορροφήστε την αποθηκευμένη ενέργεια του ήλιου από μια χούφτα ηλιόσπορους ανακατεμένους στο μούσλι ή σαν γρήγορο σνακ και αντίδοτο κατά της αδράνειας. Αυτοί οι σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες Β, οι οποίες υποστηρίζουν τη λειτουργία των επινεφριδίων (η κακή λειτουργία αυτών των αδένων συνδέεται με απώλεια ενέργειας).

Η γροθιά του Ταρζάν

Τυλίξτε τα δάχτυλά σας και χτυπήστε ελαφρά το στήθος σας περίπου 5 εκατοστά κάτω από το κλειδοκόκαλο. Συνεχίστε, εναλλάσσοντας το δεξί και το αριστερό χέρι κάθε 20 δευτερόλεπτα. Η κίνηση αυτή βοηθά στην τόνωση του θύμου αδένα, ο οποίος είναι με τη σειρά του σε θέση να ενθαρρύνει τη ζωτικότητα.

Μασάζ αποκατάστασης των ώμων

Μετά από μια μακρά περίοδο εργασίας μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή ή μια πολύωρη οδήγηση, θέστε ξανά σε κίνηση τον λαιμό και τους ώμους σας με τις παρακάτω κινήσεις αυτομασάζ. Δώστε προσοχή σε περιοχές με ακαμψία και ένταση. Τινάξτε τα χέρια σας μετά το μασάζ.

1.Με το δεξί χέρι μαλάξτε προς τα κάτω την αριστερή πλευρά του αυχένα, από τον ώμο και κάτω μέχρι τον βραχίονα. Επαναλάβετε στη δεξιά πλευρά.

2.Σφίγγοντας το δεξί σας χέρι σε χαλαρή γροθιά, δώστε χτυπηματάκια στην κορυφή του αριστερού σας ώμου και της πλάτης. Επαναλάβετε με την αριστερή σας γροθιά στη δεξιά πλευρά.

3.Πλέξτε τα δάχτυλά σας και αγκαλιάστε το πίσω μέρος του αυχένα σας. Πιέστε και ελευθερώστε από το σημείο που ο λαιμός ενώνει το κεφάλι με την κορυφή των ώμων.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *