Παρασκευή, 9 Ιουνίου

Απόφραξη νεροχύτη: Kάντε την μόνοι σας

Απόφραξη

Σίγουρα κάποια στιγμή έχει τύχει σε εσάς να αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα στην αποχέτευσή σας και σίγουρα ήταν άσχημη εμπειρία. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τις βουλωμένες αποχετεύσεις με φυσικό τρόπο αποφεύγοντας το κόστος που μπορεί να έχει αν καλέσετε μία εταιρεία αποφράξεων.

Πως θα αποφράξετε φυσικά τον νεροχύτη

Αρχικά σίγουρα θα πρέπει να διαθέτετε τα απαραίτητα εργαλεία όπως έμβολο απόφραξης ή βεντούζα,  αποφρακτικό σπιράλ νεροχύτη (για επίμονες περιπτώσεις) και πένσα ή πτυσσόμενος κάβουρας (ενδεχόμενη η χρήση του). Μία άλλη λύση που μπορείτε να δοκιμάσετε πριν καταφύγετε στα εργαλεία είναι η εξής:

  • Απομακρύνετε τρίχες και όλα τα υπολείμματα που μπορεί να φράζουν τη δίοδο νερού στον νεροχύτη σας
  • Βάλτε στην κουζίνα σας μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 – 3,5 περίπου κιλά νερό και αφήστε το να βράσει ή διαφορετικά χρησιμοποιείστε φούρνο μικροκυμάτων ή βραστήρα για πιο γρήγορα.
  • Μεταφέρετε την κατσαρόλα στο εσωτερικό του νεροχύτη και την αδειάζετε.
  • Ρίχνετε ταυτόχρονα με το καυτό νερό 1/2 κούπα μαγειρική σόδα στην αποχέτευση ή στην τρύπα του νεροχύτη.
  • Ρίχνετε αμέσως ζεστό ξύδι.
  • Αφήνετε για 20 λεπτά να δράσει.
  • Ύστερα, ανοίξτε τη βρύση με το ζεστό νερό και αφήστε να τρέξει για αρκετή ώρα.
  • Περιμένετε άλλα 20 λεπτά για να φτάσει το διάλυμα σε όλο το δίκτυο.
  • Επαναλαμβάνετε τα παραπάνω βήματα μέχρι να ξεβουλώσει τελείως.

Η επόμενη λύση

Η πιο συνηθισμένη λύση είναι η βεντούζα που όλοι γνωρίζουμε. Με τη χρήση της βεντούζας είναι δυνατόν να ελευθερωθεί και ο νεροχύτης να αποφράξει.Υπάρχουν δύο μεγέθη βεντούζας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Επιλέξτε το μέγεθος που εφάπτεται καλύτερα με βάση το μέγεθος του νεροχύτη σας για να κάνετε την απόφραξη.

Ο μυστικό για να χρησιμοποιήσετε σωστά την βεντούζα και να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα είναι να ανεβοκατεβάζετε τη βεντούζα με γρήγορες και κοφτές κινήσεις, προκαλώντας βίαια ώθηση πάνω και κάτω. Έτσι με τη δύναμη του νερού, θα ξεκολλήσετε τις ακαθαρσίες του αγωγού.

Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα χημικά αποφρακτικά. Είναι γνωστό άλλωστε πως δεν είναι φιλικά ούτε προς το περιβάλλον αλλά ούτε προς τους αποχετευτικούς σωλήνες. Επειδή μιλάμε για χημικές τοξικές ουσίες σίγουρα είναι επιβλαβείς και για εσάς που τις χρησιμοποιείτε.

Σίγουρα όμως υπάρχουν πιο δύσκολες περιπτώσεις που η απόφραξη δεν μπορεί να γίνει μόνο με υλικά και εργαλεία που έχετε σπίτι σας και για αυτό η επικοινωνία με ειδικούς αποτελεί μονόδρομο. Σε περίπτωση που το βούλωμα του νεροχύτη σας είναι πιο σύνθετο και με αυτές τις μεθόδους δεν λάβετε το επιθυμητό αποτέλεσμα καλό θα ήταν να καλέσετε αμέσως μία εταιρεία που πραγματοποιεί αποφράξεις  και σίγουρα θα απαλλαγείτε από το πρόβλημα που σας ταλαιπωρεί.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *