Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου

Ασκήσεις για όλο το σόμα στο σπίτι

ασκησεις για ολο το σωμα

Θέλεις ένα καλογυμνασμένο σώμα; Δοκίμασε την την κυκλική προπόνηση με τις ακόλουθες ασκήσεις για ολο το σωμα , για να γυμνάσεις όλα τα προβληματικά σημεία. Κι όχι μόνο αυτό: σύμφωνα με έρευνες, η κυκλική προπόνηση ενισχύει την καύση λίπους και συμβάλλει στην ταχύτερη γράμμωση και τόνωση των μυών.

Ξεκινώντας τις ασκησεις για ολο το σωμα  κάνεις ζέσταμα περπατώντας επιτόπου, ενώ κουνάς τα χέρια σου κυκλικά για 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, κάνε τις ασκήσεις με τη σειρά που σου προτείνουμε. Περπάτα χαλαρά για 1 λεπτό ανάμεσα στις ασκήσεις. Προσπάθησε να επαναλάβεις την προπόνηση 3 φορές.

1-δυναμικό-πλιέ

Η πρώτη από τις ασκησεις για ολο το σωμα είναι το δυναμικό πλιέ  (γυμνάζει μηρούς,και τετρακέφαλους)

Στέκεσαι με τα πόδια σου ανοιχτά σε απόσταση 2 φορές μεγαλύτερη από το άνοιγμα των ώμων και τις μύτες να κοιτούν προς τα έξω. Λυγίζεις τα γόνατα μέχρι οι μηροί να έρθουν παράλληλα στο πάτωμα (με τα χέρια στη μέση). Επαναλαμβάνεις 3 φορές κατεβάζοντας τον κορμό σου μερικά εκατοστά. Όταν τελειώσεις, κάνεις 1 μικρό άλμα κι ενώνεις τα πόδια σου. Λυγίζεις ξανά τα γόνατά σου και κάνεις πλιέ ακόμη 1 λεπτό.

2-προβολές-με -άλμα

Η δεύτερη από τις ασκησεις για ολο το σωμα είναι οι προβολές με άλμα (γυμνάζει τετρακέφαλους,και γλουτούς)

Βάζεις το δεξί πόδι λίγο πιο μπροστά από το αριστερό. Εναλλάσσεις τη θέση των ποδιών κάνοντας ψηλά άλματα. Παράλληλα, μετακινείς τα χέρια σου σε αντίθετη κατεύθυνση από εκείνη των ποδιών. Επαναλαμβάνεις την άσκηση για 45 δευτερόλεπτα. Έπειτα, κάνεις προβολές με άλμα για 15 δευτερόλεπτα λυγίζοντας τα πόδια σου σε γωνία 90 μοιρών. Δώσε μεγαλύτερη ώθηση στα άλματα με τα χέρια.

3-κάθισμα-με-ώθηση

Η τρίτη από τις ασκησεις για ολο το σωμα είναι το κάθισμα με ώθηση (γυμνάζει χέρια, πόδια, στήθος,και κοιλιά)

Κάνεις 1 κάθετο ψαλίδι και στη συνέχεια χαμηλώνεις το σώμα σου λυγίζοντας τα γόνατά σου μέχρι τα χέρια σου να ακουμπήσουν το πάτωμα. Από αυτήν τη θέση, τινάζεις δυνατά τα πόδια σου προς τα πίσω, έτσι ώστε να έρθεις σε θέση κάμψεων. Στη συνέχεια, φέρνεις τα πόδια σου και πάλι στο στήθος και σηκώνεσαι όρθια. Επαναλαμβάνεις την άσκηση για 1 λεπτό.

4-κίνηση-ορειβάτη

Η τέταρτη από τις ασκησεις για ολο το σωμα είναι η κίνηση ορειβάτη(γυμνάζεις χέρια, στήθος,και κοιλιά)

Παίρνεις θέση για κάμψεις. Με μία κίνηση, φέρνεις το ένα γόνατο στο στήθος κρατώντας την πλάτη ίσια και τους γοφούς σου κοντά στο έδαφος. Επαναφέρεις το πόδι σου πίσω και φέρνεις το άλλο μπροστά. Επαναλαμβάνεις για 1 λεπτό.

Για περισσότερα άρθρα με ασκήσεις πατήστε εδώ>>

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *