Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Ασκήσεις αναπνοής για υγιές σώμα και μυαλό

Ασκήσεις αναπνοής για υγιές σώμα και μυαλόΑσκήσεις αναπνοής για υγιές σώμα και μυαλό

Χρησιμοποίησε τις εξισορροπητικές ασκήσεις αναπνοής, για να εξακολουθήσεις να αναπνέεις εύκολα και ξεκούραστα.Τα βασικά για την αναπνοή

Η βαθιά αναπνοή επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό, ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση, και διαλύει τη μυϊκή ένταση. Αποκαθιστά την πνευματική και συναισθηματική αυτοκυριαρχία,και καθαρίζει το σώμα.

Έλεγξε την αναπνοή σου

Ακούμπησε τη μια παλάμη στο στήθος σου και την άλλη στην κοιλιά σου. Κλείσε τα μάτια σου και πρόσεξε τι συμβαίνει καθώς αναπνέεις κανονικά. Ποιο χέρι κινείται; Εάν είναι το πάνω χέρι, αναπνέεις ρηχά και περιορίζεις έτσι τη ροή του αναζωογονητικού οξυγόνου.

Στην επόμενη εισπνοή φαντάσου ότι η αναπνοή πέφτει στο κάτω χέρι, παρακάμπτοντας το στήθος σου. Αισθάνσου ότι η κοιλιά σου φουσκώνει με την αναπνοή και τραβήξου ελαφρώς προς τα πίσω
με κάθε αναπνοή.

Εξισορρόπηση της αναπνοής

Κάθισε στητή, είτε σε μια καρέκλα είτε σταυροπόδι, με τα χέρια να ακουμπούν με τις παλάμες πάνω στους μηρούς, με τους αγκώνες και τους ώμους χαλαρούς.

Παρακολούθησε την αναπνοή σου.Τοποθέτησε τις άκρες του δεξιού αντίχειρα και των δακτύλων σου μαζί, εισέπνευσε από τη μύτη. Την ίδια στιγμή, φαντάσου μια ροή ενέργειας που κινείται μέσα από το αριστερό σου χέρι και φτάνει στην αριστερή πλευρά του σώματός σου.

Άνοιξε το δεξί σου χέρι και κλείσε το αριστερό, εκπνέοντας. Αισθάνσου την ενέργεια να έρχεται τη δεξιά πλευρά του σώματός σου και να βγαίνει έξω από το χέρι σου.Τώρα εισέπνευσε από τη δεξιά  πλευρά, κλείσε το δεξί χέρι, άνοιξε το αριστερό χέρι και έκπνευσε. Επανάλαβε αλλάζοντας χέρια.

Γέμισε τα πνευμόνια σου

Κάθισε ήσυχα με τα μάτια κλειστά. Ανέπνευσε στο κάτω ένα τρίτο των πνευμόνων, στη συνέχεια σταμάτησε. Τώρα, ανέπνευσε στο μεσαίο τμήμα των πνευμόνων, ανοίγοντας τα πλευρά σου, στη συνέχεια σταμάτησε. Τέλος, γέμισε το πάνω μέρος των πνευμόνων. Έκπνευσε με αργό, ελεγχόμενο τρόπο,από την κορυφή προς τα κάτω.

Άνοιξε τα πλευρά σου

Οι δάσκαλοι πιλάτες ενθαρρύνουν την πλήρη χρήση των πνευμόνων ζητώντας σου να φανταστείς τον θωρακικό κλωβό να επεκτείνεται πλευρικά καθώς εισπνέεις. Τοποθέτησε τις παλάμες σου στα
πλευρά σου, με τα δάχτυλά να κοιτάζουν προς τα εμπρός. Εισπνέοντας, αισθάνσου το στήθος σου να εκτείνεται προς το πλάι. Εκπνέοντας, αισθάνσου τα πλευρά σου να συστέλλονται.

Περιστρέψε τα χέρια σου έτσι ώστε τα δάχτυλά σου να βρεθούν πάνω από τα πίσω πλευρά σου. Παίρνοντας ανάσα, αισθάνσου τα να τεντώνονται, κι έπειτα να μαζεύονται, καθώς εκπνέεις. Απομάκρυνε τα χέρια σου και επανάλαβε, φτιάχνοντας με τον νου σου την εικόνα των πλευρών που πλαταίνουν μπροστά και πίσω.

Αναπνοή στην πλάτη

Κάθισε με τους γλουτούς σου να στηρίζονται στις φτέρνες σου. Έχοντας ρίξει το βάρος στους γλουτούς, σκύψε σταδιακά προς τα εμπρός, έτσι ώστε το στήθος σου να στηρίζεται στους μηρούς σου. Το μέτωπο να κοιτάζει προς το πάτωμα και τα μπράτσα να βρίσκονται στα πλευρά σου, ενώ τα χέρια σου ακουμπούν στα δάχτυλα των ποδιών σου.

Αναπνέοντας, αισθάνσου το κάτω μέρος της πλάτης και τα πλευρά σου να ανοίγουν. Παρατήρισε τη συστολή της αναπνοής προς τα έξω. Επανέλαβε για 3 λεπτά.

Συνέχισε να μετράς

Εάν σε βοηθά να εστιάζεις σε οποιαδήποτε άσκηση αναπνοής, μέτρησε καθώς αναπνέεις μέσα και έξω, επιλέγοντας έναν αριθμό μέχρι τον οποίο μπορείς να φτάσεις εύκολα, όπως το τρία ή το τέσσερα, χωρίς να λαχανιάσεις για να πάρεις ανάσα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *