Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

Χάστε εύκολα τα περιττά κιλά με τη βοήθεια του ύπνου!

Χάστε εύκολα τα περιττά κιλά

Το ξέρατε ότι χρειαζόμαστε καθημερινά 7-9 ώρες ύπνου για να χάσουμε κιλά αλλά και να τα διατηρήσουμε σε χαμηλά επίπεδά;Αν προσπαθείτε να χάσετε τα περιττά κιλά και παρά τις προσπάθειές σας,μοιάζουν να φεύγουν με δυσκολία,οι παρακάτω συμβουλές θα σας φανούν πολύ χρήσιμες!Ακολουθήστε τις και “Χάστε εύκολα τα περιττά κιλά με τη βοήθεια του ύπνου!Σύμφωνα με έρευνες οι ώρες νυχτερινής ανάπαυσης έχουν άμεση σχέση με το ρυθμό απώλειας των περιττών κιλών. Αυτό σημαίνει πως, εκτός από τι επτά με εννέα ώρες που κρίνονται απαραίτητες, σκόπιμο είναι ο ύπνος να είναι αδιατάρακτος.

Χάστε τα περιττά κιλά με τη βοήθεια του ύπνου!

Πώς είναι δυνατόν να κοιμόμαστε και να χάνουμε κιλά, όταν, λογικά, μένοντας ξύπνιοι θα έπρεπε να καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες; «Ο ύπνος αποτελεί μία πολύ δυναμική πλευρά της καθημερινής μας ζωής», «Δεν είναι απλά το διάστημα, όπου το σύστημα σταματά να εργάζεται και τίποτα δεν λειτουργεί. Αντίθετα, ο οργανισμός στη διάρκεια του ύπνου ανακτά την απαραίτητη ενέργεια για να λειτουργήσει ο μεταβολισμός του.» Το μυαλό παράγει τα πολύτιμα κύτταρα-διαβιβαστές ή νευρο-πεπτίδια, τα οποία παίζουν ζωτικό ρόλο στην εξομάλυνση του βάρους. Αν δεν κοιμάστε 7-9 ώρες σε καθημερινή βάση, οι συνέπειες της απώλειας ύπνου είναι αρκετές.

Ακόμα κι αν βρίσκεται κάποιος σε δίαιτα, μπορεί με την έλλειψη αρκετού ύπνου να πάρει κιλά.Ναι! και όμως αυτό ισχύει. Η στέρηση του ύπνου επιτρέπει σε άλλες ορμόνες να επέμβουν στη διαχείριση του βάρους, με συνέπεια οι ορμόνες να χάσουν την ισορροπία τους. «Τα ασταθή επίπεδα ινσουλίνης δημιουργούν επιθυμία για φαγητό.

#Ποιος έχει χρόνο για αρκετό ύπνο; Δημιουργήστε τις προϋποθέσεις. Πηγαίνετε στο κρεβάτι σας μία ώρα νωρίτερα και βάλτε το ξυπνητήρι σας μία ώρα αργότερα. «Είναι σημαντικό να έχετε έναν άνετο, χαλαρωτικό ύπνο», «Όταν το σώμα αναζητά ύπνο, δεν θέλει να είναι απασχολημένο και ξάγρυπνο, προκειμένου να χωνέψει την τροφή.»

#Τα χάπια για τον ύπνο πάλι μπορούν να βοηθήσουν.Αλλά δεν είναι ότι καλύτερο γιατί πράγματι θα σας κάνουν να νυστάξετε νωρίτερα, δεν θα σας προσφέρουν όμως την ποιότητα του ύπνου που χρειάζεται ο οργανισμός για να διαχειριστεί το βάρος του.

#Υπάρχουν τρόποι για να αποκτήσετε περισσότερη διάθεση για ύπνο.Αποφύγετε ή ελαττώστε την καφεΐνη, τη ζάχαρη και το αλκοόλ. Μην τρώτε αργά το βράδυ κατ αντισταθείτε στον πειρασμό της τηλεόρασης λίγο πριν κοιμηθείτε. ‘Ένα ζεστό μπάνιο πριν τον ύπνο, οι ασκήσεις αναπνοής, θα δράσουν ευεργετικά, ενώ επίσης ωφέλιμα είναι και τα συμπληρώματα διατροφής που περιέχουν ασβέστιο,και μαγνήσιο.
Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *