Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου

Χρήσιμες λύσεις για την ανακούφιση του θυμού!

Χρήσιμες λύσεις για την ανακούφιση του θυμού!

Χρήσιμες λύσεις για την ανακούφιση του θυμού!

Στο σημερνό άρθρο θα μάθετε χρήσιμες λύσεις για την ανακούφιση του θυμού. Ο θυμός είναι το πιο καταστροφικό αρνητικό συναίσθημα. Ακόμη και μια στιγμή θυμού μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα για τον εαυτό σας και τους άλλους. Ο θυμός επηρεάζει το μυαλό, το σώμα, τα αισθήματα και το πνεύμα, και λειτουργεί αλληλεπιδρώντας με όλα αυτά.

Για παράδειγμα, ο θυμός μπορεί να προκληθεί από ένα πιεσμένο συκώτι και να οδηγήσει με τη σειρά του σε άνοδο της αρτηριακής πίεσης. Η έλλειψη αυτοπεποίθησης, το αίσθημα ότι έχουμε πληγωθεί και το αίσθημα της ανασφάλειας μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση θυμού ως μια στρατηγική αυτοπροστασίας.

Κάποιες σχολές σκέψης προτείνουν την απελευθέρωση του θυμού (για παράδειγμα, φωνάζοντας στους άλλους), αλλά το μόνο που καταφέρνετε με τον τρόπο αυτό είναι να επιδεινώσετε το πρόβλημα, οδηγώντας συνήθως τους άλλους να θυμώσουν με τη σειρά τους. Είναι σαφώς προτιμότερο να συγκρατήσετε το θυμό σας, να τον ηρεμήσετε και δείχνοντας ανεκτική συμπεριφορά, γεμάτη συμπόνια και στοργή απέναντι στον εαυτό σας να μεταμορφώσετε το θυμό και να επαναφέρετε την αρμονία,

Η εισπνοή αιθέριου ελαίου γερμανικού χαμομηλιού μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε καλό είναι, λοιπόν, να έχετε λίγο στο αυτοκίνητό σας.

Χρήσιμες λύσεις για την ανακούφιση του θυμού!

Υπάρχουν αρκετά αιθέρια έλαια που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά το θυμό σας. Το γερμανικό άκι (που ονομάζεται συχνά “μπλε χαμομήλι”, εξαιτίας του φωτεινού βαθύ μπλε χρώματός του) είναι ιδιαίτερα ηρεμιστικό. Η ψυκτική επιρροή της μπλε αζουλένης (ένα από τα συστατικά του γερμανικού χαμομηλιού) ηρεμεί την κόκκινη θέρμη του θυμού. Η καταπραϋντική γλυκύτητα του ιλάνγκ-ιλάνγκ βοηθά στη διάλυση της έντασης του θυμού, ενώ το τριαντάφυλλο absolute και το τριαντάφυλλο otto ‘ανοίγουν’ και μαλακώνουν την οργισμένη καρδιά.
Το να μυρίσετε ένα κατάλληλο αιθέριο έλαιο κατευθείαν απ’ το μπουκάλι είναι μια χρήσιμη τεχνική για άμεσα αποτελέσματα. Ένα μπάνιο με χλιαρό νερό που περιλαμβάνει ηρεμιστικά αιθέρια έλαια και σας δίνει τη δυνατότητα να σκεφτείτε και να ηρεμήσετε είναι ένας ιδανικός τρόπος για να αντιπαρέλθετε το θυμό σας. Αν ξέρετε ότι κάποιο συγκεκριμένο γεγονός είναι πιθανό να πυροδοτήσει το θυμό σας, χρησιμοποιήστε μια μυρωδιά που προκαλεί ηρεμία.

Μπορείτε ακόμη να κατευνάσετε και να ηρεμήσετε τον πρόδρομο του θυμού σε όλο του το μεγαλείο την οξυθυμία πριν καταστεί εκτός ελέγχου.

Ετοιμάστε ένα διάλυμα και ψεκάστε ηρεμιστικά αιθέρια έλαια στο δωμάτιο σας. Μπορείτε να βοηθήσετε στην αντιμετώπιση της οξυθυμίας σας χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια λεβάντας, μαντζουράνας, βενζόης, και σανταλόξυλου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *