Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου

Χριστουγεννιάτικο δώρο για γονείς είναι,το ενδιαφέρον μας!

Χριστουγεννιάτικο δώρο για γονείςΞέρουμε ότι οι γονείς χρειάζονται το ενδιαφέρον μας. Μερικές φορές, όμως, ξεχνάμε να εκφράσουμε την έγνοια και την αναγνώριση στους ανθρώπους που μας έφεραν στη ζωή. Ας είναι ο χρόνος μας, λοιπόν, το δώρο των φετινών τους Χριστουγέννων!Γιατί το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για γονείς είναι μόνο το ενδιαφέρον μας! 


Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για γονείς είναι μόνο το ενδιαφέρον μας

Αγαπάμε τους γονείς μας, ίσως, όμως, παραλείπουμε να τους το δείχνουμε. Συχνά, οι υποχρεώσεις της καθημερινότητας, η οικογένεια που έχουμε δημιουργήσει, η δουλειά και οι κοινωνικές δραστηριότητες μας απομακρύνουν και δεν τους δείχνουμε αρκετό ενδιαφέρον. Μαζί, λοιπόν, με το ζεστό σάλι και το μάλλινο πουλόβερ, ας τους προσφέρουμε φέτος και κάτι λιγότερο «χειροπιαστό», αλλά απείρως σημαντικότερο: την αγάπη, τη φροντίδα και την προσοχή μας.

Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για γονείς είναι μόνο το ενδιαφέρον μας

Στις γιορτές, η μοναξιά είναι μεγαλύτερη οι γονείς μας. είτε ανήκουν στη λεγόμενη τρίτη ηλικία είτε είναι ακόμη σχετικά νέοι και δραστήριοι κοινωνικά. έχουν ανάγκη να αισθάνονται την έγνοια μας ιδιαίτερα στις γιορτές, το αίσθημα αυτό μεγαλώνει Για κάποιους είναι μέρες απολογισμού, συνειδητού ή όχι. Βλέποντας τα παιδιά τους να έχουν προχωρήσει στη ζωή, από τη μια χαίρονται και από την άλλη αυτό τους κάνει να νιώθουν ότι παροπλίζονται Επιπλέον, έχει περάσει στη συνείδησή
μας ότι οι γιορτές των Χριστουγέννων και η Πρωτοχρονιά είναι για να τις περνάμε με την οικογένεια και τα παιδιά μας, Έτσι, η μοναξιά και η μονοτονία της καθημερινότητας γίνονται πιο έντονες και πληγώνουν. Αν εμείς δεν τους διαθέσουμε χρόνο, μπορεί να νιώσουν εγκατάλειψη.

Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για γονείς είναι μόνο το ενδιαφέρον μας

Πρέπει, αλλά δεν έχω διάθεση

Συνήθως η απροθυμία μας έχει να κάνει με τη σχέση που ανέκαθεν είχαμε μαζί τους, η οποία μάλλον δεν είναι αυτή που θα θέλαμε γεγονός που πληγώνει και εμάς τους ίδιους και τους γονείς μας. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε ορισμένες παραχωρήσεις, συμβιβάζοντας
τις καταστάσεις, γιατί ας μην ξεχνάμε πως μπορεί να έρθει μια στιγμή στο μέλλον που θα μετανιώσουμε για το χρόνο που δεν τους αφιερώσαμε.

Γιατί κάποιες φορές είναι δύσκολο;

Γιατί να δυσκολευόμαστε να εκφράσουμε την αγάπη προς τους γονείς μας και κάποιες φορές η ανάγκη τους μας κάνει να νιώθουμε άβολα; Είμαστε αδιάφοροι ή συμβαίνει κάτι άλλο,
Είναι δύσκολο να να συνειδητοποιήσουμε ότι οι άλλοτε οι δυναμικοί και αυτάρκεις γονείς μας βρίσκονται μόνοι και έχουν ανάγκη από εμάς, όπως εμείς χρειαζόμασταν άλλοτε τη δική τους φροντίδα.Με λίγα λόγια αντιστρέφονται οι ρόλοι και κάτι τέτοιο αναταράσσει τη μέχρι τώρα την εσωτερική ισορροπία της οικογένειας. Συνειδητοποιώντας ότι αυτό δεν συμβαίνει μόνο στους γονείς μας,αλλά σε όλους τους ανθρώπους και αργότερα και σε εμάς θα καταλάβουμε ότι είναι μια φυσιολογική κατάσταση.
Το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για γονείς είναι μόνο το ενδιαφέρον μας

Πολλές οι επιλογές

  • Πηγαίνουμε θέατρο ή κινηματογράφο.
  • Βγαίνουμε για ψώνια, για καφέ ή μεσημεριανό με τη μητέρα ή την πεθερά μας.
  • Κάνουμε μια επίσκεψη έκπληξη με τα παιδιά μας.
  • Ζητάμε από τη γιαγιά να έρθει στο σπίτι και φτιάχνουμε όλοι μαζί κουραμπιέδες ή γαλοπούλα.
  • Πάμε τα παιδιά να τους πουν τα κάλαντα, ακόμη κι αν μένουν μακριά.
  • Ακόμη και τα κάλαντα από το… τηλέφωνο, αν ζουν μακριά, θα τους συγκινήσουν αν τα ακούσουν από τα εγγόνια τους.
  • Φτιάχνουμε με τα παιδιά μερικά χειροποίητα δωράκια. Είναι μια κίνηση που θα τους δείξει ότι τους σκεφτήκαμε και αφιερώσαμε χρόνο για να τους ευχαριστήσουμε.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Κατάθλιψη των Χριστουγέννων:10 τρόποι να την νικήσεις!

Χριστούγεννα μόνο με τον Μπαμπά!

Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια για παιδιά:Μάθε πως θα τα επιλέξεις!

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


 

 

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *