Παρασκευή, 1 Ιουλίου

Cupcake & muffin mania: 4 Υπέροχες συνταγές!

Cupcake & muffin mania: 4 Υπέροχες συνταγές!

Cupcake & muffin mania: 4 Υπέροχες συνταγές!

Η τελευταία μόδα που κυριαρχεί τον καιρό αυτό, στην Αθήνα κυρίως, είναι η cupcake & muffin mania. Όπου κι αν βρίσκεται κανείς πλέον (εννοώ βέβαια όχι όπου κι όπου, αλλά Κολωνάκι, Κηφισιά, Γλυφάδα κι όλα αυτά τα προάστια όπου γεννιούνται και πεθαίνουν οι μόδες στη χώρα μας) βρίσκεται κι ένα χαριτωμένο νέο ζαχαροπλαστείο όπου, αντί της γνωστής σοκολατίνας και του παραδοσιακού τσουρεκιού, προσφέρονται cupcakes και muffin (ή μάφινς στη νεοελληνική).



Προσοχή όμως, όχι όλα τα cupcake και muffin. Διότι αυτά τα στουμπωτά και κακοφορμισμένα που έχω δει σε πολλά ζαχαροπλαστεία που προσπαθούν να ακολουθήσουν τη μόδα, θα σημάνουν σε λίγο το τέλος της μόδας. Τα καλύτερα που έχω δοκιμάσει είναι τα παρακάτω γιατί είναι, ανάλαφρα, ζουμερά και γευστικά. Όπως τα cupcake και muffin που θα σας προκύψουν από τις παρακάτω συνταγές.

BLUEBERRY MUFFINS

BLUEBERRY MUFFINSΥΛΙΚΑ:

  • 2 φλ. φρέσκα μύρτιλλα
  • 2 1/4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1/4 φλ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλ. λευκή ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλ. γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190C. Βουτυρώστε 12 φορμάκια για muffin ή στρώστε τα με ειδικά χαρτάκια. Ραντίστε τα μύρτιλλα με το 1/4 φλ. αλεύρι και ανακινήστε τα ώστε να καλυφθούν καλά. Σε ένα μικρό μπολ αναμίξτε τα 2 φλ. αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε το βούτυρο και σταδιακά προσθέστε τη ζάχαρη.

Χτυπήστε τα αβγά και ενσωματώστε τα στο μίγμα, μαζί με τη βανίλια. Προσθέστε το γάλα και το μείγμα του αλευριού εναλλάξ, ανακατεύοντας καλά κάθε φορά. Γεμίστε τα φορμάκια με τη ζύμη κατά τα 3/4. Ρίξτε μέσα τα μύρτιλλα και ψήστε για 25 λεπτά.

MUFFINS ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ 

MUFFINS ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΒΡΟΜΗΣ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ  

ΥΛΙΚΑ:

  • Λίγο βούτυρο για τη φόρμα
  • 50 γρ. ζαχαρωτή πιπερόριζα
  • 100 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 200 γρ. φυσικό γιαούρτι
  • 180 γρ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 100 γρ. χοντροκομμένοι ξηροί καρποί
  • 2 1/2 κ.γ. μπέικιν Πάουντερ
  • 1/2 κ,γ. σόδα
  • 1 αυγό
  • 1 20 γρ. μέλι
  • 80 χιλ.λ. λάδι
  • 200 χιλ.λ. κρέμα γάλακτος
  • 2 φακ. βανίλια
  • 1 κ.σ. κακάο σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C. Βουτυρώνουμε το ταψί για muffin, Κόβουμε την πιπερόριζα σε τέταρτα. Αναμειγνύουμε τις νιφάδες βρόμης με το γιαούρτι. Ανακατεύουμε το αλεύρι με την κανέλα, τους ξηρούς καρπούς, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και τα 2/3 της πιπερόριζας.

Χτυπάμε ελαφρά το αυγό, προσθέτουμε το μείγμα νιφάδων βρόμης το μέλι, το λάδι καθώς και το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε. Βάζουμε τη ζύμη στο ταψί και ψήνουμε τα muffins στο μεσαίο ράφι του φούρνου περίπου 25 λεπτά.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια και το κακάο σε σαντιγί. Αφήνουμε τα muffin 5′ να ησυχάσουν. Αφού έχουν λίγο κρυώσει τα στολίζουμε με τη σαντιγί σοκολάτας και την υπόλοιπη πιπερόριζα και τα σερβίρουμε.

CUPCAKE ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΡΥΔΑΣ

CUPCAKE ΜΕ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΡΥΔΑΣ  

ΥΛΙΚΑ:

  • 2 χάρτινα φορμάκια
  • 190 γρ. σιτάλευρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. σόδα
  • 70 γρ εργολάβοι καρύδας
  • 300 γρ. ανανάς (κονσέρβας)
  • 1 αυγό
  • 120 καστανή ζάχαρη
  • 80 χιλ.λ, ηλιέλαιο
  • 250 γρ. φυσικό γιαούρτι
  • 1 κ.γ. άρωμα ζαχαροπλαστικής με ρούμι
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη και κακάο για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, Βάζουμε τα χάρτινα φορμάκια στο ταψί για cupcake, Ανακατεύουμε καλά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα, Κόβουμε τους εργολάβους καρύδας σε μικρά κομμάτια,

Ρίχνουμε τον ανανά σε ένα τρυπητό, τον αφήνουμε να στραγγίσει και τον κόβουμε σε μικρούς κύβους. Χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το το γιαούρτι, το άρωμα ζαχαροπλαστικής,
τους κύβους ανανά και, εκτός από μια χούφτα για τη γαρνιτούρα, τους εργολάβους καρύδας.

Περνάμε στη μάζα και το μείγμα αλευριού και τα ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθούν τα στεγνά υλικά. Μοιράζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στα χάρτινα φορμάκια και ψήνουμε τα cupcakes στο μεσαίο ράφι του φούρνου 20-25′.

Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε 5′ στο ταψί να ησυχάσουν. Χτυπάμε την άχνη ζάχαρη με λίγο νερό μέχρι να προκύψει ένα λείο σιρόπι και περιχύνουμε μι αυτό τα cupcakes. Τα γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα κομματάκια των εργολάβων και τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με κακάο.

CUPCAKE ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

CUPCAKE ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣΥΛΙΚΑ:

  • Λίγο βούτυρο για το ταψί
  • 200 γρ αλεύρι
  • 75 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 75 γρ. αλεσμένοι ξηροί καρποί
  • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ1/4 κ.γ σόδα
  • 2 αυγά
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 80 χιλ.λ. λάδι
  • 250 γρ. ξινή κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ ρούμι
  • σαντιγί, φιστίκια κάσιους και καστανή ζάχαρη για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνουμε το ταψί για cupcakes, Αναμειγνύουμε το αλεύρι με την τριμμένη καρύδα, τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε τη ζάχαρη, το λάδι, την ξινή κρέμα το ρούμι και το μείγμα αλευριού και τα ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθούν τα στεγνά υλικά.

Αδειάζουμε τη ζύμη στο ταψί. Ψήνουμε τα cupcakes 25′ στο μεσαίο ράφι του φούρνου. Αφού κρυώσουν τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με σαντιγί, φιστίκια κάσιους και καστανή ζάχαρη.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.