2 συνταγές για μάφινς σοκολάτα με μασκαρπόνε και βατόμουρα!
Τα μάφινς μοιάζουν αρκετά με τα καπ κέικ.Η διαφορά τους είναι ότι τα καπ κέικ είναι μόνο γλυκά.Σε αντίθεση τα μαφινς μπορεί να γίνουν και αλμυρά.Σήμερα το Beauty secrets έχει σκοπό να σε γλυκάνει γιαυτό σου έχει ετοιμάσει 2 συνταγές μάφινς σοκολάτας.Το ένα με μασκαρπόνε και το άλλο με βατόμουρα.Δυο γλυκά επιδόρπια για να τα απολαυσεις με τους αγαπημένους σου.Καλή απόλαυση!!!
Μάφινς με μασκαρπόνε και σοκολάτα
Υλικά για 1 2 κομμάτια
- βούτυρο για τη φόρμα
- 300 γρ. αλεύρη
- 3/4 κ,σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κ.σ. κακάο σκόνη
- 75 γρ. καστανή ζάχαρη
- 125 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 125 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα
- 1 αυγό
- 150 γρ. ξινή κρέμα γάλακτος
- 75 χιλ.λ. γάλα
- 3 κ.σ. λάδι
- 200 γρ. μασκαρπόνε περ.
- 4 κ.σ. γάλα
- 2 κ.σ. καστανή ζάχαρη
- κακάο σκόνη για πασπάλισμα
Χρόνος παρασκευής: περ. 45
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνουμε το ταψί για μάφινς.
2.Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε στο μείγμα τη σοκολάτα, την οποία έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια.
3.Χτυπάμε το αυγό με τη ξινή κρέμα γάλακτος, το γάλα και το λάδι. Προσθέτουμε στη μάζα αυγού το μείγμα αλευριού και τα χτυπάμε όλα μαζί μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη ζύμη.
4.Γεμίζουμε με τη ζύμη ομοιόμορφα τις κοιλότητες του ταψιού για μάφινς και τα ψήνουμε στο μεσαίο ράφι του φούρνου περ. 20′. Αφήνουμε τα μάφινς άλλα 5′ στη φόρμα να ησυχάσουν. Τα βγάζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα κόβουμε στη μέση.
5.Χτυπάμε το μασκαρπόνε με το γάλα και τη ζάχαρη και μοιράζουμε σχεδόν όλη την κρέμα στα κομμένα στη μέση μάφινς.
6.Στολίζουμε τα μάφινς με τούφες κρέμας, τα πασπαλίζουμε με κακάο και τα σερβίρουμε.
2 συνταγές για μάφινς σοκολάτα με μασκαρπόνε και βατόμουρα!
Μάφινς σοκολάτας με βατόμουρα
Υλικά για 12 κομμάτια
- βούτυρο για τη φόρμα
- 250 γρ. αλεύρι
- 2+ 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. σόδα
- 2 κ.σ. κακάο σκόνη
- 1 αυγό
- 120 γρ, ζάχαρη
- 80 χιλ.λ. λάδι
- 350 γρ. γιαούρτι
- 1 φακ. βανίλια
- 100 γρ. βατόμουρα
Χρόνος παρασκευής: περ. 40′
Εκτέλεση
1.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βουτυρώνουμε τις θήκες του ταψιού για μάφινς.
2.Αναμειγνύουμε το αλεύρι με το μπέικι πάουντερ, τη σόδα και το κακάο. Χτυπάμε το αυγό ελαφρά. Προσθέτουμε στο αυγό την ζάχαρη, το λάδι, 250 γρ. γιαούρτι και το μείγμα αλευριού και ανακατεύουμε μέχρι να υγρανθούν τα στεγνά υλικά.
3.Μοιράζουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στις κοιλότητες του ταψιού και ψήνουμε τα μάφινς στο μεσαίο ράφι του φούρνοι περ. 20-25′. Τα αφήνουμε να ησυχάσουν άλλα 5′ και κατόπιν να κρυώσουν.
4.Ανακατεύουμε το υπόλοιπο γιαούρτι με τη βανίλια να γίνει λεία η μάζα. Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε τα βατόμουρα. Σερβίρουμε τα μάφινς μαγαρισμένα με την κρέμα γιαουρτιού και βατόμουρα.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
Ταρτάκια με κρεμά ζαχαροπλαστικής & φρέσκα φρούτα!
Τάρτα με κρέμα σοκολάτας:Μια εύκολη & νόστιμη συνταγή!
Μάφινς με σοκολάτα και μπαχαρικά!
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ