Πέμπτη, 18 Απριλίου

Διατήρηση βάρους εύκολα…και μετά τη δίαιτα!

 

Διατήρηση βάρους εύκολα...και μετά τη δίαιτα!

Διατήρηση βάρους εύκολα…και μετά τη δίαιτα!

Η διατήρηση βάρους είναι ίσως η πιο δύσκολη πλευρά οποιασδήποτε δίαιτας– Πράγματι, σύμφωνα με στατιστικές, των ατόμων που έχουν χάσει βάρος, το ξαναπαίρνουν μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Για v’ αποφύγετε μια τέτοια προαναγγελθείσα αποτυχία, είναι σημαντική η αρχική προσέγγιση της δίαιτας.
Μόνο αν αντιληφθούμε την απώλεια του βάρους ως αλλαγή στη διατροφική μας εκπαίδευση, μπορούμε να ελπίσουμε σε διατήρηση του βάρους στο οποίο έχουμε φτάσει.

Διατήρηση βάρους : Τι πρέπει να γνωρίζετε

Από τη στιγμή που θα φτάσετε στο επιθυμητό βάρος, είναι απαραίτητο να σκε0τείτε τη διατήρησή του. Το να σκέφτεστε ότι μόλις τελειώσει η δίαιτα μπορείτε να επιστρέψετε στο τραπέζι και να συμπεριφέρεστε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως πριν, σημαίνει ότι θα ξαναπάρετε τα κιλά που χάσατε και με το παραπάνω σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Το πρώτο που μπορείτε να κάνετε είναι να πείτε ότι ορισμένες επιλογές είναι οριστικές- Συνήθειες όπως να τελειώνετε κάθε γεύμα με κάτι γλυκό: να προσθέτετε ζάχαρη σε τροφές που δεν τη χρειάζονται(όπως πχ στο γάλα), να τρώτε έχοντας στο τραπέζι αναψυκτικά με ζάχαρη, να μη δίνετε προσοχή στην ποσότητα λαδιού και αλατιού που χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα, είναι μόνο ορισμένες από αυτές που πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταλείψετε.

Οι βασικοί κανόνες που μαθαίνουμε στη διάρκεια της δίαιτας πρέπει να τηρούνται πάντα, με κάποιες παρασπονδίες εννοείται. Όταν διακόπτουμε τη δίαιτα, η αύξηση του βάρους είναι αναπόφευκτη εφόσον δεν έχουμε πάρει μια καινούρια διατροφική εκπαίδευση.

Αν η ενέργεια που προσλαμβάνουμε ημερησίως αυξηθεί κατά 700 kcal, σε μόνο 10 ημέρες παίρνουμε 1 κιλό. Αυτή η πληροφορία μάς βοηθά να εκτιμήσουμε σωστά και μια τυχόν παρασπονδία που θα κάνουμε σε μια ειδική περίσταση… Δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε ότι τα
καταστρέψαμε όλα.
Αν έχουμε μάθει να αποκαθιστούμε το «λάθος», έχουμε όλο τον χρόνο για να το κάνουμε, εφόσον πρόκειται για παραπάνω φαγητό που έχουμε πάρει μέσα σε μια ημέρα.

Το κόλπο για να διατηρήσουμε το βάρος μας

Επιτρέψετε στον εαυτό σας ένα γλυκό, ένα απεριτίφ ή ένα «κυριακάτικο γεύμα». Θυμηθείτε μόνο να χρησιμοποιήσετε τη στρατηγική της εξισορρόπησης στο επόμενο γεύμα ή την επόμενη μέρα, μειώνοντας την πρόσληψη σακχάρων ή λίπους και εξασφαλίζοντας μια σωστή πρόσληψη πρωτεϊνών και νερού.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *