Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Διπλοψημένα κέικ σοκολάτας

Διπλοψημένα κέικ σοκολάτας

Διπλοψημένα κέικ σοκολάτας

Αυτά τα σκουρόχρωμα, διπλοψημένα αφράτα κέικ είναι πλούσια και ακαταμάχητα, με σφιχτή βάση και επιφάνεια σαν σουφλέ που φουσκώνει υπέροχα με τη βοήθεια του χάρτινου κολάρου. Υπέροχη αμαρτία!




Χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα και 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 35 λεπτά

Υλικά για 6 μερίδες 

  • 180γρ. μαύρη σοκολάτα
  • 150γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 3 κ.σ. σκόνη κακάο
  • 6 αβγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 120γρ. ψιλή ζάχαρη
  • κακάο και άχνη ζάχαρη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

1 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 1700C. Βουτυρώνετε ελαφρά 6 τσέρκια για ψήσιμο, διαμέτρου 7-8 εκ. και ύψους 2 εκ. (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 12 τσέρκια για το τηγάνισμα των αβγών, το ένα πάνω στο άλλο). Στρώνετε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί, το βουτυρώνετε και αραδιάζετε τα τσέρκια.

2 Κόβετε έξι λωρίδες αντικολλητικού χαρτιού με διάσταση 30 χ 1 1 εκ. η καθεμία. Κάνετε μια πτυχή 1 εκ. στη μακριά άκρη της κάθε λωρίδας και μετά κάνετε προσεκτικά ένα διαγώνιο κόψιμο στην πτυχή σε βάθος περίπου 5 χιλ. Στρώνετε τα τσέρκια με το χαρτί, ώστε το διαγώνιο κόψιμο να κάθεται επίπεδα στη βάση του ταψιού. Πιέζετε με ένα πινέλο για να φύγει τυχόν αέρας και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε.

3 Λιώνετε τη σοκολάτα σε ένα πυρίμαχο μπολ πάνω από κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Προσθέτετε το βούτυρο και το κακάο, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα απαλό μίγμα και το αφήνετε στην άκρη.

Διπλοψημένα κέικ σοκολάτας

4 Σε ένα στεγνό και καθαρό μπολ χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να σχηματίζονται σφιχτές κορυφές και προσθέτετε σταδιακά τη μισή ζάχαρη ώσπου να γίνει ένα απαλό μίγμα. Σε ένα μπολ χτυπάτε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη για 5 λεπτά ή ώσπου να ασπρίσουν και να σχηματίζεται μια λωρίδα όταν σηκώνετε τον αναδευτήρα από το μπολ. Με μια σπάτουλα αναδιπλώνετε απαλά τα ασπράδια και τα ανακατεύετε με το μίγμα της σοκολάτας.

5 Μοιράζετε το μισό μίγμα εξίσου στα τσέρκια, προσέχοντας να μη λερώσετε το χαρτί από πάνω. Τα ψήνετε για 15 λεπτά, τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς (τα κέικ θα ξεφουσκώσουν). Ρίχνετε σε κάθε τσέρκι το υπόλοιπο μίγμα, σκεπάζοντας το κέικ. Ψήνετε για 15-20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, το κέντρο της κορυφής τους θα μένει σταθερό αν κουνήσετε ελαφρά το ταψί.

6 Γλιστράτε μια λεπτή σπάτουλα κάτω από κάθε τσέρκι και προσεκτικά τα βγάζετε από το ταψί. Βγάζετε τα τσέρκια, καθαρίζετε προσεκτικά το χάρτινο περίβλημα. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και κακάο και σερβίρετε.

Το beauty secrets συμβουλεύει Ένα κορνέ με μέτριο άνοιγμα θα σας διευκολύνει να γεμίσετε τα τσέρκια με το μίγμα του κέικ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *