Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου

Κρύο κέικ σοκολάτας εύκολο & οικονομικό!

Κρύο κέικ σοκολάτας εύκολο & οικονομικό!

Κρύο κέικ σοκολάτας εύκολο & οικονομικό!

Το κρύο κέικ σοκολάτας που ακολουθεί είναι μια μικρή απόλαυση. Ένα εύκολο και οικονομικό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Πριν σας δώσουμε όμως τη συνταγή θα πούμε δυο λόγια για τη σοκολάτα.

Η σοκολάτα εμφανίζεται σε ποικίλες μορφές διαφορετικής ποιότητας, από την πολύ γλυκιά και σχετικά φθηνή. Η σοκολάτα που συναντάμε στα πασχαλινά αυγά μέχρι την εξαιρετική, πλούσια σοκολάτα η οποία χρειάζεται επεξεργασία για 100 ώρες, περίπου, έτσι ώστε v’ αποκτήσει απαλή και κρεμώδη υφή. Όσο καλύτερη είναι η ποιότητα της σοκολάτας που χρησιμοποιείτε στις συνταγές σας, τόσο καλύτερο θα είναι το αποτέλεσμα.

Υλικά για το κρύο κέικ σοκολάτας

  • 1 κουταλάκι στιγμιαίος καφές
  • 1/2 κουταλιά καυτό νερό
  • 125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/3 φλιτζανιού ψιλή ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια σκόνη κακάο
  • 2 αυγά χωρισμένα
  • 1/3 φλιτζανιού κεράσια γλασέ
  • 1/3 φλιτζανιού καρύδια
  • 150 γρ. ζαχαρωτά καρύδας χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

Βουτυρώστε μια στρογγυλή φόρμα 22 εκ. και καλύψτε τη βάση της με λαδόχαρτο. Βάλτε τον καφέ και το νερό σε μέτριο μπολ και προσθέστε, ανακατώνοντας, τη σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει το μείγμα ανοιχτόχρωμο. Προσθέστε το κακάο και τους κρόκους αυγών και χτυπήστε μέχρι να μαλακώσουν.

Χτυπήστε τα ασπράδια των αβγών στο μίξερ να γίνουν μαρέγκα και ρίξτε τα προσεκτικά στο μείγμα σοκολάτας. Ανακατώστε μέσα σ’ αυτό τα κεράσια και τα καρύδια.

Απλώστε τα αμυγδαλωτά στη βάση της φόρμας και περιχύστε τα με το μείγμα σοκολάτας φροντίζοντας να καλυφθούν καλά. Σκεπάστε και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να κρυώσει μέχρι να σφίξει. Μπορείτε να διακοσμήσετε την επιφάνεια του γλυκίσματος με κομμάτια σοκολάτας.

Η σοκολάτα στην κουζίνα σας extra tips

Η καλύτερη σοκολάτα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την ετοιμασία γλυκισμάτων είναι η κοινή πλάκα σοκολάτας.



Λιώστε τη σοκολάτα αργά σε μπολ που βρίσκεται μέσα σε μπεν μαρί. Μπορείτε ακόμη να τη λιώσετε σε φούρνο μικροκυμάτων, σε ισχύ 50, φροντίζοντας όμως να την ανακατώνετε για να διαπιστώσετε ότι έλιωσε, καθώς έχει την τάση να διατηρεί τη μορφή της μέ- σα στο φούρνο μικροκυμάτων. Αποφύγετε την επαφή νερού με τη σοκολάτα γιατί αυτό θα δημιουργήσει σκληρούς σβόλους.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *