Παρασκευή, 1 Μαρτίου

Ελαιόλαδο για το πρόσωπο: Πως να το χρησιμοποιήσετε!

Ελαιόλαδο για το πρόσωπο: Πως να το χρησιμοποιήσετε!

Το ελαιόλαδο για το πρόσωπο χρησιμοποιείται ως προϊόν ομορφιάς εδώ και αιώνες και είναι σχεδόν σίγουρα ένα από τα πρώτα προϊόντα ομορφιάς, που χρησιμοποιήθηκε από τους αρχαίους Αιγύπτιους και τους Έλληνες. Οι αρχαίοι δεν ήξεραν γιατί το ελαιόλαδο διατηρούσε το δέρμα τόσο λείο, εύπλαστο και καθαρό, αλλά οι επιστήμονες ανακάλυψαν έκτοτε μερικές από τις ιδιότητές του.




Συγκεκριμένα, το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά που ονομάζονται πολυφαινόλες, τα οποία βοηθούν στην προστασία του δέρματός σας. Με τα χρόνια, οι άνθρωποι έχουν βρει πολλούς τρόπους να χρησιμοποιούν το ελαιόλαδο ως μέρος μιας αγωγής περιποίησης προσώπου.

01/ Χρησιμοποιήστε το στον καθαρισμό προσώπου

Αν και μπορεί να φαίνεται αντιφατικό, το ελαιόλαδο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε το δέρμα σας. Αυτό συμβαίνει γιατί, «διαλύεται ». Έτσι, το ελαιόλαδο θα διαλύσει τους επιφανειακούς ρύπους και τη λιπαρότητα στο δέρμα πιο αποτελεσματικά από τα περισσότερα καθαριστικά προσώπου, τα οποία έχουν βάση το νερό.

Το ελαιόλαδο είναι μη φαγεσωρογόνο, που σημαίνει ότι δεν φράζει τους πόρους, επομένως μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια από άτομα με όλους τους τύπους δέρματος.

02/ Αφαιρέστε το μακιγιάζ.

Το ελαιόλαδο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση του μακιγιάζ μόνο του, ή μπορείτε να προσθέσετε λίγο χυμό λεμονιού. Ο χυμός λεμονιού βοηθά στη θεραπεία της ακμής επειδή είναι απολυμαντικός, ο οποίος μπορεί να καταστρέψει τα βακτήρια που προκαλούν τις εξάρσεις της ακμής.

Το ελαιόλαδο μπορεί επίσης να αναμιχθεί με νερό από αλόη βέρα για να προσφέρει επιπλέον ενυδάτωση και να καταπραΰνει το ερεθισμένο δέρμα ενώ αφαιρείτε το μακιγιάζ.

Επειδή είναι λιγότερο σκληρό από τα προϊόντα ντεμακιγιάζ με χημική βάση, το ελαιόλαδο είναι ιδανικό ντεμακιγιάζ για άτομα με ευαίσθητο δέρμα ή που είναι αλλεργικά στα συστατικά των ντεμακιγιάζ του εμπορίου.

03/ Κάνετε απολέπιση.

Ανακατέψτε το ελαιόλαδο με θαλασσινό αλάτι ή ζάχαρη για να δημιουργήσετε ένα φυσικό απολεπιστικό. Ανακατέψτε περίπου μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο με ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι ή ζάχαρη, εφαρμόστε στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Η ζάχαρη είναι λιγότερο σκληρή από το αλάτι, γι’ αυτό χρησιμοποιήστε ζάχαρη εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα. Η καστανή ζάχαρη είναι ακόμη πιο μαλακή από τη λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, επομένως είναι καλύτερη για το ευαίσθητο δέρμα.

04/ Αντιμετωπίστε την ακμή.

Το ελαιόλαδο έχει πολλές ιδιότητες που το καθιστούν αποτελεσματική την θεραπεία για την ακμή.

Το ελαιόλαδο είναι επίσης ένα φυσικό αντιβακτηριακό, επομένως μπορεί να αποτρέψει τα βακτήρια από το να επιδεινώσουν την ακμή σας.

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του ελαιόλαδου βοηθούν στην καταπράυνση του οιδήματος και της ερυθρότητας που συνοδεύει την ακμή.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *