Τετάρτη, 17 Απριλίου

Επιχείλιος έρπης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Επιχείλιος έρπης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Επιχείλιος έρπης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Ο επιχείλιος έρπης είναι η γνωστή πάθηση με τις φουσκάλες και τις πληγές που βγάζουμε πολλές φορές στα χείλη μας. Μας ταλαιπωρεί όχι μόνο προκαλώντας πόνο, αλλά και «ενοχλώντας» την ομορφιά μας.

Επιχείλιος έρπης που οφείλετε:

Οφείλεται στον ιό του απλού έρπητα (Herpes Simplex Virus), ο οποίος είναι πάρα πολύ μεταδοτικός. Το 90% των ενήλικων ανθρώπων είναι φορείς του, χωρίς να το γνωρίζουν.
Το γεγονός ότι σε κάποιους απ’ αυτούς δεν έχουν εκδηλωθεί τα συμπτώματα της μόλυνσης μπορεί να οφείλεται στο ότι το αμυντικό-ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι πολύ ισχυρό.Πώς μεταδίδεται ο επιχείλιος έρπης

Τα σωματίδια του ιού βρίσκονται στο υγρό των φυσαλίδων του έρπητα. Επομένως, η άμεση επαφή
με το δέρμα κάποιου ανθρώπου που παρουσιάζει μικροτραυματισμό ή μικροπληγή. Σε οποιοδήποτε σημείο του σώματός του είναι ο πιο συχνός τρόπος μετάδοσης, όπως επίσης και το φιλί. Γι’ αυτό, όταν έχουμε έρπητα, καλό είναι να μη μοιράζουμε φιλιά και να μη χρησιμοποιούμε το πιάτο ή τα μαχαιροπίρουνα των άλλων.

Συμπτώματα του επιχείλιου έρπη

Όταν μπει ο ιός στον οργανισμό, εγκαθίσταται, μέσω των νεύρων, στα νευρικά γάγγλια. Μέσα σε 2-7 ημέρες ο έρπητας προβάλλει στο σημείο ακριβώς της εισόδου του ιού.

Την πρώτη φορά οι ενδείξεις είναι πιο βαριές: πυρετός, κακοδιαθεσία, φυσαλίδες πιο μεγάλες, οι οποίες σκάνε, ξεραίνονται και υποχωρούν σε 2 εβδομάδες περίπου.

Ο ιός παραμένει στον οργανισμό σε μια κατάσταση «ύπνωσης», χωρίς να μας δημιουργεί κάποιο πρόβλημα, θα ξανακάνει την εμφάνίσή του με συμπτώματα μικρότερης έντασης κάθε φορά που το αμυντικό μας σύστημα είναι εξασθενημένο.

Επιχείλιος έρπης αντιμετώπιση

Δεν υπάρχει κανένα φάρμακο που να σκοτώνει για πάντα έναν Ιό« Υπάρχουν όμως κάποια που αναστέλλουν τον πολλαπλασιασμό του και καταφέρνουν να κάνουν τα συμπτώματα πιο ήπια, με αποτέλεσμα να υποχωρούν σε λιγότερο χρονικό διάστημα, δηλαδή σε 3- 5 αντί για 7-10 ημέρες.

Τα φάρμακα αυτά είναι τόσο σε μορφή κρέμας για τοπική χρήση όσο και σε χάπια, Το βασικό
για μια αποτελεσματικότερη θεραπεία είναι η έγκαιρη έναρξή της.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *