Σάββατο, 28 Ιανουαρίου

Εξαφανίστε τη μούχλα εύκολα & οικονομικά!

Εξαφανίστε τη μούχλα εύκολα & οικονομικά!

Εξαφανίστε τη μούχλα εύκολα & οικονομικά!

Εξαφανίστε τη μούχλα εύκολα και οικονομικά με άσπρο ξίδι.Το άσπρο ξίδι έχει απολυμαντικές ιδιότητες που του επιτρέπουν να τα βάλει με τα περισσότερα μικρόβια και είδη μούχλας. Χωρίς να φτάνει τα ποσοστά επιτυχίας της χλωρίνης. Για τον καθαρισμό αντικειμένων που έχουν έρθει σε επαφή με βακτήρια ή μύκητες, καθαρίζει και απολυμαίνει τέλεια το σπίτι σας καθημερινά!
Εξαφανίστε τη μούχλα από όλο το σπίτι

Χώροι με υψηλή υγρασία, με ελλιπή θερμομόνωση και σχετική έλλειψη αερισμού,όπως κουζίνες, μπάνια,υπόγεια, ταβάνια κ.λ.π.Ευνοούν την ανάπτυξη μούχλας, μιας μορφής μύκητα που εξαπλώνεται μέσω της παραγωγής σπόρων. Η λύση του προβλήματος, μακροπρόθεσμα, βρίσκεται στην αντιμετώπιση της υγρασίας. Αλλά στο μεταξύ, μπορείτε τρίψετε με ξίδι τις περιοχές που έχουν γεμίσει μύκητες. Η έκθεση στη μούχλα είναι επικίνδυνη για την υγεία σας.

Σε γενικές γραμμές, το άσπρο ξίδι χρησιμοποιείται κατά προτίμηση σκέτο, πάνω σ’ ένα σφουγγάρι, για τον καθαρισμό όλων των μουχλιασμένων επιφανειών. Των αντικειμένων που ενδέχεται να είναι εστίες μικροβίων: τη βάση του ντους, την μπανιέρα, την τουαλέτα, τον κάδο σκουπιδιών. Ακόμα και το κλουβάκι του χάμστερ ή ένα μεγάλο κλουβί πουλιών… Σε αντίθεση με τη χλωρίνη, το ξίδι είναι απολύτως αβλαβές για τον άνθρωπο και τα ζώα, και το ξέπλυμα δεν είναι απαραίτητο.

Για την τουαλέτα, μετά το καθάρισμα, μην διστάσετε να προσθέσετε 2 ή 3 κούπες σκέτο ξίδι μέσα στον αγωγό. Αφήστε το να δράσει για 1 ώρα, πριν τραβήξετε το καζανάκι. Όχι μόνο αφαιρεί το πουρί, απολυμαίνει και αρωματίζει. Ακόμα συμβάλλει και στη συντήρηση των σηπτικών βόθρων των εξοχικών σπιτιών, που δεν συνδέονται με το αποχετευτικό δίκτυο.

Εξαφανίστε τη μούχλα από τον κήπο ή στο υπόγειο

Το άσπρο ξίδι είναι εξίσου κατάλληλο για την απομάκρυνση των κηλίδων νίτρου, που εμφανίζονται ενίοτε πάνω στα κεραμικά δοχεία υπό τη μορφή επίμονων λευκών λεκέδων.Και σε αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιήστε σκέτο ξίδι. Το οποίο μπορείτε να εφαρμόσετε πιο δραστικά με μια βούρτσα ή έναν σπόγγο από ατσαλόσυρμα. Ύστερα, πρέπει να ξεπλύνετε καλά και συνήθως να επαναλάβετε μία εβδομάδα αργότερα.

Εξαφανίστε τη μούχλα από τα δερμάτινα είδη

Τα δερμάτινα είδη που φυλάσσονται σε κάποιο υγρό μέρος, π.χ. σ’ ένα υπόγειο, μουχλιάζουν κι αυτά. Για να τα σώσετε, πριν να είναι πολύ αργά, απομακρύνετε τους μύκητες μ’ ένα πανί ποτισμένο σε ξίδι. Έπειτα εφαρμόστε ένα μείγμα αποτελούμενο από ξίδι και έλαιο λιναρόσπορου σε ίσα μέρη.

Προσοχή!

Μην προσπαθήσετε ποτέ να συνδυάσετε την αποτελεσματικότητα της χλωρίνης με εκείνη του άσπρου ξιδιού, γιατί το μείγμα τους παράγει τοξικές αναθυμιάσεις. Για παρόμοιους λόγους, μην συνδυάζετε ποτέ άσπρο ξίδι και προϊόντα που περιέχουν αμμωνία.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *