Πέμπτη, 13 Ιουνίου

4 απλές κινήσεις για σωστό μανικιούρ!

4 απλές κινήσεις για σωστό μανικιούρ!

Αναδείξτε τα χέρια σας με το σωστό μανικιούρ και ακολουθώντας 4 απλές κινήσεις βήμα-βήμα.Αν τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, τα νύχια ειδικά για εμάς τις γυναίκες είναι ο καθρέφτης των χεριών. Τα χέρια είναι σημαντικό όχι μόνο να είναι αλλά και να δείχνουν υγιή και περιποιημένα.

Φανταστείτε πώς θα νιώθατε αν δίνατε μια χειραψία ή αν κάνατε μια επαγγελματική παρουσίαση με σκασμένα χέρια και σπασμένα νύχια. Είτε γαλλικό είτε με χρώμα, κάντε το σωστά.

Ξέρω: με το πέρασμα του χρόνου είναι δυσκολότερο να διατηρήσετε την καλή εικόνα των νυχιών σας, καθώς γίνονται ξηρά, εύθραυστα και χάνουν τη λάμψη τους. Μην ανησυχείτε. Δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύετε υπερβολικά ποσά σε θεραπείες και σκληρυντικά προϊόντα. Ακολουθήστε τα 4 βήματα που σας προτείνουμε για σωστό μανικιούρ.Για να αποκτήσετε υγιή και περιποιημένα νύχια που αναδεικνύουν την εικόνα των χεριών σας.

Κίνηση.1 Χρησιμοποιήστε το σωστό ξεβαφτικό για σωστό μανικιούρ

Πριν ξεκινήσετε το μανικιούρ, απομακρύνετε το προηγούμενο βερνίκι με ένα ειδικό διαλυτικό προϊόν. Επιλέξτε κάποιο μη λιπαρό προϊόν, το οποίο αφήνει ματ και καθαρή την επιφάνεια των νυχιών. Αποφύγετε τα ξεβαφτικά που περιέχουν ασετόν.

Έχει διπλά επιβαρυντική δράση: καταστρέφει αφενός το υλικό που διατηρεί τη συνοχή στα κύτταρα των νυχιών, αφετέρου τα φυσικά έλαια που διατηρούν εύκαμπτα τα νύχια. Επιλέξτε ένα προϊόν χωρίς ασετόν αλλά ενισχυμένο με απαλά συστατικά. Και δεδομένου ότι κάποια προϊόντα χωρίς ασετόν ξεβάφουν πιο γρήγορα το βερνίκι. Φροντίστε όταν το αφαιρείτε να τρίβετε με μεγαλύτερη ένταση τα νύχια σας.

Κίνηση.2 Επιλέξτε την κατάλληλη βάση

Χρησιμοποιήστε βάση νυχιών για μανικιούρ μεγαλύτερης διάρκειας. Περάστε μια λετή στρώση από το βερνίκι. Αποφεύγετε να απλώνετε υπερβολική ποσότητα, γιατί έτσι καθυστερεί να στεγνώσει και είναι πιο εύκολο το μανικιούρ σας να χαλάσει. Επιλέξτε μια βάση που να μην περιέχει φορμαλδεΰδη, καθώς το συγκεκριμένο συστατικό αφυδατώνει και εξασθενεί τα νύχια, κάνοντάς τα επιρρεπή στα σπασίματα. Εάν τα νύχια σας έχουν έντονες κάθετες γραμμές (οι οποίες προκαλούνται λόγω ηλικίας, κληρονομικότητας ή βλάβης που έχει προκαλέσει η ηλιακή ακτινοβολία, διαλέξτε μια ειδική βάση που να καλύπτει τα κενά και να λειαίνει την επιφάνειά τους.

Κίνηση.3«Περάστε» το κατάλληλο βερνίκι για σωστό μανικιούρ

Αφού στεγνώσει η βάση, απλώστε δύο λεπτές στρώσεις βερνίκι με απαλές κινήσεις από τη βάση του νυχιού προς την άκρη. Αφήστε λίγο χρόνο μεταξύ των στρώσεων για να στεγνώσει το βερνίκι και να αποφύγετε τις μικρές φουσκάλες στο νύχι. Επιλέξτε ένα προϊόν που να μην περιέχει phthalate. Έχει αποδειχτεί ότι αυτό το συστατικό προκαλεί κιτρινίλες και φθείρει τα νύχια.

Κίνηση.4 Βάλτε την τελευταία πινελιά για σωστό μανικιούρ

Όταν στεγνώσει το βερνίκι, περάστε από πάνω μια στρώση με ένα ειδικό προϊόν top coat. Αυτό το διάφανο βερνίκι περιέχει πολυμερή που βοηθούν το βερνίκι να στεγνώσει και να διατηρήσει τη λάμψη του. Αποφύγετε τα προϊόντα πολλαπλής χρήσης, που υποστηρίζουν ότι είναι βάση, χρώμα και top coat μαζί. Για τη διάρκεια και την ποιότητα του μανικιούρ σας, είναι σημαντικό η κάθε στρώση να εφαρμόζεται ξεχωριστά και ανάμεσα σε κάθε φάση να αφήνετε το χρόνο που χρειάζεται.

Με σύμμαχο τη διατροφή

Η υγεία των νυχιών σας διασφαλίζεται μέσα από τη διατροφή. Λαμβάνετε:

  • Βιταμίνη Α και ασβέστιο (συκώτι, καρότα):Αποτρέπουν την ξηρότητα και τη θαμπάδα.
  • Βιταμίνη Β12 (συκώτι, σαρδέλες): Βοηθά στην καταπολέμηση της ξηρότητας και του σκούρου χρώματός τους.
  • Βιταμίνη C (πιπεριές)’Τα προστατεύει από το σπάσιμο, το ξεφλούδισμα και τη θαμπάδα.
  • Πρωτεΐνες (κρέας): Αποτρέπουν τη δημιουργία άσπρων στιγμάτων.

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *