Κυριακή, 19 Ιανουαρίου

Φιλέτο μπακαλιάρου ψητό με σάλτσα λεμονιού

Κυριακάτικες γεύσεις
IMG_20140824_0047

Ψάρι απαραίτητο για την υγεία και… αναπόφευκτο στη δίαιτα, μπορεί να γίνει το πιο νόστιμο φαγητά αν ακολουθήσετε τη σωστή συνταγή!

Ξεπαγώνετε το φιλέτο, εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο. Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα. Τοποθετείτε σε κατσαρολίτσα και σιγοβράζετε για 10 περίπου λεπτά 1/3 φλιτζ τσαγιού νερό μαζί με 1/2 κύβο ζωμού λαχανικών, 2/3 φλιτζ τσαγιού κρέμα γάλακτος, 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη, 1 κουταλάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο και 1/2 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε εάν θέλετε λίγο χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε. Ψήνετε το ψάρι σε αντικολλητικό τηγάνι σε ελαιόλαδο και αφού το έχετε αλατοπιπερώσει. Σερβίρετε το ψάρι με τη σάλτσα και συνοδεύετε με φασολάκια βρασμένα και πατάτες βρασμένες και χοντροτριμμένες (μπορείτε να περιχύσετε τις πατάτες με τη σάλτσα του ψαριού ή με λαδολέμονο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *