Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου

Fractional Laser Resurfacing και ρυτίδες ΤΕΛΟΣ!

.

Fractional Laser Resurfacing και ρυτίδες ΤΕΛΟΣ!

Fractional Laser Resurfacing και ρυτίδες ΤΕΛΟΣ!

Η προσπάθεια να «παντρευτεί» το καλό αποτέλεσμα της Laser αποφολίδωσης. Με τον σχεδόν μηδενικό χρόνο αποθεραπείας των μη-επεμβατικών Laser, οδήγησε στο fractional Laser skin resurfacing.
Το fractional±aser skin resurfacing ή fractional Laser αποφολίδωση ή κλασματική Laser αποφολίδωση ή σκέτο fractional, όπως το ονομάζουν πλέον οι περισσότεροι, είναι μια θεραπεία που βασίζεται σε Laser (κατά τεκμήριο το Laser C02). Αντί όμως να σαρώσει (και να εξαχνώσει) όλη την επιφάνεια στην οποία εφαρμόζεται, επικεντρώνεται σε ένα κλάσμα (fraction στα Αγγλικά) αυτής και το υπόλοιπο μένει ανέπαφο.

Με αυτό τον τρόπο αποφεύγουμε το «ξεφλούδισμα» της επιδερμίδας που προκαλεί η Laser αποφολίδωση και συνεπώς δεν χρειάζεται κανείς να κλειστεί μέσα περιμένοντας τη δημιουργία νέου στρώματος επιδερμίδας. Από την άλλη όμως κερδίζουμε την πολύ βαθιά και έντονη δράση του Laser C02. Επειδή ωστόσο δεν έχει σαρωθεί όλη η επιφάνεια του δέρματος αλλά μόνο ένα κλάσμα αυτής, ο ερεθισμός που προκαλείται είναι μικρότερος και διαρκεί λιγότερο σε σύγκριση με την κλασική Laser αποφολίδωση.

Fractional Laser Resurfacing και ρυτίδες ΤΕΛΟΣ!

Ανάλογα, βέβαια, ηπιότερο είναι και το αποτέλεσμα σε σύγκριση με τη Laser αποφολίδωση, όμως πολύ ανώτερο από τα «μη-επεμβατικά» Laser ανάπλασης. Το fractional resurfacing είναι μια θεραπεία κατάλληλη για την αντιμετώπιση των λεπτών γραμμών, των λεπτών ρυτίδων, της τραχύτητας του δέρματος, των ανοικτών πόρων, των ουλών της ακμής.

Των βλαβών που προκαλεί ο ήλιος και των δυσχρωμιών (π.χ. πανάδες, φακίδες, μέλασμα), αλλά και για κάθε άνθρωπο που επιθυμεί μία ουσιώδη ανανέωση του δέρματός του. Το fractional μπορεί να εφαρμοσθεί εκτός από το πρόσωπο και σε όλο το υπόλοιπο σώμα, όπως το λαιμό, το ντεκολτέ, τα χέρια κ.λπ. Η κλινική εμπειρία έχει δείξει πως χρειάζονται συνήθως 3 με 4 θεραπείες, με διάστημα 3 ως 4 εβδομάδων μεταξύ τους, για τους περισσότερους ασθενείς.

Αυτό είναι κάτι που αποφασίζεται από κοινού με τον ασθενή και αφού πρώτα το πρόβλημα εκτιμηθεί από τον ιατρό. Πριν τη θεραπεία εφαρμόζεται μια ειδική αναισθητική κρέμα σε όλη την περιοχή που θα γίνει το fractional, η οποία πρέπει να μείνει για περίπου μία ώρα. Οι περισσότεροι ασθενείς αναφέρουν πως το fractiona1 είναι λιγότερο ενοχλητικό και από την αποτρίχωση με Laser.

Fractional Laser Resurfacing και ρυτίδες ΤΕΛΟΣ!

Αισθάνεται κανείς κάποια ήπια τσιμπηματάκια. Ουσιαστικά δεν έχει παρουσιασθεί κανένας ασθενής που να μην ολοκλήρωσε τη θεραπεία του επειδή το fractional τού ήταν μη ανεκτό ή πονούσε. Μια τυπική θεραπεία fractional στο πρόσωπο διαρκεί περίπου 30 λεπτά. Μετά τη θεραπεία νιώθει κανείς όπως όταν έχει «αρπάξει» από τον ήλιο. Αισθάνεται ένα «κάψιμο» το οποίο υποχωρεί πλήρως μετά από λίγες ώρες και το δέρμα έχει μια ερυθρότητα.

Συνήθως η κοκκινίλα αυτή μετά τη θεραπεία κρατά 2 ημέρες. Γι’ αυτό και στατιστικά η πιο συχνή ημέρα που εφαρμόζεται το fractional είναι η Παρασκευή. Γιατί πολλοί είναι διατεθειμένοι να «θυσιάσουν» ένα Σαββατοκύριακο για ένα αξιόλογο αποτέλεσμα στο δέρμα τους. Μετά τη θεραπεία ο/η ασθενής πρέπει να φροντίσει για δύο πράγματα: πολύ ενυδατική κρέμα και αποφυγή της έκθεσης στον ήλιο.

Η χρήση αντηλιακού είναι επιβεβλημένη ακόμα και όταν η θεραπεία γίνεται χειμώνα. Τα αποτελέσματα των θεραπειών εμφανίζονται σταδιακά. Όσο περνά ο καιρός όλο και περισσότερο κολλαγόνο παράγεται στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Το αποτέλεσμα φαίνεται όλο και καλύτερο. Το δέρμα γίνεται πιο λείο, πιο μαλακό, οι ανομοιομορφίες της επιδερμίδας και οι δυσχρωμίες εξομαλύνονται.

Fractional Laser Resurfacing και ρυτίδες ΤΕΛΟΣ!

Το δέρμα δείχνει πιο νεανικό και λαμπερό. Δεν μπορεί βέβαια κάποιος να περιμένει να κάνει τη θεραπεία σήμερα και αύριο να δείχνει 20 χρόνια νεότερος. Τα αποτελέσματα είναι μακροχρόνια, αλλά δεν διαρκούν και για πάντα. Χρειάζεται συνήθως συντήρηση κάθε χρόνο, αλλά σαφώς με μικρότερο αριθμό ραντεβού (1 με 2). Είναι μια θεραπεία με συγκεκριμένες δυνατότητες και περιορισμούς.

Αν κανείς κατανοήσει αυτό το γεγονός, τότε σίγουρα μένει πολύ ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα. Το fractional μπορεί τέλος να εφαρμοσθεί προληπτικά σε νεαρότερης ηλικίας ασθενείς. Ώστε να αποτραπεί η εμφάνιση των σημαδιών του ήλιου και της γήρανσης και
συντηρείται το δέρμα σε μια νεανική κατάσταση.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *