Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου

Εισπνοές ατμού για, πονόλαιμο και βήχα!

Εισπνοές ατμού για, πονόλαιμο και βήχα!

Εισπνοές ατμού για, πονόλαιμο και βήχα!

Οι εισπνοές ατμού με αιθέρια έλαια ανακουφίζουν τα δυσάρεστα. Οι εισπνοές ατμού με αιθέρια έλαια ανακουφίζουν τα δυσάρεστα συμπτώματα του κρυώματος, του πονόλαιμου και του βήχα. Χρησιμοποιούνται, χρόνια τώρα, για την αντιμετώπιση του κρυώματος, του βήχα, του πονόλαιμου, της ιγμορίτιδας, των μολύνσεων του στέρνου και για οποιοδήποτε άλλο αναπνευστικό πρόβλημα.

Έχουμε ήδη εξετάσει τη χρήση ατμού για τον καθαρισμό του δέρματος. Οι εισπνοές ατμού χρησιμοποιούν μια παρόμοια τεχνική. Εντούτοις, υπάρχει μια μεγάλη διαφορά που εξηγείται ως εξής: Πρέπει να θυμάστε να εισπνέετε καλά και βαθιά απ’ τη μύτη, κυρίως αν έχετε κρύωμα και μπουκωμένα ιγμόρεια, ώστε να είστε σίγουροι ότι αγγίζετε την περιοχή που σας ενδιαφέρει.
Επίσης επιλέγετε τα συγκεκριμένα αιθέρια έλαια που θα αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα τα οποία προσπαθείτε να θεραπεύσετε.

Στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας μπορείτε να εφαρμόσετε εισπνοές ατμού, αλλά πρέπει να τα έχετε διαρκώς το νου σας ώστε να μην καούν. Οι εισπνοές ατμού αρωματοθεραπείας
μπορεί να μη συστήνονται για κάποιους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρό άσθμα, αλλεργικό συνάχι ή σοβαρή αναπνευστική ασθένεια.

Αν έχετε οποιαδήποτε αμφιβολία, κάντε τις εισπνοές μόνο για μισό λεπτό και περιμένετε να δείτε μήπως υπάρξει κάποια άσχημη αντίδραση. Αν όχι, μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο των εισπνοών.
Κάποια αιθέρια έλαια μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και να προκαλέσουν
κρίση βήχα. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ανασηκώστε το πρόσωπό σας απ’ τον ατμό, πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές και στη συνέχεια επιστρέψτε στις εισπνοές ατμού.

Πώς να ετοιμάσετε μια εισπνοή ατμού

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

  • Μια μεγάλη λεκάνη
  • Βραστό νερό
  • 4-5 σταγόνες ενός κατάλληλου αιθέριου ελαίου
  • Μια πετσέτα

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ

1 Γεμίστε τη λεκάνη μέχρι τη μέση με το βραστό νερό και ρίξτε μέσα το αιθέριο έλαιο που επιλέξατε.

2 Σκύψτε πάνω απ’ τη λεκάνη, σκεπάστε το κεφάλι σας με μια πετσέτα και αναπνεύστε βαθιά απ’ τη μύτη για λίγα λεπτά, κρατώντας τα μάτια σας κλειστά.

3 Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ειδικές συσκευές σάουνας προσώπου για να κάνετε τις εισπνοές ατμού. Αλλά βεβαιωθείτε ότι έχετε προσαρμόσει σωστά την ποσότητα του αιθέριου ελαίου, εάν το δοχείο νερού στη συσκευή είναι πολύ μικρό.

Οι εισπνοές ατμού με αιθέρια έλαια ανακουφίζουν τα δυσάρεστα συμπτώματα του κρυώματος, του πονόλαιμου και του βήχα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *