Πέμπτη, 6 Αυγούστου

Γλυκολικό οξύ: Το νέο μυστικό της λάμψης σου!

Γλυκολικό οξύ: Το νέο μυστικό της λάμψης σου!

Γλυκολικό οξύ: Το νέο μυστικό της λάμψης σου!

Το γλυκολικό οξύ είναι το δραστικό συστατικό που πρέπει να περιέχουν τα προϊόντα της beauty routine σας και ο πλέον πολύτιμος σύμμαχος για νεανική επιδερμίδα.




Στα κυρίαρχα συστατικά της κοσμητολογίας περιλαμβάνονται τα άλφα υδροξυοξέα, γνωστά και ως ΑΗΑς. Αυτά τα χημικά συστατικά απολέπισης, στα οποία ανήκει και το γλυκολικό οξύ. Χρησιμοποιούνται για να απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και να αναδείξουν τη λεία και πιο λαμπερή υφή της επιδερμίδας. Μειώνουν τις καφέ κηλίδες και τις δυσχρωμίες, ενώ ευνοούν την παραγωγή κολλαγόνου.

Φτάνουν πιο βαθιά στο δέρμα από τα ήπια οξέα PHAs και λιγότερο από τα ΒΗΑς, όπως το σαλικυλικό οξύ. Τα ΑΗΑς όμως δεν είναι κατάλληλα για κάθε τύπο επιδερμίδας. Μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό στις ευαίσθητες επιδερμίδες. Ενώ κάνουν το δέρμα ευάλωτο στην ηλιακή ακτινοβολία και κατά συνέπεια στην εμφάνιση υπερμελάγχρωσης.

Το πιο διάσημο από τα άλφα υδροξυοξέα είναι το γλυκολικό οξύ και προέρχεται από το ζαχαροκάλαμο. Δρα στα κερατινοκύτταρα και έχει αποδειχτεί ότι αυξάνει το ρυθμό της κυτταρικής ανανέωσης. Βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών, την υφή, τον τόνο και τη λάμψη της επιδερμίδας.

Η τιμή ελεύθερου οξέος είναι αυτή που περιγράφει την πραγματική δύναμη του γλυκολικού οξέος. Η ιδανική συγκέντρωση για τις θεραπείες γλυκολικού οξέος στο σπίτι είναι από 4% έως 10%. Ενώ οι συνθέσεις των προϊόντων με χαμηλότερο ΡΗ εμφανίζουν υψηλότερη τιμή.

Γλυκολικό οξύ χρήση

Επειδή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό, καλό είναι να το εντάξετε σταδιακά στην περιποίησή σας. Ξεκινώντας από ένα μόνο προϊόν με γλυκολικό οξύ μία φορά την εβδομάδα. Είναι ένα συστατικό που αγαπώ και υπάρχει πάντα στην καθημερινή ρουτίνα ομορφιάς μου, καθώς χαρίζει ορατά πιο λείο και λαμπερό δέρμα.

Αναζητώ προϊόντα καθαρισμού ή λοσιόν που το περιέχουν ή φροντίζω να περιέχεται στην κρέμα νύχτας μου. Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή προϊόντων περιποίησης που περιέχουν γλυκολικό οξύ πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται από χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *