Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

Γυμναστική στο σπίτι:Διαθέστε 8΄λεπτά για το σώμα σας!

aerobik-fitness-body-shape-abt-brzuch-uda-posladki-centrum-tworczego-rozwoju

Το να αισθάνεστε σε φόρμα δεν είναι πια Θέμα χρόνου. Οκτώ ολόκληρα λεπτά είναι αρκετά για να νιώθετε θαυμάσια. Και αυτά τα οκτώ λεπτά μπορείτε σίγουρα να τα διαθέσετε για το σώμα σας, έστω και πολύ πρωί. “Ένα μόνο πράγμα πρέπει να προσέξετε: Τη συχνή επανάληψη των ασκήσεων-πρέπει να γυμνάζεστε καθημερινά. Μόνο τότε Θα επιτύχετε το σκοπό σας. Κι ακόμη κάτι: Μην προσπαθήσετε απ” την πρώτη κιόλας μέρα να έχετε απίθανες επιδόσεις. Το μόνο που Θα καταφέρετε, είναι ν ” απογοητευθείτε και να πονάει όλο σας το σώμα από τη μεγάλη προσπάθεια.

Το καθημερινό σας πρόγραμμα γυμναστικής πρέπει ν” αρχίζει κάπως έτσι:

Μόλις χτυπήσει το ξυπνη­τήρι, σηκωθείτε. Μην αρχίσετε όμως αμέ­σως τις ασκήσεις. Η κυκλοφορία του αίματος βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε πολύ χαμηλά επίπεδο. ( Όταν κοιμόμα­στε, ο σφυγμός μας κατεβαίνει περίπου στους 50 χτύπους το λεπτό). Εάν αρχί­σετε αμέσως να γυμνάζεστε μπορεί να αισθανθείτε πολύ άσχημα. Γι” αυτό, χοροπηδήστε πρώτα λίγο μέσα στο σπίτι, βάλτε το νερά για τον καφέ σας να βρά­σει και κάντε μερικές κυκλικές κινήσεις με τα χέρια σας. Με λίγα λόγια: Κινηθείτε κατά κάποιο τρόπο. Σε μερικά λεπτά, ο σφυγμός σας Θα έχει ανέβει στους 100. Τώρα μπορείτε ν’ αρχίσετε τις ασκή­σεις. Με το πρόγραμμα γυμναστικής που σας προτείνουμε, οι κυριότεροι μύες του σώματος Θα «δουλέψουν» τουλάχιστον μια φορά ο καθένας. Την επίδραση που έχουν αυτές οι ασκήσεις στο σώμα σας, Θα τη διαπιστώσετε αμέσως: Θα αισθαν­θείτε χαλαρή και ταυτόχρονα ευδιάθετη, χωρίς ίχνος εξάντλησης. Το μόνο που χρειάζεστε, είναι ένα ρολόι, γιατί η κάθε άσκηση διαρκεί 30 δευτερόλεπτα. Δεν είναι ανάγκη να κοιτάτε συνεχώς το ρολόι, στην αρχή τουλάχιστον. Προσπα­θήστε μόνο να κάνετε σωστά την κάθε άσκηση. Μετά από κάθε 30 δευτερόλε­πτα άσκησης, ακολουθούν 30 δευτερό­λεπτα παύσης. Συνολικά Θα γυμνάζεστε μόνο τέσσερα λεπτά, αφού τα υπόλοιπα τέσσερα λεπτά είναι παύσεις. Ο χρόνος αυτός είναι όμως υπεραρκετός, για να σας κάνει να αισθάνεστε σε φόρμα.

Άσκηση 1:

IMG_20140129_0013 - Αντίγραφο

Σταθείτε σε απόσταση 50 εκ. περίπου από μια πόρτα. Στερεώστε τα χέρια σας στο πλαίσιο της πόρτας, στο ύψος των ώμων και τεντώστε όσο μπορείτε περισσότερο το σώμα σας προς τα εμπρός . Μετά επανέρχεστε στην αρχική Θέση σας-δυναμώνουν οι μύες του στήθους και των μπράτσων.

Άσκηση 2:

 

Καθίστε στο πάτωμα με τα χέρια στο πλάι, γέρνοντας το σώμα λίγο προς τα πίσω. Σηκώστε τα πόδια τεντωμένα από το πάτωμα, ανοίξτε και σταυρώστε εναλλάξ – δυναμώνουν οι μύες της κοιλιάς και της πλάτης.

“Άσκηση 3:

IMG_20140129_0014 - Αντίγραφο

Σταθείτε όρθια με τα πόδια ενωμένα. Λυγίστε τα γόνατα, προσπαθώντας να στηριχτείτε στις μύτες των ποδιών. Πιέστε ταυτόχρονα τα γόνατα – με τους αγκώνες σας προς τα έξω. Σηκωθείτε και ξαναλυγίστε τα γόνατα, δυναμώνουν οι μύες των ποδιών και των γλουτών.

“Άσκηση 4:

IMG_20140129_0013 - Αντίγραφο (2) - Αντίγραφο

Σταθείτε με την πλάτη γυρισμένη προς τον τοίχο. Τεντώστε τα χέρια σας προς τα πάνω μέχρι ν” ακουμπήσετε τον τοίχο. Μετά λυγίστε προς τα εμπρός το επάνω μέρος του κορμού. Με τα γόνατα σφιγμένα, περάστε τα χέρια σας ανάμεσα στα πόδια σας κι ακουμπήστε τον τοίχο -τεντώνονται οι μύες της πλάτης και της κοιλιάς και τονώνεται η κινητικότητα της σπονδυλικής στήλης και των κλειδώσεων των γοφών.

“Άσκηση 5: Ξαπλωμένη στο πάτωμα, πρινηδόν, ανασηκώστε ταυτόχρονα, τεντωμένα, χέρια και πόδια, σε όσο μεγαλύτερη απόσταση μπορείτε από το πάτωμα,απλώστε πάλι και ανασηκωθείτε, τεντώνοντας τα άκρα σας – δυναμώνουν οι μύες της πλάτης, των γλουτών και των μηρών.

Άσκηση 6: ‘Όρθια, ανασηκώστε εναλλάξ το δεξί και αριστερό γόνατο μέχρι τη μέση -δυναμώνουν οι μύες των ποδιών, των γλουτών και της πλάτης.

Επιμέλεια:Βαρβάρα Λιόση

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *