
Αστακοκαραβίδα με σάλτσα μαγιονέζας σε ροδέλες!
Σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σου μια ιδιαίτερη συνταγή με Αστακοκαραβίδα με σάλτσα μαγιονέζας σε ροδέλες!Αν βρούμε την αστακοκαραβίδα ζωντανή, είναι ότι καλύτερο. Θα την ζεματίσουμε με μπόλικο νερό που κοχλάζει, και αφού πρώτα διπλώσουμε την ουρά κολλάμε τις δαγκάνες πάνω στο σώμα της και τις δέσουμε με σπάγκο. Είναι ένα από τα πιο νόστιμα οστρακοειδή, με χαρακτηριστική, ιδιαίτερη λεπτή γεύση. Είναι καραβίδα σε μεγάλο μέγεθος, που επειδή μοιάζει πάρα πολύ με τον αστακό, ονομάζεται…Αστακοκαραβίδα.
Για την Αστακοκαραβίδα με σάλτσα μαγιονέζας σε ροδέλες για 4 μερίδες θα χρειαστείς:
2 αστακοκαραβίδες περίπου 1 κιλό. Τις βράζουμε σε νερό αρωματισμένο με σέλινο, καρότο. κρεμμυδάκι, μαϊντανό και φύλλο δάφνης. Αφαιρούμε τη σάρκα από τις ουρές και κόβουμε σε
φέτες.(Αν οι αστακοκαραβίδες είναι μικρές τις βράζουμε μόνο 10 λεπτά).
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας καλά σε μπολ 6 κουταλιές μαγιονέζα, 1 κουταλιά μπράντι, 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος και 1 κουταλιά κέτσαπ.
Τοποθετούμε τις φέτες της καραβίδας σε πιατέλα, τις περιχύνουμε με ελάχιστη σάλτσα και γαρνίρουμε με μαρούλι ή ρόκα.
Συνοδεύουμε με την υπόλοιπη σάλτσα σερβιρισμένη σε σαλτσιέρα.
- ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Σπαγγέτι με θαλασσινά
Μάθε πως καθαρίζουμε την αστακοκαραβίδα
1.Βράζουμε την αστακοκαραβίδα για μισή ώρα και την αφήνουμε να κρυώσει στο ζωμό της. Την
σουρώνουμε και αφαιρούμε το κέλυφος της κοιλιάς, με ψαλίδι κατά μήκος των δύο πλευρών της
ένωσης με το υπόλοιπο όστρακο.
2.Με μεγάλη προσοχή, κατευθύνουμε ένα μακρύ μαχαίρι, με στρογγυλεμένη άκρη ανάμεσα
στο όστρακο και τη σάρκα της ουράς.
- ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Τηγανιτά ζυμαρικά με γαρίδες
3.Με τη βοήθεια του μαχαιριού και με λεπτές κινήσεις, ξεκολλάμε όλη τη σάρκα και την ανασηκώνουμε σιγά σιγά με το χέρι.
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ