Κυριακή, 13 Οκτωβρίου

Ιδέες για τραπέζι για του Αγίου Βαλεντίνου

Ιδέες για τραπέζι για του Αγίου Βαλεντίνου

Μπορεί να μην τηγανίζεις σωστά δύο αβγά μάτια, αλλά τραπέζι στον καλό ή την καλή σου του
Αγίου Βαλεντίνου μπορείς να κάνεις, και μάλιστα επιτυχημένο… γιατί το μυστικό είναι αλλού!




Πρωτάρα μαγείρισσα ή έμπειρος foodie δεν παίζει ρόλο, το τελικό αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο, ακριβώς γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν μετράει μόνο το φαγητό. Ίσως μιλάμε και για το πιο «εύκολ0» τραπέζι της χρονιάς: μόνο για δύο, εξασφαλισμένη καλή διάθεση και πρωταγωνιστής η ατμόσφαιρα!

Επιλέγουμε πιάτα απλά

 

Επιλέγουμε πιάτα πολύ ή λιγότερο απλά, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη. Εδώ, το «αφροδισιακό» θα μετρήσει περισσότερο για το fun παρά για την αλήθεια του…

Αποφύγετε τα πολλά φαγητά

 

Αποφύγετε να μπλέξετε με πολλά φαγητά, αρκεί μια εύκολη εισαγωγή (π.χ. ένα μικρό πλατό τυριών-αλλαντικών) ένα πρώτο, ένα κυρίως και φυσικά το γλυκό.

Επενδύστε στα υλικά

 

Επενδύστε σε αβανταδόρικα υλικά που ξεφεύγουν από το «καθημερινό»: ολόφρεσκες γαρίδες ή καραβίδες απλά μαγειρεμένες, ένα τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο, ένα καλό ψάρι φιλεταρισμένο, όστρακα, ένα προσούτο συνδυασμένο με εξωτικά φρούτα. Η μικρή ποσότητα που θα χρειαστείτε, δίνει περιθώριο για κάτι ακριβότερο!

Παίξτε με τα χρώματα στο τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου

 

Παίξτε με τα χρώματα: το παντζάρι θα σας δώσει ένα εντυπωσιακό, κατακόκκινο ριζότο… Μια πολύχρωμη σαλάτα λαχανικών με αναπάντεχα υλικά (όπως φράουλες, φραμπουάζ ή μάνγκο) θα στολίσει το τραπέζι σας. οι πολύχρωμες ρίζες, όπως τα κίτρινα, πορτοκαλί και μοβ καροτάκια, θα πλαισιώσουν υπέροχα ένα απλό πιάτο.

Επιλέξτε εύκολα πιάτα για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου

 

Επιλέξτε εύκολα πιάτα, όπως ένα ζυμαρικό, ένα κρεατικό ή ένα ψαρικό που γίνεται γρήγορα στη σχάρα ή στο τηγάνι, αλλά δώστε βάση στο υλικό της σάλτσας και στο συνοδευτικό. Σβήστε με γλυκό κρασί τα χοιρινά φιλετάκια, παίξτε με το μέλι και το πετιμέζι, μαγειρέψτε με ξερά ή φρέσκα φρούτα, που προσθέτουν άρωμα και γλύκα. Το ζητάει η περίσταση!

Δώστε βάση στο κρασί για το τραπέζι του Αγίου Βαλεντίνου

 

Δώστε βάση στο κρασί -ή τα κρασιά- που θα συνοδέψουν το δείπνο σας. Σκεφτείτε ένα αφρώδες λευκό ή ροζέ για την αρχή και ένα λευκό ή κόκκινο για τη συνέχεια, ανάλογα με το πιάτο. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ροζέ ή ένα αφρώδες για όλο το δείπνο, αλλά για το γλυκό θα μετρήσει πολύ ένα επιδόρπιο γλυκό κρασί ή ένα απόσταγμα!

ΙΔΕΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ!

Ορεκτικά: Μπρουσκέτες με κάποιο πατέ και προσούτο, λευκό ψωμί με τυρί κρέμα και μπρίκ, καπνιστός σολομός με σάλτσα dill σε μαύρο ψωμί, γαρίδες με πικάντικη μαγιονέζα, αλλαντικά και τυριά σερβιρισμένα με φρουτένια τσάτνεϊ και μαρμελάδες.’

Κυρίως: Φιλέτο μοσχαρίσιο σβησμένο με κονιάκ πιπεράτη σάλτσα, ψαρονέφρι μαγειρεμένο με σάλτσα πορτοκάλι και τζίντζερ ή ξερά φρούτα κοτόπουλο ταϊλανδέζικο με κάρυ (έτοιμο] με λαχανικά και γάλα καρύδας

Τα ζυμαρικά είναι μια σίγουρη επιλογή, ιδιαίτερα συνδυασμένα με γαρίδες ή με φρέσκα όστρακα,
Οι μαύρες ταλιατέλες είναι εντυπωσιακές και ταιριάζουν με θαλασσινά και ντοματίνια, Το ριζότο θα το ετοιμάσετε μαζί με το ταίρι σας στην κουζίνα, σε μια ωραία φάση, αλλά μην το επιχειρήσετε αν δεν έχετε το knoy-how ριζότο με κόκκινο κρασί, κάστανα και μανιτάρια, ριζότο κόκκινο με παντζάρι και κατσικίσιο τυρί σεβρ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *