Πέμπτη, 18 Απριλίου

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα και αποκτήστε την τέλεια σιλουέτα

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα

Το όνειρο κάθε γυναίκας είναι να αποκτήσει την τέλεια σιλουέτα. Το 80% όμως όλων των γυναικών πάσχουν από κυτταρίτιδα. Από που προέρχεται και πως καταπολεμάτε θα σας το εξηγήσω σε αυτό το άρθρο. Σχεδόν καμιά γυναίκα δεν είναι εκατό τοις εκατό ικανοποιημένη με τη σιλουέ­τα της. ‘Όμως μικρές (ή με­γάλες) ατέλειες σε σύγκρι­ση με την αιθέρια σιλουέτα που επιθυμείτε, δεν αποτε­λούν λόγο για ανησυχία, αλ­λά πολύ περισσότερο θεω­ρούνται σαν μικρά ελαττώ­ματα της φύσης που μπο­ρούν να είναι και πολύ γοη­τευτικά. Πιο σοβαρή γίνεται η κατάσταση, όταν ορισμένα «παχάκια» δημιουργούν προ­βληματικές περιοχές. Στις περιοχές αυτές ανήκουν καταρχήν οι μηροί, τα οπί­σθια, η περιφέρεια και η κοι­λιά. Υπάρχει επίσης άλλο έ­να πρόβλημα σιλουέτας από το οποίο υποφέρει μια στις τρεις γυναίκες: Η κυτταρίτι­δα. Είναι εύκολο να το δια­πιστώσετε: Ζαρώστε το δέρμα στο μηρό με τα δύο σας χέρια – αν στο δέρμα σας εμφανιστούν μεγάλοι πόροι και γρομπαλάκια, τότε αυτό είναι το πρώτο στάδιο της κυτταρίτιδας. Είναι καιρός να κάνετε κάτι.


Η κυτταρίτιδα.
New Image
Η κυτταρίτιδα είναι ένα καθαρά γυναικείο πρόβλημα και εξηγείται από τη δομή των γυναικείων ιστών, οι οποίοι αποθηκεύουν πολύ περισσότερο νερό και λίπος από τους ανδρικούς ιστούς. Κατόπιν προστίθενται οι κλη­ρονομικοί παράγοντες, η έλ­λειψη κίνησης, οι ορμονικές διακυμάνσεις ή η κακή δια­τροφή, οπότε η κυτταρίτιδα είναι πλέον αναπόφευκτη. Στους ιστούς συσσωρεύεται το νερό και το λίπος και δη­μιουργείται έτσι η χαρακτη­ριστική επιφάνεια της κυττα­ρίτιδας. ‘Όμως είπα μπορείτε να κάνετε κά­τι.
Η ιδανική σιλουέτα αρχίζει με το φαγητό.
διατροφη(1)
‘Όλα τα είδη υγιεινής δια­τροφής βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος και στην έμμεση αποξήρανση των ιστών. Επειδή η κυττα­ρίτιδα αποτελεί τόσο πρό­βλημα σιλουέτας, όσο και δέρματος, πρέπει η επιδερ­μίδα να περιποιείται με ειδι­κά προϊόντα. Το καθημερινό πρόγραμμα κατά της κυτταρίτιδα Το πρωί αμέσως μετά από το ντους, αφού σκουπίσετε το δέρμα σας, αλείψτε μια ειδική κρέμα κατά της κυτταρίτιδας κάνοντας μασάζ με μια βούρτσα, ώσπου να απορροφηθεί τελείως η κρέμα. ‘Όσο καλύτερα γίνεται η κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, τόσο αποτελεσματικότερη είναι η επίδραση της ειδικής κρέμας. Περιέχουν βιταμίνες, έλαια και υγρασία που κάνουν το δέρμα απαλό, λείο και ελαστικό.
Δυο φορές το χρόνο κάνετε δίαιτα.
diet(1)
Υπάρχουν πολλών ειδών δίαιτες. Διαλέξτε αυτή που σας ταιριάζει και ακολουθήστε την για μια βδομάδα. Χάνοντας 2,5 κιλά σε μια βδομάδα βοηθάτε στη διαμόρφωση της σιλουέτας σας και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Προϋπόθεση για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι να έχετε το κανονικό βάρος, ανάλογα με το ύψος σας. Η  δίαιτα με διαιτολόγο  είναι ενεργητική για το σώμα και τους ιστούς και συγχρόνως αδυνατίζετε. Η επιδερμίδα ομορφαίνει, η κυτταρίτιδα εξαφανίζεται και εσείς αισθάνεστε υπέροχα. Τα σπορ, το τζόκιν,το ποδήλατο, το κολύμπι, δυναμώνουν τους μυς και αναζωογονούν την κυκλοφορία του αίματος. Με τον τρόπο αυτό διευκο­λύνεται η τροφοδότηση των ιστών με οξυγόνο και Θρε­πτικές ουσίες. Συγχρόνως μπορείτε να κάνετε και ειδι­κές γυμναστικές ασκήσεις για τους μηρούς, την περι­φέρεια και την κοιλιά για να απομακρύνετε τα ανεπιθύμητα «παχάκια». Γι’ αυτό διαλέξαμε για σας ορισμένες ασκήσεις γυμνα­στικής, στις οποίες δεν χρειά­ζεται να αφιερώνετε παρά 15 λεπτά κάθε μέρα, τα αποτελέσματά τους όμως θα σας ξαφνιάσουν.

Η επιτυχία εξαρτάται μόνο από σας. Με όσο μεγαλύτερη συνέπεια εργάζεστε, τόσο γρηγορότερα Θα αποκτήσετε τη σιλουέτα που ονειρεύεστε.

askiseis-1(1) 
 
Στερεώστε τα ειδικά βαρίδια(από μισό κιλό) γύρω από τους αστραγάλους.Σταθείτε όρθια και σηκώστε αντικριστά το ένα γόνατο και το ένα χέρι.Επαναλάβατε δυο φορές, μετά αλλάξτε πλευρά.Τεντώστε τα χέρια στο ύψος του ώμου και σηκώστε το δεξί γόνατο (στον αστράγαλο πρέπει να είναι στερεωμένο το βαρίδι), τόσο ψηλά σαν να θέλατε να ακουμπήσετε τα τεντωμένα χέρια.Επαναλάβετε δέκα φορές, μετά με το αριστερό πόδι. Σταθείτε όρθια, κρατήστε σε κάθε χέρι από ένα βαρίδι (από ένα κιλό), τεντώστε τα χέρια και γονατίστε σιγά – σιγά.Σηκωθείτε πάλι με τον ίδιο αργό ρυθμό. Πέντε φορές. Κάνετε τη γυμναστική αυτή μια φορά την ημέρα – δυο φορές Θα ήταν καλύτερα! Τα ειδικά βαρίδια Θα τα προμηθευτείτε στα ειδικά καταστήματα για σπορ.
 
Ασκήσεις νια το στήθος και τα μπράτσα.
askiseis-2(2)

Το στήθος σας δεν χαλαρώνει από τη μια μέρα στην άλλη.Αποτελείται όμως από αδένες, που βρίσκονται στο λίπος και στον συνδετικό ιστό. Το στήθος δεν έχει νεύρα, για να το διατηρήσουν σε φόρμα μια ολόκληρη ζωή. Κάνοντας συστηματικά την άσκηση αυτή, κάνετε κάτι για να διατηρηθεί σφριγηλό το στήθος σας και συγχρόνως γυμνάζετε τα μπράτσα σας.Οι μυς τονώνονται, η επιδερμίδα γίνεται πάλι λεία: Γονατίστε και μετά καθίστε πρώτα δεξιά,μετά αριστερά δίπλα στις φτέρνες, κρατήστε ίσιο τον κορμό και τεντώστε τα χέρια.Επαναλάβετε την άσκηση αυτή στην αρχή δέκα φορές. Σιγά – σιγά αυξήστε τον αριθμό

askiseis-3(1)(1)

‘Άσχετα με το πρόβλημα της κυτταρίτιδας, οι ασκήσεις αυτές είναι ιδανικές για να διατηρήσετε ή να αποκτήσετε ωραία σιλουέτα: Στερεώστε τα βαρίδια στους αστραγάλους, ξαπλώστε στη δεξιά πλευρά, στηρίξτε τα χέρια, σηκώστε λίγο το αριστερό πόδι και μετά διαγράψτε ένα ημικύκλιο. Δέκα φορές, μετά αλλάξτε πλευρά. Καθίστε πάλι έχοντας τα βαρίδια στα πόδια, βάλτε τα χέρια στην περιφέρεια, λυγίστε το αριστερό. πόδι και σηκώστε λίγο το δεξί τεντωμένο. πόδι,κατεβάστε το αργά. Επαναλάβετε δέκα φορές. Στο τέλος μια άσκηση που κάνει καλό στη σπονδυλική στήλη: Καθίστε στις φτέρνες, απλώστε τα χέρια προς τα πίσω, ακουμπήστε τις παλάμες στο πάτωμα. Λυγίστε τον κορμό προς τα πίσω


Σχετικά άρθρα:

pink-daisy-flower-thΑποτελεσματική θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας

pink-daisy-flower-thΦυσική δράση κατά της κυτταρίτιδας

pink-daisy-flower-thΚαταπολεμήστε αποτελεσματικά το πρόβλημα της κυτταρίτιδας!

pink-daisy-flower-thΚυτταρίτιδα τέλος -Άπλα και αποτελεσματικά!

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *