Υλικά:Για 4 με 6 μερίδες
- 1 κουνέλι 2 με 2,5 κιλά
100 γρ. λάδι
250 γρ. δαμάσκηνα ξερά
1/2 κιλό πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
2 με 3 κουταλιές σέλινο ψιλοκομμένο
2 φύλλα δάφνης
2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
3 κουταλιές καρότο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές ξύσμα λεμονιού
Λίγο δεντρολίβανο
100 γρ. ξίδι κόκκινο
100 γρ κρασί κόκκινο- αλάτι
πιπέρι
λίγο αλεύρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε το κουνέλι σε μερίδες, τον πλένουμε και τον βάζουμε σε λεκάνη με νερό και ξίδι σε ίση αναλογία, ρίχνουμε μέσα στο νερό 1 με 2 φύλλα δάφνης και μερικές σκελίδες σκόρδο και τον αφήνουμε να μαριναριστεί όλη τη νύκτα. Την επομένη, τον στραγγίζουμε και τον αλατοπιπερώνονμε.
Βάζουμε στο τηγάνι το μισό λάδι και τηγανίζουμε τα κομμάτια τον λαγού, αφού τα αλευρώσουμε ελαφρά. Βάζουμε τον λαγό σε άλλη κατσαρόλα, και ρίχνουμε στο λάδι τον τηγανιού τα λαχανικά ψιλοκομμένα να μαραθούν λίγο. Αδειάζουμε το περιεχόμενο τον τηγανιού στην κατσαρόλα, επάνω στον λαγό.
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτουμε το κρασί, τα φύλλα δάφνης, το ξύσμα λεμονιού και 2 με 3 φλιτζάνια ξεστό νερό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τις πατάτες ολόκληρες. Αφήνουμε το φαγητά να σιγοβράσει, μέχρι να μείνει με τη σάλτσα τον.
Γαρνίρουμε τον λαγό με μαϊντανό.
Σημείωση: Μπορούμε στη σάλτσα να προσθέσουμε προς το τέλος και μισό φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα.
Καλή επιτυχία!!!
Δείτε περισσότερες >>Κυριακάτικες Γεύσεις