Τρίτη, 14 Ιανουαρίου

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με γλάσο σόγιας

Μοσχαρίσιες μπριζόλες

Υλικά

Για το ρύζι

  • 250 γρ. ρύζι μπασμάτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • θυμάρι

Για τις μπριζόλες

  • 2 κ.γ. ζάχαρη για τη μαρινάδα
  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες χωρίς κόκκαλο
  • λάδι
  • πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαφριά σόγια σος για τη μαρινάδα

Για τη σαλάτα λαχανικών

  • 3 καρότα
  • 200 γρ. πράσινα φασολάκια
  • 10 ραπανάκια
  • ελαιόλαδο
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • θυμάρι
  • 2 κ.σ. κρασί
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ λάιμ

Εκτέλεση

Για τη μαρινάδα

Βάζουμε τη σόγια σως σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει μέσα τις μπριζόλες μας και ανακατεύουμε με τη 1 κ.γ. ζάχαρη. Τρίβουμε τα φιλέτα μας με αυτό το μείγμα και αφήνουμε να μαριναριστούν για τουλάχιστον 30 λεπτά ή τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 1 βράδυ στη μαρινάδα τους στο ψυγείο.

Για το ρύζι

Παίρνουμε μία μεγάλη κατσαρόλα και βάζουμε μέσα 2 λίτρα βραστό νερό με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και λίγα αρωματικά (3 κλ. θυμάρι) και ρίχνουμε μέσα το ρύζι μας.  Μόλις αρχίσει να βράζει, καπακώνουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Το αφήνουμε για 12-15 λεπτά. Μόλις γίνει, το σουρώνουμε με ένα σουρωτήρι πάνω από ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ρύζι στο πιάτο.


Για τη σαλάτα λαχανικών

Ξεφλουδίζουμε τα καρότα και τα ραπανάκια με ένα μαχαίρι ή με το ειδικό εργαλείο. Με ένα μαντολίνο ή με ένα μαχαίρι κόβουμε προσεχτικά τα καρότα και τα ραπανάκια σε ροδέλες.

Σε ένα τηγάνι ρίχνω μέσα ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και ρίχνω μέσα πρώτα τα φασολάκια τα οποία χρειάζονται τον περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν. Μόλις πάρουν χρώμα, ρίχνω μέσα και τα καρότα και προσθέτω λίγο ακόμα λάδι για να γίνουν τα λαχανικά. 

Ρίχνω μέσα το κρασί και τη ζάχαρη. Στύβω το λάιμ από πάνω και αφήνω μέσα στο τηγάνι και το λάιμ. Βάζω και τα ραπανάκια και αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά. Βάζουμε τα λαχανικά μας σε ένα πιάτο.

Για τις μπριζόλες

Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ. λάδι ένα τηγάνι και ψήνουμε τα φιλέτα μας μέχρι να πάρουν χρώμα από κάθε πλευρά. Ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα μας και ανακατεύουμε για 2 λεπτά. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε για 2 λεπτά πριν τις κόψουμε.

Κόβουμε τα φιλέτα μας σε κομμάτια πάνω σε ένα ξύλο κοπής και σερβίρουμε με τα ζεστά λαχανικά μας και το ρύζι.

Δείτε περισσότερα άρθρα με>>Κυριακάτικες Γεύσεις

Πηγή


pink-daisy-flower-thΣχετικά άρθρα:

Κουνέλι με δαμάσκηνα και αρωματικά

Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *