Δευτέρα, 20 Μαρτίου

Κύτταρα ζόμπι καταπολεμείστε τα με La Prairie

Κύτταρα ζόμπι καταπολεμείστε τα με La Prairie

Αντιγηραντικές φόρμουλες νέας γενιάς καταπολεμούν τα κύτταρα ζόμπι και στηρίζουν τα θεμέλια του οικοδομήματος που λέγεται επιδερμίδα θέτοντας τις βάσεις για λαμπερά λουκ που μας ανεβάζουν τη διάθεση.

Τη βοηθούν να σταθεί στο ύψος της χωρίς να υποκύπτει στου νόμους τηs βαρύτητας, καθώς αιχμαλωτίζουν τις τελευταίες ανακαλύψεις της επιστήμης γύρω από την οικοδόμηση των μυών. Ο λόγος, για τις αντιγηραντικές φόρμουλες νέας γενιάς οι οποίες υπόσχονται νεανικό σφρίγος και plump effect. Εμείς βάλαμε στο μικροσκόπιο τις συνθέσεις του και αποκωδικοποιήσαμε τον τρόπο με τον οποίο υπόσχονται να επαναφέρουν στο πρόσωπό μας τον χαμένο όγκο και τη λάμψη του, χαρίzοντας ενέργεια στα κύτταρα της επιδερμίδας μας.

ΚΥΤΤΑΡΑ ΖΟΜΠΙ

Ναι, ναι, καλά διαβάζετε. Πριν από μια δεκαετία περίπου εμφανίστηκε η έννοια των κυττάρων ζόμπι. Πρόκειται για τα γερασμένα, κατεστραμμένα κύτταρα που δεν θέλουν να πεθάνουν, αλλά περιφέρονται στου ιστούς προκαλώντας γενικευμένη αναστάτωση.

Που βρίσκονται τα κύτταρα ζόμπι;

Βρίσκονται παντού: στο σώμα, στα οστά, στου χόνδρους. Δεν είναι πολλά, αλλά επειδή στέλνουν επιβλαβή σήματα, έχουν αντίκτυπο σε όλους τους ιστούς. Κανονικά, όταν ένα κύτταρο αλλοιώνεται πολύ από τις επιθέσεις, είτε αυτοκαταστρέφεται είτε στέλνει φλεγμονώδη σήματα που δίνουν εντολή στο ανοσοποιητικό σύστημα να το εξαλείψει. Όταν τα κύτταρα δεν θέλουν να αυτοκαταστραφούν ή όταν το φλεγμονώδες σήμα δεν ανιχνεύεται, τότε αυτά γίνονται ζόμπι.

Ποιες είναι οι συνέπειες για το δέρμα;

Αυτά τα κύτταρα-ζόμπι, τα οποία πια δεν εξυπηρετούν κανέναν σκοπό και στην πραγματικότητα δεν έχουν λόγο ύπαρξης. Είναι γερασμένοι ινοβλάστες στο όριο και τα μηνύματα που στέλνουν παρεμβαίνουν στην παραγωγή του κολλαγόνου αποδιοργανώνοντάς τη.

Τι παράγουν

Συγκεκριμένα, παράγουν ένζυμα MMPs (μεταλλοπρωτεάσες μήτρας), που το καταστρέφουν. Αυτό, με τη σειρά του, σημαίνει απώλεια σφριγηλότητας και χαλάρωση για την επιδερμίδα. Με την ιατρική έρευνα να πηγαίνει κατευθείαν στο πρόβλημα, στο στόχαστρο μπαίνουν αυτά τα επιβλαβή κύτταρα, ούτως ώστε να καταστραφούν και να απομακρυνθούν.

Που επιτίθονται

Επιτίθεται στους κατεστραμμένους ινοβλάστες ενισχύοντας το πλέγμα της επιδερμίδας. Σε υψηλές
δόσεις, η νιασιναμίδη (βιταμίνη Β3) έχει αποδειχθεί πολύ αποτελεσματική ως προς αυτό. Καθώς επιβραδύνει την εμφάνιση των γερασμένων κυττάρων, με αποτέλεσμα τη χαμηλότερη υποβάθμιση του κολλαγόνου. Μια άλλη ενδιαφέρουσα προσέγγιση είναι αυτό που αποκαλούμε «κυτταρική αυτοφαγία» και είναι η φυσική διαδικασία κυτταρικής αποτοξίνωσης που επιμηκύνει τον χρόνο ζωής του κυττάρου.

Τι είναι το γονίδιο SIRT1

Σύμφωνα με αυτήν, κάθε κύτταρο υποβαθμίζει από μόνο του τα απόβλητα που παράγει, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η διάρκεια της ζωής του. Μελέτες που έγιναν σε κατοίκους της
Οκινάουα στην Ιαπωνία, όπου συναντώνται το υψηλότερο ποσοστό αιωνόβιων στον κόσμο και τα πιο χαμηλά ποσοστά μεταβολικών νοσημάτων, έδειξε ότι γι’ αυτό ευθύνεται το γονίδιο SIRT1.

Η ύπαρξή του στο DNA αυτών των ανθρώπων επιτρέπει στα κύτταρά τους να καθαρίζονται πιο τακτικά απ’ ό,τι τα δικά μας που δεν το διαθέτουμε, με αποτέλεσμα να γερνάνε με πιο αργό ρυθμό. Στα καλλυντικά, έχουμε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε την αυτοφαγία των κυττάρων ενεργοποιώντας το γονίδιο SIRT1.

ΜΥΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ: ΟΙ «ΠΥΛΩΝΕΣ» ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ

Η La Prairie, πάλι, με το νέο της προϊόν Skin Caviar Harmony L’ Extralt, μας εισήγαγε στις έννοιες της αρμονίας, της ισορροπίας και της αρχιτεκτονικής όσον αφορά τη νεανική εμφάνιση του προσώπου. Το κορυφαίο brand αντιγήρανσης, θέλοντας να πετύχει αυτή την αρμονία, συνεργάστηκε με ένα ελβετικό βιοαναλυτικό εργαστήριο ώστε να κατανοήσει σε βάθος τη σύσταση των κάθετων συνδέσμων στη βάση της επιδερμίδας, που ευθύνονται για τη δομική σταθερότητα του οικοδομήματος που λέγεται «πρόσωπο».

LA PRAIRIE

SKIN CAVIAR HARMONY L’EXTRAIT

Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν οι επιστήμονες;

Πρόκειται για ένα εύκαμπτο, αλλά ισχυρό δίκτυο από επιδερμικά στρώματα το οποίο με το πέρασμα του χρόνου εξασθενεί, με αποτέλεσμα η σφριγηλότητα του δέρματος να χάνεται και, ο περίγραμμα του προσώπου να αλλοιώνεται. H La Prairle, έχοντας τα σγμπεράσματα αυτής της έρευνας, βρήκε πώς να κάνει τη δομή της επιδερμίδας πιο πυκνή. Χάρη στο Caviar Infinite, ένα μοναδικό μείγμα χαβιαριού υψηλής απόδοσης που πρωταγωνιστεί στη σύνθεση του νέου ελιξιρίου.

Και με το κολλαγόνο τι γίνεται;

Ανάμεσα στις παραπάνω καινοτομίες στον κόσμο των καλλυντικών ανήκει και η ανακάλυψη ενός νέου τύπου κολλαγόνου. Μέχρι τώρα, τα εργαστήρια εστίαζαν στο κολλαγόνο ΙΙΙ, αυτό που κάνει το δέρμα πιο παχύ και μειώνεται ταχύτερα με τα χρόνια, αν σκεφτούμε ότι σε ηλικία 50 ετών έχουμε χάσει το 50% αυτού, και στο κολλαγόνο που παρέχει δομή και στήριξη στην επιδερμίδα. Σήμερα, γίνεται λόγος για το κολλαγόνο XVII. Δρα στην ανανέωση των κερατινοκυττάρων και προωθεί μια καλή διασταύρωση μεταξύ της επιδερμίδας και του χορίου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση της πυκνότητας στο χόριο. Για να γίνει πιο αντιληπτό, αρκεί να συγκρίνουμε το δέρμα με ένα στρώμα. Ε, λοιπόν, αυτός ο τύπος κολλαγόνου είναι ο αφρός του στρώματος, ενώ τον ρόλο των ελατηρίων που το συγκρατούν από κάτω παίζουν η βιταμίνη C, τα πεπτίδια, η ρετινόλη και το υαλουρονικό οξύ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *